Derde jurylid Nederlandse finale Bocuse d'Or bekend

30 augustus 2019 | David Bakker

Op maandag 23 september is het zover. Vijf kandidaten nemen plaats in de wedstrijdarena van Ahoy Rotterdam. Ook nemen zes juryleden plaats aan de jurytafel. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen.

Voorzitter Soenil Bahadoer heeft chefkoks Moshik Roth en Jarno Eggen al op de menukaart gepresenteerd. De derde chef die naast hem aan de jurytafel plaats mag nemen is niemand minder dan topkok Sidney Schutte.

Sidney
Topkok Sidney Schutte was meer dan tien jaar chef van De Librije in Zwolle en behaalde in 2006 de titel SVH Meesterkok. Hij maakte een wereldreis door Zuid-Afrika, Hong Kong, Australië en Amerika en werd in 2017 door GaultMillau verkozen tot Chef van het Jaar. Momenteel is hij executive chef bij Waldorf Astoria in Amsterdam en heeft daar de leiding over tweesterrenrestaurant Spectrum. Daarnaast opende hij vorig jaar de deuren van Café Cliché in Amsterdam Oost, waar hij in het menu alle inspiratie verwerkt die hij in de loop der jaren heeft opgedaan.  

Sidney is als deelnemer nog nooit betrokken geweest bij Bocuse d’Or, maar was wel al eerder jurylid tijdens de Nederlandse voorronde. “Toen ze me voor de eerste keer vroegen vond ik het een eer om bij zo’n wedstrijd te mogen jureren. Bocuse d’Or is de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld, de champions league onder de koks! De ervaring die ik toen als jurylid heb opgedaan ga ik meenemen naar de Nederlandse finale op 23 september.” Ook heeft Sidney hoge verwachtingen van de kandidaten. “Ik verwacht een sprekende, originele presentatie met veel verschillende technische details. Ook hoop ik perfecte cuisons tegen te komen met mooie smaken die perfect op elkaar zijn afgestemd.” 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: