Derde jurylid Nederlandse finale Bocuse d'Or bekend

30 augustus 2019 | David Bakker

Op maandag 23 september is het zover. Vijf kandidaten nemen plaats in de wedstrijdarena van Ahoy Rotterdam. Ook nemen zes juryleden plaats aan de jurytafel. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen.

Voorzitter Soenil Bahadoer heeft chefkoks Moshik Roth en Jarno Eggen al op de menukaart gepresenteerd. De derde chef die naast hem aan de jurytafel plaats mag nemen is niemand minder dan topkok Sidney Schutte.

Sidney
Topkok Sidney Schutte was meer dan tien jaar chef van De Librije in Zwolle en behaalde in 2006 de titel SVH Meesterkok. Hij maakte een wereldreis door Zuid-Afrika, Hong Kong, Australië en Amerika en werd in 2017 door GaultMillau verkozen tot Chef van het Jaar. Momenteel is hij executive chef bij Waldorf Astoria in Amsterdam en heeft daar de leiding over tweesterrenrestaurant Spectrum. Daarnaast opende hij vorig jaar de deuren van Café Cliché in Amsterdam Oost, waar hij in het menu alle inspiratie verwerkt die hij in de loop der jaren heeft opgedaan.  

Sidney is als deelnemer nog nooit betrokken geweest bij Bocuse d’Or, maar was wel al eerder jurylid tijdens de Nederlandse voorronde. “Toen ze me voor de eerste keer vroegen vond ik het een eer om bij zo’n wedstrijd te mogen jureren. Bocuse d’Or is de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld, de champions league onder de koks! De ervaring die ik toen als jurylid heb opgedaan ga ik meenemen naar de Nederlandse finale op 23 september.” Ook heeft Sidney hoge verwachtingen van de kandidaten. “Ik verwacht een sprekende, originele presentatie met veel verschillende technische details. Ook hoop ik perfecte cuisons tegen te komen met mooie smaken die perfect op elkaar zijn afgestemd.” 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: