Derde jurylid Nederlandse finale Bocuse d'Or bekend

30 augustus 2019 | David Bakker

Op maandag 23 september is het zover. Vijf kandidaten nemen plaats in de wedstrijdarena van Ahoy Rotterdam. Ook nemen zes juryleden plaats aan de jurytafel. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen.

Voorzitter Soenil Bahadoer heeft chefkoks Moshik Roth en Jarno Eggen al op de menukaart gepresenteerd. De derde chef die naast hem aan de jurytafel plaats mag nemen is niemand minder dan topkok Sidney Schutte.

Sidney
Topkok Sidney Schutte was meer dan tien jaar chef van De Librije in Zwolle en behaalde in 2006 de titel SVH Meesterkok. Hij maakte een wereldreis door Zuid-Afrika, Hong Kong, Australië en Amerika en werd in 2017 door GaultMillau verkozen tot Chef van het Jaar. Momenteel is hij executive chef bij Waldorf Astoria in Amsterdam en heeft daar de leiding over tweesterrenrestaurant Spectrum. Daarnaast opende hij vorig jaar de deuren van Café Cliché in Amsterdam Oost, waar hij in het menu alle inspiratie verwerkt die hij in de loop der jaren heeft opgedaan.  

Sidney is als deelnemer nog nooit betrokken geweest bij Bocuse d’Or, maar was wel al eerder jurylid tijdens de Nederlandse voorronde. “Toen ze me voor de eerste keer vroegen vond ik het een eer om bij zo’n wedstrijd te mogen jureren. Bocuse d’Or is de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld, de champions league onder de koks! De ervaring die ik toen als jurylid heb opgedaan ga ik meenemen naar de Nederlandse finale op 23 september.” Ook heeft Sidney hoge verwachtingen van de kandidaten. “Ik verwacht een sprekende, originele presentatie met veel verschillende technische details. Ook hoop ik perfecte cuisons tegen te komen met mooie smaken die perfect op elkaar zijn afgestemd.” 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: