Derde jurylid Nederlandse finale Bocuse d'Or bekend

30 augustus 2019 | David Bakker
Derde jurylid Nederlandse finale Bocuse d'Or bekend

Op maandag 23 september is het zover. Vijf kandidaten nemen plaats in de wedstrijdarena van Ahoy Rotterdam. Ook nemen zes juryleden plaats aan de jurytafel. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen.

Voorzitter Soenil Bahadoer heeft chefkoks Moshik Roth en Jarno Eggen al op de menukaart gepresenteerd. De derde chef die naast hem aan de jurytafel plaats mag nemen is niemand minder dan topkok Sidney Schutte.

Sidney
Topkok Sidney Schutte was meer dan tien jaar chef van De Librije in Zwolle en behaalde in 2006 de titel SVH Meesterkok. Hij maakte een wereldreis door Zuid-Afrika, Hong Kong, Australië en Amerika en werd in 2017 door GaultMillau verkozen tot Chef van het Jaar. Momenteel is hij executive chef bij Waldorf Astoria in Amsterdam en heeft daar de leiding over tweesterrenrestaurant Spectrum. Daarnaast opende hij vorig jaar de deuren van Café Cliché in Amsterdam Oost, waar hij in het menu alle inspiratie verwerkt die hij in de loop der jaren heeft opgedaan.  

Sidney is als deelnemer nog nooit betrokken geweest bij Bocuse d’Or, maar was wel al eerder jurylid tijdens de Nederlandse voorronde. “Toen ze me voor de eerste keer vroegen vond ik het een eer om bij zo’n wedstrijd te mogen jureren. Bocuse d’Or is de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld, de champions league onder de koks! De ervaring die ik toen als jurylid heb opgedaan ga ik meenemen naar de Nederlandse finale op 23 september.” Ook heeft Sidney hoge verwachtingen van de kandidaten. “Ik verwacht een sprekende, originele presentatie met veel verschillende technische details. Ook hoop ik perfecte cuisons tegen te komen met mooie smaken die perfect op elkaar zijn afgestemd.” 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: