Denemarken wint wereldfinale van de Bocuse d'Or

Auteur: Redactie
Events 27 januari 2023
Denemarken wint wereldfinale van de Bocuse d'Or

De internationale wedstrijd Bocuse d’Or, het officieuze wereldkampioenschap van de gastronomie, vond afgelopen weekend plaats in Lyon.  De Denen Brian Mark Hansen en zijn commis Elisabeth Madsen werden tot winaar uitgeroepen. Een Nederlandse delegatie was niet aanwezig.

Het team uit Noorwegen, bestaande uit chef Filip August Bendi en zijn commis Leon Haarberg Nilsen werd tweede terwijl Hongarije de bronzen plak pakte. De chefs kregen de opdracht de pompoen centraal te zetten en bij hun hoofdgerecht minstens één ei in het gerecht te integreren. Voor de schotel stond de zeeduivel centraal, aangevuld met Sint-Jacobsschelpen en een garnituur bestaande uit enkel plantaardige producten.

Proeven

De 24 leden van de jury gaven hun oordeel na vijf en een half uur proeven, waarbij techniek, productpresentatie en no-waste werden beloond Het team van Denemarken maakte de meeste indruk op de jury. "Een vernieuwende en inspirerende editie voor toekomstige generaties!" aldus Jérôme Bocuse, voorzitter van de Bocuse d'Or. 

Overig nieuws