Team NL strijdt om Bocuse d'or in Tallinn (bekijk live)

15 oktober 2020 | David Bakker

Marco van der Wijngaard en Yentl van Gilst strijden vandaag in Talinn om de Europese titel van de Bocuse d'Or. Om 13.15 Nederlandse tijd moeten ze 'de schaal' presenteren. Via deze link is de wedstrijd te volgen.

Vandaag en morgen nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk).

Vanochtend vroeg gaf Marco van der Wijngaard tekst en uitleg over zijn dag in het NPO Radio 2 programma Jan-Willem Strt Op. Beluister het fragment hier.

De chef-koks zullen twee gerechten bereiden. Het gerecht op een dienblad (de schaal) is de Estse kwartel, die gewaardeerd wordt om zijn heerlijke malse vlees en zijn verhoogde eiproductiviteit. De deelnemer en de commis zullen wonderen van originaliteit moeten tonen om zeven complete kwartels te presenteren, geserveerd met drie garnituren.

Het gerecht op een bord is meerval die voornamelijk in Zuid-Estland wordt gekweekt. Voor beide proeven is de grote uitdaging voor de deelnemers om zich te onderscheiden met een creatie die verrassend, lekker en anders is.

Over Bocuse d'Or

Bocuse d'Or is 's werelds meest prestigieuze culinaire wedstrijd, gelanceerd in 1987 door de wereldberoemde Franse chef-kok Paul Bocuse. Geïnspireerd door de boeiende sfeer van de sportevenementen, besloot Paul Bocuse een onderhoudende show te organiseren, gericht op de kunst van het koken en het meesterschap van de chef-koks. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: