Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

12 september 2019 | David Bakker

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam. 

En aan die jurytafel schuiven nóg twee topkoks aan: Jan Sobecki van restaurant Tribeca in Heeze en Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Met deze heren erbij is de jury van de Nederlandse finale compleet. In totaal zes chefs die samen een gevarieerd juryteam zijn. Het is aan hen om te bepalen wie Nederland culinair mag vertegenwoordigen in Tallinn, Estland. 

 
Jan Sobecki

Jan Sobecki is chefkok en eigenaar van restaurant Tribeca in het Brabantse Heeze. Hij kookte eerder bij Ledoyen in Parijs, Craft in New York en tweesterrenrestaurant Chapeau in Bloemendaal. Jan heeft geen wedstrijdervaring als deelnemer van Bocuse d‘Or, maar was gelijk enthousiast toen Soenil Bahadoer hem vroeg om te jureren. “Bocuse d’Or is een tool om Nederland internationaal op de kaart te zetten en het lijkt mij een leerzame ervaring om bij deze wedstrijd als jurylid betrokken te zijn.”

Bij zijn restaurant Tribeca gaat het om eerlijke smaken. Puur. Terug naar het klassieke koken, maar dan anno nu. Hij hoopt als jurylid dan ook veel kwaliteit te zien tijdens de wedstrijd. “Verder verwacht ik dat de deelnemers verschillende technieken toepassen, zonder dat het product er minder van wordt. Ik hoop daarbij ook veel Nederlandse producten tegen te komen!”

Jannis Brevet

Jannis Brevet is chefkok en eigenaar van Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen, dat zich sinds 2018 het derde driesterrenrestaurant van Nederland mag noemen! Jannis deed ervaring op in binnen- en buitenland en werkte in diverse sterrenzaken. ‘Tussen de Scheldes’ was echter de plek waar deze Zeeuwse topkok zich het meest thuis voelde en daarom keerde Jannis terug naar Zeeland, waar hij sinds 2001 samen met zijn vrouw Claudia aan het roer staat van Inter Scaldes. In 2008 werd hij door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar en in 2012 behaalde hij de titel SVH Meesterkok. Ook deed hij ervaring op als jurylid bij de jaarlijkse Cooking Battles in de Zeelandhallen.
 
Naast een rugzak vol ervaring en kennis, beschikt Jannis ook over een heldere visie wat betreft zijn deelname als jurylid van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. “Mijn doel is om de Nederlandse gastronomie op de kaart te zetten en jonge chefs te enthousiasmeren voor het vak.” Jannis vindt Bocuse d’Or daarbij een wereldpodium van grote klasse en op persoonlijk vlak ziet hij de wedstrijd als een eerbetoon aan wijlen Paul Bocuse. Wat betreft zijn verwachtingen van de kandidaten is de driesterrenchef ook duidelijk. “Ik hoop traditie in een modern jasje te zien, qua techniek, ontwerp en nieuwe smaken. Ook verwacht ik een verzorgde, schone en georganiseerde werkplek. Daarnaast is een perfecte cuisson voor mij belangrijk en zal ik letten op snelheid en precisie.” 

De opdracht

Op 27 mei hebben 10 geselecteerde kandidaten in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen gestreden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Bij de Nederlandse finale op maandag 23 september bij Gastvrij Rotterdam is de opdracht om 1 vis- en 1 vleesgerecht te presenteren. Zoals bij de Europese finale hebben de kandidaten 5 uur en 35 minuten de tijd om hun gerechten te presenteren aan de vakjury. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: