Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

12 september 2019 | David Bakker

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam. 

En aan die jurytafel schuiven nóg twee topkoks aan: Jan Sobecki van restaurant Tribeca in Heeze en Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Met deze heren erbij is de jury van de Nederlandse finale compleet. In totaal zes chefs die samen een gevarieerd juryteam zijn. Het is aan hen om te bepalen wie Nederland culinair mag vertegenwoordigen in Tallinn, Estland. 

 
Jan Sobecki

Jan Sobecki is chefkok en eigenaar van restaurant Tribeca in het Brabantse Heeze. Hij kookte eerder bij Ledoyen in Parijs, Craft in New York en tweesterrenrestaurant Chapeau in Bloemendaal. Jan heeft geen wedstrijdervaring als deelnemer van Bocuse d‘Or, maar was gelijk enthousiast toen Soenil Bahadoer hem vroeg om te jureren. “Bocuse d’Or is een tool om Nederland internationaal op de kaart te zetten en het lijkt mij een leerzame ervaring om bij deze wedstrijd als jurylid betrokken te zijn.”

Bij zijn restaurant Tribeca gaat het om eerlijke smaken. Puur. Terug naar het klassieke koken, maar dan anno nu. Hij hoopt als jurylid dan ook veel kwaliteit te zien tijdens de wedstrijd. “Verder verwacht ik dat de deelnemers verschillende technieken toepassen, zonder dat het product er minder van wordt. Ik hoop daarbij ook veel Nederlandse producten tegen te komen!”

Jannis Brevet

Jannis Brevet is chefkok en eigenaar van Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen, dat zich sinds 2018 het derde driesterrenrestaurant van Nederland mag noemen! Jannis deed ervaring op in binnen- en buitenland en werkte in diverse sterrenzaken. ‘Tussen de Scheldes’ was echter de plek waar deze Zeeuwse topkok zich het meest thuis voelde en daarom keerde Jannis terug naar Zeeland, waar hij sinds 2001 samen met zijn vrouw Claudia aan het roer staat van Inter Scaldes. In 2008 werd hij door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar en in 2012 behaalde hij de titel SVH Meesterkok. Ook deed hij ervaring op als jurylid bij de jaarlijkse Cooking Battles in de Zeelandhallen.
 
Naast een rugzak vol ervaring en kennis, beschikt Jannis ook over een heldere visie wat betreft zijn deelname als jurylid van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. “Mijn doel is om de Nederlandse gastronomie op de kaart te zetten en jonge chefs te enthousiasmeren voor het vak.” Jannis vindt Bocuse d’Or daarbij een wereldpodium van grote klasse en op persoonlijk vlak ziet hij de wedstrijd als een eerbetoon aan wijlen Paul Bocuse. Wat betreft zijn verwachtingen van de kandidaten is de driesterrenchef ook duidelijk. “Ik hoop traditie in een modern jasje te zien, qua techniek, ontwerp en nieuwe smaken. Ook verwacht ik een verzorgde, schone en georganiseerde werkplek. Daarnaast is een perfecte cuisson voor mij belangrijk en zal ik letten op snelheid en precisie.” 

De opdracht

Op 27 mei hebben 10 geselecteerde kandidaten in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen gestreden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Bij de Nederlandse finale op maandag 23 september bij Gastvrij Rotterdam is de opdracht om 1 vis- en 1 vleesgerecht te presenteren. Zoals bij de Europese finale hebben de kandidaten 5 uur en 35 minuten de tijd om hun gerechten te presenteren aan de vakjury. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: