Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

12 september 2019 | David Bakker

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam. 

En aan die jurytafel schuiven nóg twee topkoks aan: Jan Sobecki van restaurant Tribeca in Heeze en Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Met deze heren erbij is de jury van de Nederlandse finale compleet. In totaal zes chefs die samen een gevarieerd juryteam zijn. Het is aan hen om te bepalen wie Nederland culinair mag vertegenwoordigen in Tallinn, Estland. 

 
Jan Sobecki

Jan Sobecki is chefkok en eigenaar van restaurant Tribeca in het Brabantse Heeze. Hij kookte eerder bij Ledoyen in Parijs, Craft in New York en tweesterrenrestaurant Chapeau in Bloemendaal. Jan heeft geen wedstrijdervaring als deelnemer van Bocuse d‘Or, maar was gelijk enthousiast toen Soenil Bahadoer hem vroeg om te jureren. “Bocuse d’Or is een tool om Nederland internationaal op de kaart te zetten en het lijkt mij een leerzame ervaring om bij deze wedstrijd als jurylid betrokken te zijn.”

Bij zijn restaurant Tribeca gaat het om eerlijke smaken. Puur. Terug naar het klassieke koken, maar dan anno nu. Hij hoopt als jurylid dan ook veel kwaliteit te zien tijdens de wedstrijd. “Verder verwacht ik dat de deelnemers verschillende technieken toepassen, zonder dat het product er minder van wordt. Ik hoop daarbij ook veel Nederlandse producten tegen te komen!”

Jannis Brevet

Jannis Brevet is chefkok en eigenaar van Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen, dat zich sinds 2018 het derde driesterrenrestaurant van Nederland mag noemen! Jannis deed ervaring op in binnen- en buitenland en werkte in diverse sterrenzaken. ‘Tussen de Scheldes’ was echter de plek waar deze Zeeuwse topkok zich het meest thuis voelde en daarom keerde Jannis terug naar Zeeland, waar hij sinds 2001 samen met zijn vrouw Claudia aan het roer staat van Inter Scaldes. In 2008 werd hij door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar en in 2012 behaalde hij de titel SVH Meesterkok. Ook deed hij ervaring op als jurylid bij de jaarlijkse Cooking Battles in de Zeelandhallen.
 
Naast een rugzak vol ervaring en kennis, beschikt Jannis ook over een heldere visie wat betreft zijn deelname als jurylid van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. “Mijn doel is om de Nederlandse gastronomie op de kaart te zetten en jonge chefs te enthousiasmeren voor het vak.” Jannis vindt Bocuse d’Or daarbij een wereldpodium van grote klasse en op persoonlijk vlak ziet hij de wedstrijd als een eerbetoon aan wijlen Paul Bocuse. Wat betreft zijn verwachtingen van de kandidaten is de driesterrenchef ook duidelijk. “Ik hoop traditie in een modern jasje te zien, qua techniek, ontwerp en nieuwe smaken. Ook verwacht ik een verzorgde, schone en georganiseerde werkplek. Daarnaast is een perfecte cuisson voor mij belangrijk en zal ik letten op snelheid en precisie.” 

De opdracht

Op 27 mei hebben 10 geselecteerde kandidaten in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen gestreden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Bij de Nederlandse finale op maandag 23 september bij Gastvrij Rotterdam is de opdracht om 1 vis- en 1 vleesgerecht te presenteren. Zoals bij de Europese finale hebben de kandidaten 5 uur en 35 minuten de tijd om hun gerechten te presenteren aan de vakjury. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: