Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

12 september 2019 | David Bakker

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam. 

En aan die jurytafel schuiven nóg twee topkoks aan: Jan Sobecki van restaurant Tribeca in Heeze en Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Met deze heren erbij is de jury van de Nederlandse finale compleet. In totaal zes chefs die samen een gevarieerd juryteam zijn. Het is aan hen om te bepalen wie Nederland culinair mag vertegenwoordigen in Tallinn, Estland. 

 
Jan Sobecki

Jan Sobecki is chefkok en eigenaar van restaurant Tribeca in het Brabantse Heeze. Hij kookte eerder bij Ledoyen in Parijs, Craft in New York en tweesterrenrestaurant Chapeau in Bloemendaal. Jan heeft geen wedstrijdervaring als deelnemer van Bocuse d‘Or, maar was gelijk enthousiast toen Soenil Bahadoer hem vroeg om te jureren. “Bocuse d’Or is een tool om Nederland internationaal op de kaart te zetten en het lijkt mij een leerzame ervaring om bij deze wedstrijd als jurylid betrokken te zijn.”

Bij zijn restaurant Tribeca gaat het om eerlijke smaken. Puur. Terug naar het klassieke koken, maar dan anno nu. Hij hoopt als jurylid dan ook veel kwaliteit te zien tijdens de wedstrijd. “Verder verwacht ik dat de deelnemers verschillende technieken toepassen, zonder dat het product er minder van wordt. Ik hoop daarbij ook veel Nederlandse producten tegen te komen!”

Jannis Brevet

Jannis Brevet is chefkok en eigenaar van Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen, dat zich sinds 2018 het derde driesterrenrestaurant van Nederland mag noemen! Jannis deed ervaring op in binnen- en buitenland en werkte in diverse sterrenzaken. ‘Tussen de Scheldes’ was echter de plek waar deze Zeeuwse topkok zich het meest thuis voelde en daarom keerde Jannis terug naar Zeeland, waar hij sinds 2001 samen met zijn vrouw Claudia aan het roer staat van Inter Scaldes. In 2008 werd hij door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar en in 2012 behaalde hij de titel SVH Meesterkok. Ook deed hij ervaring op als jurylid bij de jaarlijkse Cooking Battles in de Zeelandhallen.
 
Naast een rugzak vol ervaring en kennis, beschikt Jannis ook over een heldere visie wat betreft zijn deelname als jurylid van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. “Mijn doel is om de Nederlandse gastronomie op de kaart te zetten en jonge chefs te enthousiasmeren voor het vak.” Jannis vindt Bocuse d’Or daarbij een wereldpodium van grote klasse en op persoonlijk vlak ziet hij de wedstrijd als een eerbetoon aan wijlen Paul Bocuse. Wat betreft zijn verwachtingen van de kandidaten is de driesterrenchef ook duidelijk. “Ik hoop traditie in een modern jasje te zien, qua techniek, ontwerp en nieuwe smaken. Ook verwacht ik een verzorgde, schone en georganiseerde werkplek. Daarnaast is een perfecte cuisson voor mij belangrijk en zal ik letten op snelheid en precisie.” 

De opdracht

Op 27 mei hebben 10 geselecteerde kandidaten in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen gestreden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Bij de Nederlandse finale op maandag 23 september bij Gastvrij Rotterdam is de opdracht om 1 vis- en 1 vleesgerecht te presenteren. Zoals bij de Europese finale hebben de kandidaten 5 uur en 35 minuten de tijd om hun gerechten te presenteren aan de vakjury. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: