U heeft gezocht op : Inter Scaldes

27 mei 2019 Culinair Interview Longread
Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mooie aanbieding wanneer ze het felbegeerde papiertje op zak hebben. Niet alleen door het enorme tekort aan goede koks, maar ook omdat zij op jonge leef...

19 april 2019 Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

17 december 2018
Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren

Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken in de Michelingids. Nieuwe sterren in Nederland: * Flicka Kerkdriel * Voltaire Leersum * DeRozario Helmond * The Millen Rotterdam * ...

3 december 2018 Awards
Gault&Millau roept Onno Kokmeijer uit tot Beste Chef 2019

Tijdens de presentatie van de nieuwe Gault&Millau gids 2019 is Onno Kokmeijer uitgeroepen tot Beste Chef van 2019. Samen met zijn rechterhand Arjan Speelman nam hij de prestigieuze prijs in Amsterdam vanmiddag in ontvangt. "Bij Ciel Bleu werken we al vijftien jaar aan de weg naar succes. De...

1 november 2018 Awards Culinair
Dit is de top 10 van de Lekker Top-500 2019

De Lekker Top-500, editie 2019, laat enkele verschuivingen zien in de top 10. Inter Scaldes en De Librije wisselden elkaar af als nummer eén en twee. Pure C komt de top 10 binnen. De top 10 zie je hieronder. De top 10 1 Inter Scaldes 2 De Librije 3 De Leest 4 Ciel Bleu 5 Tri...

27 augustus 2018 Personalia Culinair
Nieuwe topsommelier voor sterrenrestaurant Avant-Garde van Groeninge Eindhoven

Sterrenrestaurant Avant-Garde van Groeninge in Eindhoven heeft per 1 september 2018 topsommelier Arne Maat aangetrokken. De 22-jarige Maat heeft ervaring bij diverse sterrenrestaurants. Met de voor zijn leeftijd al zeer ervaren Maat wil patron-cuisinier Johan van Groeninge zijn brigade verjongen en ...

8 mei 2018 Events Michelin
31 Michelinsterren verzamelen zich op Parc Broekhuizen

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in...

16 april 2018 Achtergronden Restaurant
Restaurants in Flevoland het best bereikbaar

Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen toevoegen aan hun naam. Slechts drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Sca...

11 januari 2018 Awards Restaurant
Genomineerden Restaurant Awards bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel? Tij...

11 december 2017 Chefs Michelin
Video: Jannis Brevet, Inter Scaldes: 'We kunnen deze ster dragen'

Ze hebben er heel lang op moeten wachten, maar vanochtend kreeg Inter Scaldes tijdens de presentatie van de Michelingids zijn derde Michelinster. Jannis Brevet was dan ook trots. "We hebben de goede mensen om ons heen verzameld, we hebben een sterk en gezond bedrijf... Ik denk dat we deze derde...

11 december 2017 Chefs Michelin
Deze restaurants verloren een ster

Vanochtend is in het DeLaMar theater in Amsterdam de Michelingids voor 2018 gepresenteerd. het werd onder andere een feest voor Inter Scaldes, The White Room en The Duchess. Toch zijn er ook een aantal teleurstellingen. Zo gingen Restaurant Da Vinci in Maasbracht en Restaurant Bord'Eau in Amster...

11 december 2017 Michelin
Inter Scaldes haalt derde Michelinster binnen

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de MICHELIN gids Nederland bekend, waarin 704 restaurants en 261 hotels worden onderscheiden. De MICHELIN gids 2018 bevestigt de culinaire opmars die in Nederland gaande is. Inter Scaldes (Kruiningen) is het derde restaurant dat de h...

11 december 2017 Michelin
Live-update Michelinsterren 2017: derde ster voor Inter Scaldes

De sterren worden op dit moment uitgereikt. We houden de opmerkelijkste gebeurtenissen voor je bij. Nieuwe Michelinsterren (1 ster) zijn er voor: Le Restaurant, Amsterdam The Duchess, Amsterdam The White Room, Amsterdam AIRrepublic, Cadzand (Sergio Herman flikt het hem weer...) Fitzgera...

8 december 2017 Michelin Interview
Michelinsterren: Topchef Margo Reuten wrijft over haar glazen bol

Op maandag 11 december worden de Michelinsterren weer uitgedeeld in Nederland, maar ongetwijfeld zullen er ook enkele chefs met een beteuterd gezicht de hoofdstad verlaten na de bekendmaking. Topchef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft al veel uitreikingen meegemaakt ...

7 november 2017 Awards
Gault&Millau verkiest Jarno Eggen tot Chef van het Jaar 2018

Tijdens de twaalfde Gault&Millau Awards, maandag 6 november in de Utrechtse Jaarbeurs is Jarno Eggen, chefkok van De Groene Lantaarn in Zuidwolde, uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2018. Onder de culinaire jonge garde was het Dennis Huwaë van Daalder in Amsterdam die er het meeste uitsprong...

30 oktober 2017 Awards Culinair
De top 10 van de Lekker 2018

Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naar buiten gebracht en wij presenteren je de top 10. Het is stuivertje wisselen tussen De Librije en Inter Scaldes, aangezien vorig jaar de rollen waren omge...

23 mei 2017 Awards Culinair
Team restaurant De Librije wint kookwedstrijd Slag op de Schelde

De derde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van restaurant De Librije in Zwolle. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant Elea in Rijswijk. Dessert met asperges, zeesla en codiu...

16 mei 2017 Awards
Dit zijn de 200 beste restaurants van Europa

Sterrenrestaurant De Librije in Zwolle staat op de vijfde plaats in de lijst van beste Restaurants van Europa. De lijst is samengesteld door Opinionated About Dining. Het Franse restaurant L'Arpège in Parijs staat op de eerste plek. De lijst is een samenstelling van 200 restaurants in ...

16 mei 2017 Awards Culinair
Sterk deelnemersveld bij wedstrijden Slag op de Schelde en Wine Making Challenge

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde en de wedstrijd voor sommeliers Wine Making Challenge die op 22 mei op de Oosterschelde worden gehouden, blinken uit door een sterk deelnemersveld. Aan beide wedstrijden die op hetzelfde moment op het schip Denick II worden gehouden, doen deelnemers v...

21 december 2016 Awards Restaurant
Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. Hattrick voor het culinaire Koningskoppel? ...

29 november 2016 Awards Restaurant
Margo Reuten restaurant Da Vinci Woman of the Year Relais & Châteaux

Chef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht is door vereniging van luxehotels en toprestaurants Relais & Châteaux benoemd tot ‘Woman of the Year 2017’. Zij kreeg de Woman of the Year Trophy op 29 november uitgereikt tijdens de jaarlijkse vergadering van R...

24 oktober 2016 Culinair
Dit is de top 10 van de Lekker 500

Dit is de top 10 van de Lekker Top 100 2017. De Librije is niet langer de nummer één; Inter Scaldes heeft het stokje overgenomen. De hoogste nieuwe binnenkomer is restaurant Tribeca in Heeze. Het restaurant komt vanuit het niets binnen op plek 20. Een knappe prestatie. ...

21 januari 2016
Wat is het beste Nederlandse restaurant?

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De vijfhonderd beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor dertien uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen. Per categorie is de top vijf onthuld...

18 december 2015
Nieuw gastronomisch klassement: La Liste

De eerste editie van La Liste is gisteren gelanceerd. Het is een onafhankelijk gastronomisch klassement van de duizend beste restaurants ter wereld. De gelauwerden werden in Parijs bekendgemaakt door initiatiefnemer Philippe Faure, president van Atout France, in aanwezigheid van Laurent Fabius, de...

17 december 2015
De IENS Toppers 2016

Welke restaurants zijn als beste beoordeeld door de bezoekers van IENS? Ieder jaar is het weer spannend voor menig restaurateur. We bieden je een kijkje in de opvallendste lijstjes. De Top 10 van de Top 1000 Restaurants in Nederland: 1. Boreas (9,6) 2. Bord'Eau (9,5) 3. De Librije (9,4) 4. ...

26 oktober 2015
De Librije nummer 1 in Lekker 2016

De restaurantgids Lekker 2016 is bekendgemaakt. Op nummer 1 staat dit jaar De Librije van Jonnie en Therèse Boer in Zwolle. Vorig jaar stond dit driesterrenrestaurant nog op de derde plek. Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet in Kruiningen verloor haar eerste plaats en staat nu op nummer 2....

27 januari 2015
De Librije Beste Restaurant van Nederland

De winnaars van de eerste editie Restaurant Awards 2015 zijn zojuist bekend gemaakt. In elf uiteenlopende categorieën hebben de vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants. De Librije* (Zwolle) heeft twee awards verdiend en is hiermee betiteld tot ...

19 november 2014
Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag. Utr...

27 oktober 2014
Inter Scaldes beste restaurant van Nederland

Restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen is opnieuw het beste restaurant van Nederland. De zaak van Jannis Brevet staat op de eerste plaats van restaurantgids Lekker. Vorig jaar wist het restaurant ook de hoogste notering te behalen. De ranglijst is vandaag bekendgemaakt. Inter Scaldes (...

14 januari 2014
Ciel Bleu meest gastvrije restaurant

Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van het Okura Hotel in Amsterdam, is tijdens Horecava 2014 verkozen tot Meest Gastvrije Restaurant van Nederland. Guido van Woerkom, directeur van ANWB, reikte aan Pasquinel Kolk, servicemanager van Ciel Bleu, de Restaurant Gastvrijheid Award (zie foto) met oor...

29 oktober 2013
Alle awards GaultMillau 2014 bekend

Richard van Oostenbrugge van restaurant Bord’Eau is tijdens de GaultMillau 2014 Awards verkozen tot Chef van het jaar. De award voor Belofte van het Jaar is uitgereikt aan Joris Bijdendijk van restaurant Bridges, eveneens gelegen in Amsterdam. De prijsuitreiking vond plaats in de Amsterdam RAI....

21 oktober 2013
Inter Scaldes op één in nieuwe Lekker

Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet is de nieuwe aanvoerder van de Lekker top-100. In de nieuwe gids voor 2014 staat het tweesterrenrestaurant op nummer één. Oud Sluis van Sergio Herman is niet meer opgenomen. Op nummer twee staat restaurant Boreas van Nico en Sonja Boreas in Heeze (vorig...

8 augustus 2013
Rondje Relais & Chateaux in Nederland

Relais & Chateaux stelt de 'Route de Bonheur' in Nederland voor. Gasten die dit rondje maken, overnachten en eten bij vijf Nederlandse adressen die lid zijn van het verband. Ambassadeur van de route is Henk Savelberg, eigenaar van Hotel Restaurant Savelbeg. De richtprijs voor het arrangement op ba...

6 mei 2013
Pop-up restaurant Inter Scaldes

Het Zeeuwse tweesterrenrestaurant Inter Scaldes zal binnenkort iets verder van de zee haar gerechten bereiden. Op 17 en 18 juni is namelijk Finley Het Witte Huis in Loosdrecht de locatie voor een pop-up restaurant van de gerenommeerde eetgelegenheid. Diner Het sterrenrestaurant ligt normaal g...

7 maart 2013
Nieuwe leden Les Patrons Cuisiniers

De Nederlanden in Vreeland, La Provence in Driebergen en De Stenen Tafel in Borculo hebben zich aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers. Het Arsenaal in Naarden stopt het lidmaatschap. De club van chef-eigenaren telt na de mutaties 24 leden. De drie nieuwe leden zijn onlangs geïnaugureerd tijdens h...

20 december 2012
Boreas beste restaurant in actieweek

Restaurant Boreas in Heeze is gekozen tot beste Michelin Sterren Restaurant 2012 tijdens de Michelin Sterren Restaurant Week ‘Dining with the Stars’ van DiningCity. Cijfer Gasten hebben het restaurant van Nico en Sonja Boreas beloond met een gemiddeld cijfer van 9,3. Het cijfer is gebaseerd ...

27 november 2012
Inter Scaldes wint deelfinale Copa Jerez

Het team van Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen heeft de Nederlandse finale gewonnen van de Copa Jerez. Het team vertegenwoordigt ons land volgend jaar tijdens de internationale finale. De eindstrijd van deze internationale sherry-spijscompetitie vindt plaats in Jerez de la Frontera in S...

30 oktober 2012
Opnieuw awards en topscore Oud Sluis

Restaurant Oud Sluis van Sergio Herman heeft ook in de GaultMillau-gids van 2013 de volle 20 punten te pakken. Het is voor het vierde jaar op rij dat Herman de maximale score haalt. Daarnaast ontving de de driesterrenchef samen met Jonnie Boer van De Librije de Grand Prestige award. Talentvol s...

24 oktober 2012
Lekker 2013: de volledige top-10

Restaurantgids Lekker maakt de top-10 van beste restaurants voor de gids voor 2013 bekend. Oud Sluis staat op nummer één, Inter Scaldes is terug op nummer twee, en De Librije staat, net als in 2011, op de derde plek. 1* Oud Sluis**, Sluis (in 2011 op 1, 0) 2* Inter Scaldes*, Kruiningen (in 201...

3 juli 2012
Jannis Brevet officieel SVH Meesterkok

Jannis Brevet van Inter Scaldes is officieel geïnstalleerd als SVH Meesterkok. Dit gebeurde op 25 juni jongstleden. Eerder wist de topkok zijn meesterproef met succes af te leggen. Bekroning Zijn sporen verdiende Brevet in gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland. Zijn keukens werden...

7 maart 2012
Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

De Zilveren Oester 2012 is gewonnen door het team van Okura Amsterdam. Freek Dekker en Kevin Man van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wisten de vakjury te overtuigen. Verbinding kookkunst en gastheerschap Dekker en Man wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen en we...

1 november 2011
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award verva...

26 oktober 2011
Guerrilla-actie: Lekker onthult top-10

Met een guerrilla-actie onthult de redactie van Lekker vandaag, 26 oktober, de top-10 van de nieuwe gids voor 2012. Vroeg in de ochtend togen Makkie Mulder en haar team in twee auto's richting de eerste twee adressen. De beste tien restaurants van het land moeten tegen het einde van de dag bekend ...

23 november 2010
Geen derde driesterrenrestaurant erbij

Michelin bracht op 23 november de Michelingids Nederland 2011 uit. Er zijn geen extra sterren bijgekomen in de categorieën 'drie sterren' en 'twee sterren'. De top van de Nederlandse gastronomie behoudt de status quo. Geen derde ster dus voor in de wandelgangen genoemde 'kanshebbers' Beluga en Inte...

15 november 2010
Uitreiking van de Lekker awards 2011

Broeierig warm was het op donderdag 15 november in één van de zalen van het schip De Rotterdam. En al was er toch het een en ander uitgelekt bij Chiels radioshow nog steeds was niet alles naar bekend wat betreft de ranking van de top 20. Makkie Mulder, hoofdredacteur van Lekker, maakte de namen be...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: