Inter Scaldes heropent en deelt eerste beelden van volledig vernieuwd restaurant

Auteur: redactie
Opening Gastronomie 15 november 2023
Inter Scaldes heropent en deelt eerste beelden van volledig vernieuwd restaurant

Het aftellen is begonnen en de laatste voorbereidingen worden getroffen. Donderdag, 16 november, heropent het iconische restaurant Inter Scaldes haar deuren na een uitgebreide renovatie en overname door Pillows Hotel Collectie. Het restaurant is verheugd om alvast een voorproefje te geven en deelt met trots de eerste officiële beelden na de verbouwing.

Het team, onder leiding van twee Michelinsterren en 18/20 Gault&Millau chef Jeroen Achtien en zijn partner Sanne gaat voor een beleving op het hoogste niveau. En staat dan ook te popelen om de trouwe gasten te verwennen en nieuwe gasten te verwelkomen.

Een geborgen interieur dat met elkaar verbindt

Voor het interieur is wederom gekozen voor een samenwerking met interieurontwerper Paul Linse. Ook hier speelt gastbeleving de hoofdrol, zoals de ontspannen ontvangst in de lounge met amusebar en zicht in de keuken, waar de chef en gast elkaar ontmoeten. De topografische elementen van de omgeving komen terug in het ontwerp waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke tinten en zachte structuren. De basis van het interieur is de bank, die is geïnspireerd op de golvende vorm van de Schelde. De glazen pui, met uitzicht op de biologische kruidentuin, verbinden het restaurant met haar omgeving en brengen het buitengevoel naar binnen. Het design van Paul Linse weerspiegelt het ingetogen elegante Pillows-gevoel en met deze verfrissende stijl krijgen zowel de chef als de gast een prominente rol.

Geïnspireerd op het Zeeuwse landschap

Inter Scaldes serveert van donderdag tot zondag een vijf- en zevengangenmenu. Ook biedt het restaurant de gelegenheid om te genieten van het à la carte menu, zowel voor lunch als diner. Het menu is geïnspireerd op het Zeeuwse landschap en beweegt met de seizoenen mee. Opvallend voor Jeroen zijn kookstijl is de focus op fermentatie-, droog- en rijpingstechnieken én het gebruik van zoveel mogelijk ingrediënten uit de omgeving zoals alle verse vis, schaal- en schelpdieren. Jeroen combineert ook graag vlees en vis in zijn gerechten. De smaken zijn opvallend en avontuurlijk, waarbij de gehele culinaire beleving kan worden samengevat in drie woorden: ontspan, proef en beleef.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws