Gault&Millau 2024: De hoogste nieuwe binnenkomers

Auteur: Redactie
Awards 5 februari 2024
Gault&Millau 2024: De hoogste nieuwe binnenkomers

Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Van de 842 restaurants die op de lijst prijken, zijn er 72 nieuw op de lijst verschenen. 

Dit jaar is Inter Scaldes in Kruiningen de hoogste nieuwe binnenkomer, met 16,5 punten. Een oude bekende naam, die opnieuw is beoordeeld vanwege de overname door Jeroen en Sanne Achtien en Pillows Hotels.

Odille in het Brabantse St. Oedenrode verdient volgens de gids een speciale vermelding. Het restaurant scoort net niet genoeg punten voor de gedrukte gids (met 15 punten), maar is wél de op één na hoogste nieuwe naam in de lijst. "In 2023 opende het de deuren en sindsdien is het restaurant bezig met een succesvolle opmars", laat Gault&Millau weten. In de gedrukte gids zijn 72 restaurants opgenomen die een score hebben van 16 punten of meer.

Onderstaande restaurants zijn de hoogste nieuwe binnenkomers vanaf 14 punten:

Inter Scaldes, Kruiningen (16,5 punten)
Odille, St. Oedenrode (15 punten)
Até, Amsterdam (14,5 punten)
Showw, Amsterdam (14,5 punten)
The Church, Arnhem (14,5 punten)
Lutum, Wijk bij Duurstede (14,5 punten)
Affect, Zwolle (14,5 punten)
Fuku Ramen, Amsterdam (14 punten)
Hof aan Zee, Koudekerke (14 punten)

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws