Lof Restaurant verwelkomt Paul de Groote als chef de cuisine

Auteur: Redactie
Personalia 29 april 2024
Lof Restaurant verwelkomt Paul de Groote als chef de cuisine Paul de Groote

Lof, het fine-dining restaurant in Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt Paul de Groote als chef de cuisine. Met de komst van de Zeeuwse chef krijgt het Gentse restaurant een nieuw gezicht en onlangs introduceerde hij zijn eerste menukaart.

Paul de Groote wil met zijn 20 jaar ervaring op zak bij Inter Scaldes, waar hij de rechterhand van driesterrenchef Jannis Brevet was, terug naar de schoonheid van eenvoud in de stijl van koken én eten. Onder zijn leiding valt een jong en gedreven team waaronder de 25-jarige sommelier Thomas Naessens en de 21-jarige restaurant manager Aniek van den Assem, die volgens de Groote de sfeermakers van de avond zijn.


Restaurant Lof

Marcel Reijnen, hotel manager Pillows Grand Boutique Hotel Reylof: “We verwelkomen Paul de Groote met veel plezier en vertrouwen in Lof Restaurant. De ervaren chef kookt groots in eenvoud. Hij weet pure gerechten met explosieve smaakbelevingen op tafel te toveren. Zijn maturiteit en nuchtere inborst brengt het team en de keuken van Lof naar het volgende niveau. Gasten ervaren hier fine-dining in een bruisende en jonge omgeving.”

Groots in eenvoud met Paul de Groote

De Zeeuwse chef stond twintig jaar lang in de keuken met Jannis Brevet. Onder leiding van de bekende Michelinchef leerde hij de kunst van eenvoud én het vinden van de mooiste producten. Ook nu werken de twee culinaire collega's weer samen, Brevet vervult een adviserende rol aan de Groote in Lof. Op zijn eerste menukaart staan onder andere een bereiding van biologische ganzenlever met Sauternes, hazelnoot en brioche brood en de Soto soep geïnspireerd op het familierecept van zijn Molukse vrouw. Zo vertelt hij: “Het begint met liefde en aandacht geven aan de smaken van het pure product. Terug naar de basis van koken én juist daar de verdieping zoeken.” De van nature rustige chef staat dichtbij het product en zijn nabije omgeving.

Over Chef de Cuisine Paul de Groote

Paul de Groote werd in 1980 geboren in Oostburg. Hij wilde ooit timmerman worden, maar werd verliefd op het koksambacht. Na de Belgische koksopleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge te hebben gevolgd begon de chef op 21-jarige leeftijd zijn carrière bij Inter Scaldes. Hij solliciteerde op de valreep bij Maartje Boudeling en kwam direct daarna onder leiding van Jannis Brevet, waar hij Jannis’ eerste en laatste dag in de keuken meemaakte. In de twintig jaar dat de Groote er in de keuken stond, wist het Zeeuwse restaurant er twee sterren bij te koken en werden ze eind 2017 één van de twee restaurants in Nederland met drie Michelinsterren. Paul de Groote haalt zijn inspiratie uit het alledaagse leven, waaronder de kookkunsten van zijn Molukse vrouw en zijn eerste kooklessen als kind van zijn grootmoeder. Hij kookt groots in eenvoud en zoekt verdieping in de oorspronkelijke smaak van het product. De chef woont met zijn gezin in Middelburg.

Over Lof Restaurant en Pillows Grand Boutique Hotel Reylof in Gent

Het fine-dining restaurant is gevestigd in het voormalige herenhuis van baron en dichter Olivier de Reylof, tegenwoordig Pillows Grand Boutique Hotel Reylof. Lof Restaurant staat voor fine dining in zijn puurste vorm. Het restaurant in het hart van Gent verwelkomt haar gasten in een levendige en ongedwongen setting. Na een culinaire avond bij Lof kunnen gasten overnachten in het bijbehorende hotel, welke is bekroond met de TripAdvisor Travelers' Choice Award 2023.

 

Blijf op de hoogte!


Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws