17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

25 september 2020 | David Bakker

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk).

Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er zijn dus vier landen afgevallen uit de selectie. Daarnaast zijn er landen die zelf hebben afgezien van deelname vanwege COVID-19. Dat zijn Engeland, België en Kroatië. 

Voor deze 7e Europese editie zijn in totaal 17 deelnemers geselecteerd: Het team van Bocuse d’Or Nederland betreedt op donderdag 15 oktober de culinaire arena. Het complete wedstrijdschema ziet er als volgt uit:

Donderdag 15 oktober

Keuken

Landen

Start

Bord

Schaal

1

Spanje

08:30

13:30

14:05

2

Nederland

08:40

13:40

14:15

3

Turkije

08:50

13:50

14:25

4

IJsland

09:00

14:00

14:35

5

Estland

09:10

14:10

14:45

6

Denemarken

09:20

14:20

14:55

7

Zweden

09:30

14:30

15:05

8

Georgië

09:40

14:40

15:15

9

Polen

09:50

14:50

15:25

 
Vrijdag 16 oktober 
 

Keuken

Landen

Start

Bord

Schaal

1

Letland

08:30

13:30

14:05

2

Hongarije

08:40

13:40

14:15

3

Finland

08:50

13:50

14:25

4

Frankrijk

09:00

14:00

14:35

5

Zwitserland

09:10

14:10

14:45

6

Italië

09:20

14:20

14:55

7

Rusland

09:30

14:30

15:05

8

Noorwegen

09:40

14:40

15:15


Erevoorzitter

De erevoorzitter van de wedstrijd is het Britse culinaire icoon Clare Smyth. Clare Smyth opende haar eerste restaurant Core in augustus 2017. Clare werd uitgeroepen tot 's werelds beste vrouwelijke chefkok door de 50 beste restaurants ter wereld. In mei verzorgde Clare de privé-huwelijksreceptie voor de koninklijke bruiloft tussen Meghan en Harry, die haar reputatie als het culinaire icoon van het Verenigd Koninkrijk vestigde. "Het is een grote eer om geselecteerd te worden als erevoorzitter van Bocuse d'Or Europe, het evenement dat de beste jonge chefkoks uit heel Europa samenbrengt", zegt Clare Smyth. "Ik kijk er echt naar uit om de professionaliteit en vaardigheden te ervaren die de chefkoks zullen laten zien en om Tallinn te zien," voegde ze eraan toe. Clare Smyth wordt achter de eretafel vergezeld door juryvoorzitter Philip Tessier, die in 2015 zelf zilver won met Bocuse d'Or.
 
Over Bocuse d’Or

Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen support van Bocuse d’Or Nederland. Deze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon, brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Elke twee jaar (oneven jaartal) gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen. Bocuse d’Or is een internationale zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: