17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

25 september 2020 | David Bakker

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk).

Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er zijn dus vier landen afgevallen uit de selectie. Daarnaast zijn er landen die zelf hebben afgezien van deelname vanwege COVID-19. Dat zijn Engeland, België en Kroatië. 

Voor deze 7e Europese editie zijn in totaal 17 deelnemers geselecteerd: Het team van Bocuse d’Or Nederland betreedt op donderdag 15 oktober de culinaire arena. Het complete wedstrijdschema ziet er als volgt uit:

Donderdag 15 oktober

Keuken

Landen

Start

Bord

Schaal

1

Spanje

08:30

13:30

14:05

2

Nederland

08:40

13:40

14:15

3

Turkije

08:50

13:50

14:25

4

IJsland

09:00

14:00

14:35

5

Estland

09:10

14:10

14:45

6

Denemarken

09:20

14:20

14:55

7

Zweden

09:30

14:30

15:05

8

Georgië

09:40

14:40

15:15

9

Polen

09:50

14:50

15:25

 
Vrijdag 16 oktober 
 

Keuken

Landen

Start

Bord

Schaal

1

Letland

08:30

13:30

14:05

2

Hongarije

08:40

13:40

14:15

3

Finland

08:50

13:50

14:25

4

Frankrijk

09:00

14:00

14:35

5

Zwitserland

09:10

14:10

14:45

6

Italië

09:20

14:20

14:55

7

Rusland

09:30

14:30

15:05

8

Noorwegen

09:40

14:40

15:15


Erevoorzitter

De erevoorzitter van de wedstrijd is het Britse culinaire icoon Clare Smyth. Clare Smyth opende haar eerste restaurant Core in augustus 2017. Clare werd uitgeroepen tot 's werelds beste vrouwelijke chefkok door de 50 beste restaurants ter wereld. In mei verzorgde Clare de privé-huwelijksreceptie voor de koninklijke bruiloft tussen Meghan en Harry, die haar reputatie als het culinaire icoon van het Verenigd Koninkrijk vestigde. "Het is een grote eer om geselecteerd te worden als erevoorzitter van Bocuse d'Or Europe, het evenement dat de beste jonge chefkoks uit heel Europa samenbrengt", zegt Clare Smyth. "Ik kijk er echt naar uit om de professionaliteit en vaardigheden te ervaren die de chefkoks zullen laten zien en om Tallinn te zien," voegde ze eraan toe. Clare Smyth wordt achter de eretafel vergezeld door juryvoorzitter Philip Tessier, die in 2015 zelf zilver won met Bocuse d'Or.
 
Over Bocuse d’Or

Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen support van Bocuse d’Or Nederland. Deze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon, brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Elke twee jaar (oneven jaartal) gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen. Bocuse d’Or is een internationale zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: