Je hebt gezocht op: chef-kok

Nick Bril heropent The Jane op 5 oktober met nieuw hoofdstuk op nieuwe locatie
Op 5 oktober 2025 opent sterrenchef Nick Bril de nieuwe vestiging van The Jane aan de Limbastraat 5, op ’t Eilandje in Antwerpen. Het nieuwe con...

Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van augustus
De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinn...

Luc Kusters zoekt overnamekandidaat voor voormalig Bolenius*-pand en benoemt Jet Loos als keukenchef
Ondernemer Luc Kusters zoekt een kandidaat voor de exploitatie van de voormalige locatie van zijn restaurant aan de Amsterdamse Zuidas. Sterrenrestaur...

The Old Jazz zet nieuwe koers in met chef-kok Marc Plat en ervaren kracht Romano Keus
Restaurant The Old Jazz, onderdeel van de Vigo Family en gevestigd aan de Aert van der Goesstraat, kondigt met trots de komst aan van chef-kok Marc Pl...

Nigel Eccles verlaat sterrenrestaurant Daalder en keert terug naar oude leermeester
Chef-kok Nigel Eccles maakt een opvallende stap in zijn culinaire carrière: hij verruilt het met een Michelinster bekroonde Restaurant Daalder...

Sterrenrestaurant De Gieser Wildeman is overgenomen door nieuwe eigenaar
Restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos heeft een nieuwe eigenaar: chef-kok Marco van der Wijngaard (33). De voormalig chef van Michelin restauran...

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok
Sinds de veelbesproken opening in maart heeft Restaurant Judith - het fine dining restaurant van Kasteel Engelenburg - indruk gemaakt met een uitgespr...

Geen toeristeneten, maar een avond uit: "Stilstaan is achteruitgang"
Giethoorn… Een bijzondere locatie voor horecaondernemers, met haar vaarten, bruggetjes en authentieke sfeer. De omgeving vraagt om een aanpak d...

Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen
Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...
Sterrenregen: Hét maandelijkse Michelinnieuwsoverzicht
De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinn...

Venus & Adonis herintroduceert zichzelf na 10 jaar met nieuw concept ‘Bistronomie d’Amsterdam’
Restaurant Venus & Adonis aan de Prinsengracht 274 viert haar tienjarig bestaan met een nieuwe naam: V&A Bar & Bistro....

Cas Pikaar sluit Pikaar* en begint opnieuw: “Een Michelinster is niet meer het doel”
Restaurant Pikaar* in Hilvarenbeek serveert op 24 augustus zijn laatste couverts. Chef-kok Cas Pikaar en diens partner Kelly Chen hebben besloten de d...

Restaurant De Zeeuw sluit 9 maanden na opname in Michelingids de deuren
Restaurant De Zeeuw in Haarlem sluit per direct de deuren, zo maakt chef-kok Jeroen de Zeeuw bekend via een bericht op social media. Het fine dining r...

Horecaconcept EVE Scheveningen officieel geopend
Vandaag is EVE Scheveningen officieel geopend. Het futuristische pand van Hommerson heeft met dit nieuwe, multifunctionele horecaconcept eindelijk een...

Restaurant-Bar Mystique opent 1 augustus in het Efteling Grand Hotel
Het Efteling Grand Hotel, waar de Efteling de hoogste kwaliteit van luxe gaat aanbieden, herbergt vanaf 1 augustus twee nieuwe unieke restaurants. Bij...
Hans van Wolde is educatief culinair inspirator voor Euro-Toques Nederland
Euro-Toques Nederland heeft als doel het beroep van chef-kok versterken, het gebruik van gezonde kwaliteitsproducten te stimuleren en jonge mensen op...
Arjan Speelman** is de 154ste SVH Meesterkok
Op woensdag 21 mei is Arjan Speelman (47), chef-kok van Ciel Bleu Restaurant** (Hotel Okura Amsterdam), geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok...
Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok
Per 1 juni draagt chef-kok Kyrian Kox, van Landgoed de Uitkijk, het stokje over aan zijn opvolger Sebastiaan Pals. Na zeven jaar van toewijding, creat...

7 magische details staan centraal in nieuw restaurant in Efteling Grand Hotel
Met het Efteling Grand Hotel is de Efteling vanaf 1 augustus twee restaurants rijker. Op de begane grond van het nieuwe hotel opent diezelfde dag rest...

Le Smash opent zesde locatie in het hart van Breda
Breda is vanaf afgelopen zaterdag, 17, mei een ‘classic’ rijker. De deuren van de zesde vestiging van Le Smash aan de St. Janstraat 4, vla...
TOZI Restaurant & Bar verwelkomt Gaetano Verde als nieuwe chef-kok
TOZI verwelkomt chef Gaetano Verde als nieuwe executive chef. Met zijn Michelin-achtergrond brengt hij een vernieuwende visie op de Italiaanse ke...

Restaurant Wolfslaar* viert 25-jarig jubileum
Restaurant Wolfslaar, gevestigd op het historische Landgoed Wolfslaar in Breda, viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 2000 door...

Brasserie Monsees neemt restaurant Vlaar in ’s-Graveland over
Restaurant Vlaar in ’s-Graveland krijgt per 1 mei nieuwe eigenaren. Liliane en Arlo Vlaar dragen dan na 16 jaar het stokje over aan Loes en Sand...

Bocuse d'Or verplaatst Commis Challenge 2025
Eerder communiceerde Bocuse d’Or over de introductie van de Commis Challenge. Een nieuw wedstrijd-element binnen Bocuse d’Or Nederland. Di...

Chef-kok René Brienen verruilt de Maas voor Van der Valk-keuken aan Caribische Zee
Chef-kok René Brienen van Brienen aan de Maas vertrekt naar Bonaire om als creatief culinair directeur aan de slag te gaan bij het Van der Valk...
Pasquale Carfora kookt met pop-up restaurant van Aroma in Amsterdam
Restaurant Aroma Italian Fine Dining kondigt aan dat chef-kok Pasquale Carfora (van Aroma in Vaassen) zijn culinaire talenten vanaf april ook in de Am...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Nederlandse chef Richard Ekkebus ontvangt derde Michelinster
Richard Ekkebus heeft donderdagavond tijdens de presentatie van de Michelingids voor Hong Kong en Macau met zijn restaurant Amber een derde Michelinst...

Bocuse d’Or Nederland zoekt jong keukentalent voor de Commis Challenge 2025
Jonge culinaire talenten krijgen een unieke kans om Nederland te vertegenwoordigen op het wereldtoneel van de gastronomie. De inschrijvingen voor de B...

Chef-kok Koninklijk Huis gaat aan de slag bij nieuw vijfsterrenhotel Rosewood Amsterdam
Willem-Pieter van Dreumel vertrekt als chef-kok van het Koninklijk Huis, zo maakt hij zelf bekend op LinkedIn. De SVH Meesterkok is per 1 maart in fun...
Tien jaar ondernemen in Duiven: “We hebben een goede gesprekspartner bij de gemeente”
Ondernemen in Duiven… Tien jaar geleden zetten Edwin Tunnissen (55) en Patricia Dhondt (52) de stap om hun gezamenlijke droom werkelijkheid te...

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries
Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk heeft maandag 24 februari zijn nieuwe keukenbrigade voorgesteld. Tijdens een speciale lunch werden c...

2025: Het jaar van de terugkerende gast
Veel faillissementen, stijgende kosten, marges die onder druk staan en consumenten die minder te besteden hebben. Gasten zijn in 2025 nog kritischer o...

Maarten Willemsen: “Ons digitale kookboek bevat ruim 2.400 items”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...

Ontdek de nieuwste noviteiten van HorecaEvenTT 2025!
Van 10 tot en met 12 februari 2025 vindt de 17e editie van HorecaEvenTT plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden...

Jelle van Ravenstein nieuwe sommelier bij Restaurant Wolfslaar*
Restaurant Wolfslaar, bekroond met een Michelinster en bekend om zijn verfijnde gastronomie, verwelkomt met trots Jelle van Ravenstein als nieuwe somm...

Wildlands Adventure Zoo wint NK Lekkerste Vegan Burger 2025
Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn...

Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht
Marc van Ommen van Il Municipio in Denekamp heeft het NK Pizza Bakken 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury was zijn pizza duidelijk de beste...

Celest open haar deuren in Rotterdamse Zalmhaven
Met een droneshow, walking dinner en cocktails vierde Rotterdam vrijdagavond de opening van Celest, het nieuwe gastronomische restaurant en bar boveni...

Rosval en SVH Meesterkok Dick Middelweerd bundelen krachten in 2025
Rosval, al meer dan 45 jaar producent van hoogwaardige maatwerk grootkeukens, kondigt met trots de samenwerking aan met SVH Meesterkok Dick Middelweer...