U heeft gezocht op : Margo Reuten

12 augustus 2020 Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

25 mei 2020 Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

28 februari 2020 Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

18 januari 2019 Culinair Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid...

17 december 2018 Achtergronden Michelin
Vooruitblik: wie pakt een Michelinster en wie mag hem inleveren?

Het aftellen is begonnen, over een paar uurtjes weten we welke toprestaurants in Nederland een eerste Michelinster krijgen, er een ster bij zullen krijgen of een ster in moeten leveren. We hebben het hier uiteraard over de presentatie van de Michelingids, die straks in het DeLaMar theater in Amsterd...

15 oktober 2018 Video Michelin
Webdocu over Margo Reuten, de enige vrouwelijke sterrenchef in ons land

Margo Reuten, de enige sterrenchef die Nederland telt, is onderwerp van een mooie docu van BNNVARA. In de webdocu vertelt zij hoe het is om je als vrouw staande te houden in de culinaire mannenwereld. De RestaurantKrant ging vorig jaar op bezoek bij Da Vinci in Maasbracht, het restaurant van Marg...

19 september 2018 Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19...

7 mei 2018 Achtergronden Michelin
Nieuwe maître-sommelier voor Restaurant Da Vinci Maasbracht

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft topsommelier Jesse Dean Bruijstens aangetrokken als maître-sommelier. Hij gaat in juni 2018 aan de slag in het Limburgse restaurant en komt over van restaurant Tribeca in Heeze, waar hij hoofdsommelier is. Jesse Dean Bruijstens start per 6 juni...

11 december 2017 Michelin
Deze restaurants verloren een ster

Vanochtend is in het DeLaMar theater in Amsterdam de Michelingids voor 2018 gepresenteerd. het werd onder andere een feest voor Inter Scaldes, The White Room en The Duchess. Toch zijn er ook een aantal teleurstellingen. Zo gingen Restaurant Da Vinci in Maasbracht en Restaurant Bord'Eau in Amster...

8 december 2017 Michelin Interview
Michelinsterren: Topchef Margo Reuten wrijft over haar glazen bol

Op maandag 11 december worden de Michelinsterren weer uitgedeeld in Nederland, maar ongetwijfeld zullen er ook enkele chefs met een beteuterd gezicht de hoofdstad verlaten na de bekendmaking. Topchef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft al veel uitreikingen meegemaakt ...

7 december 2017 Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op derestaurantkrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van afgelopen jaar op derestaurantkrant.nl. 1. Dit worden de biertrends voor 2017 Bier is populair, ook in restaurants. Aan het begin van dit jaar voorspel...

31 oktober 2017
Beluga-chef Van Wolde over daling in Lekker 500: 'Geen Ramp'

Chefkok Hans van Wolde van restaurant Beluga Loves You maakt zich niet druk om de daling van zijn restaurant in de Lekker 500. Tegen De Limburger zegt hij dat de daling 'geen ramp' is. Restaurant Beluga Loves You daalde vijf plaatsen op de lijst van beste restaurants van Nederland. Het re...

30 oktober 2017 Awards Culinair
De top 10 van de Lekker 2018

Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naar buiten gebracht en wij presenteren je de top 10. Het is stuivertje wisselen tussen De Librije en Inter Scaldes, aangezien vorig jaar de rollen waren omge...

20 oktober 2017 Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

3 oktober 2017 Achtergronden
De RestaurantKrant: Margo Reuten, bier en spijscombinaties en een wildposter

Vandaag verschijnt de derde editie van De RestaurantKrant. De krant is vernieuwd en is nu nóg voller met interviews en achtergronden die jij als restaurateur of chef absoluut niet mag missen. In deze editie vind je onder meer een interview met sterrenchef Margo Reuten van Restaurant Da Vin...

29 november 2016 Awards
Margo Reuten restaurant Da Vinci Woman of the Year Relais & Châteaux

Chef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht is door vereniging van luxehotels en toprestaurants Relais & Châteaux benoemd tot ‘Woman of the Year 2017’. Zij kreeg de Woman of the Year Trophy op 29 november uitgereikt tijdens de jaarlijkse vergadering van R...

21 mei 2015
Stan Kerckhoffs is SVH Meestergastheer

Op dinsdag 19 mei is Stan Kerckhoffs (1978) officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour* in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Hij is de 41ste SVH Meestergastheer in Nederland. Voorbeelden De officiële versierselen werden ui...

19 mei 2015
Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf in tafelzuren. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het bes...

20 maart 2013
Erik van Loo ontvangt Zilveren Ui

In Rotterdam is de Zilveren Ui Trofee uitgereikt aan Erik van Loo, patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel. Hij ontving de onderscheiding van Oos Kesbeke, directeur van Kesbeke Fijne Tafelzuren. Van Loo is de vijfde chef die deze onderscheiding ontvangt. Voorgangers Paul Fagel (2008), Margo Reut...

5 maart 2013
Erik van Loo wint Zilveren Ui 2012

Erik van Loo van restaurant Parkheuvel heeft de Zilveren Ui 2012 gekregen. Hiermee wordt de SVH Meesterkok geprezen voor zijn culinaire invulling in de gastronomie en aan Amsterdams tafelzuur in het bijzonder. Winnaars Van Loo is de vijfde chef die de trofee in ontvangst mag nemen. Eerdere winna...

31 januari 2013
Nog een restaurant Da Vinci

Geen uitbreiding voor Margo Reuten en Petro Kools, maar wel een nieuw restaurant dat ook Da Vinci heet. In Terneuzen opent in het Arsenaalgebouw een eetgelegenheid met een Italiaans-Franse keuken. Ook is en een podium voor ingetogen livemuziek van singer-songwriters. Prijs Uitbaters zijn Marti...

26 november 2012
Presentatie Michelingids in beeld

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Ook tijdens de bekendmaking van de Michelingids Nederland 2013. Teleurstelling en blijdschap volgden elkaar in hoog tempo op. Een onderonsje tussen Soenil Bahadoer van De Lindehof en Sonja Boreas van Boreas in Heeze Edwin Vinke en Erik van Loo wach...

24 oktober 2012
Lekker 2013: de volledige top-10

Restaurantgids Lekker maakt de top-10 van beste restaurants voor de gids voor 2013 bekend. Oud Sluis staat op nummer één, Inter Scaldes is terug op nummer twee, en De Librije staat, net als in 2011, op de derde plek. 1* Oud Sluis**, Sluis (in 2011 op 1, 0) 2* Inter Scaldes*, Kruiningen (in 201...

5 september 2012
Miljoenen dahlia's voor Alliance chefs

Veertien chefs van de Alliance Gastronomique zien op zondag 9 september hun passie voor koken verpakt in bloemen. Voor elke kok wordt in Valkenswaard minimaal één corsowagen geserveerd. Ambachtelijk werk "Koken en het bouwen van corsowagens hebben verrassende overeenkomsten", zegt een van drij...

1 november 2011
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award verva...

26 oktober 2011
Guerrilla-actie: Lekker onthult top-10

Met een guerrilla-actie onthult de redactie van Lekker vandaag, 26 oktober, de top-10 van de nieuwe gids voor 2012. Vroeg in de ochtend togen Makkie Mulder en haar team in twee auto's richting de eerste twee adressen. De beste tien restaurants van het land moeten tegen het einde van de dag bekend ...

26 september 2011
Zilveren Ui trofee 2011 voor Ron Blaauw

De winnaar van de Zilveren Ui trofee 2011 is bekend. Sterrenchef Ron Blaauw mag zich een jaar lang ambassadeur van het tafelzuur noemen. Eerdere winnaars waren: Lucas Rive, Margo Reuten en Paul Fagel. Prijsuitreiking Op 10 oktober krijgt de chef-kok de award uitgereikt door Oos Kesbeke, dire...

8 april 2011
Crematorium met culinaire lounge en boek

Onlangs is in Roermond crematorium 'Tussen de Bergen' geopend. Het is het eerste crematorium in Nederland dat is voorzien van een lounge waar bezoekers gebruik kunnen maken van diverse culinaire faciliteiten. De opening ging gepaard met de lancering van een receptenboek als alternatief voor het plak...

2 februari 2011
Uncle Ben's Ring voor Sergio Herman

Op de BBB Maastricht heeft Camille Oostwegel de Uncle Ben’s Ring 2010 uitgereikt aan Sergio Herman van Oud Sluis. De ring is een Nederlandse prijs en wordt sinds 1988 uitgereikt aan personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de gastronomie en horeca. Gekozen door ringdragers En...

14 oktober 2010
Lucas Rive ontvangt Zilveren Ui Trofee 2010

Lucas Rive, chef-kok van restaurant De Bokkedoorns (twee Michelinsterren), is onderscheiden met de Zilveren Ui Trofee 2010. De gelauwerde chef ontving de trofee uit handen van Oos Kesbeke, directeur en eigenaar van Kesbeke Fijne Tafelzuren en initiatiefnemer van deze jaarlijkse onderscheiding. De...

9 november 2009
Oud Sluis opnieuw beste restaurant

Oud Sluis voert ook komend jaar de ranglijst van vijfhonderd beste restaurants in Nederland aan. Tijdens de presentatie van restaurantgids Lekker op maandag 9 november bleek de nummer één positie in deze rangschikking opnieuw weggelegd voor Sergio Herman. De tweede positie in Lekker 2010 werd, eve...

29 oktober 2009
'Top-10 Lekker 2010 gelekt'

De restaurantgids Lekker 2010 wordt maandag 9 november gepresenteerd. Nu al zijn de belangrijkste tien restaurants en hun posities mogelijk bekend geworden bij kokswereld.nl en koksforum.nl. Sergio Herman's Oud Sluis wordt na de GaultMillau waarschijnlijk ook in Lekker 2010 verkozen als beste restau...

15 september 2009
Zilveren Ui uitgereikt aan Margo Reuten

Op maandag 14 september werd in Maasbracht de Zilveren Ui Trofee 2009 uitgereikt. Deze prijs is door Oos Kesbeke van Kesbeke Fijne Tafelzuren uit Amsterdam in het leven geroepen. De trofee wordt toegekend aan een chef-kok die bewijst dat tafelzuur thuishoort in de sterrenkeuken. Dit jaar won Margo R...

14 augustus 2009
Margo Reuten wint Zilveren Ui Trofee

Tweesterrenchef Margo Reuten van Restaurant Da Vinci in Maasbracht wint dit jaar de Zilveren Ui Trofee 2009. Hiermee volgt ze Paul Fagel op die in 2008 de winnaar was. Reuten heeft dit jaar de onderscheiding gewonnen vanwege haar inzet om origineel tafelzuur te verwerken in haar gerechten en daarmee...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: