Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

19 september 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 1993 en kreeg in 1999 een Michelinster.

Ladychef

25 vrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek genoten van een lunch met signatuurgerechten van ladychef Margo Reuten uit 25 jaar Da Vinci, begeleid door (vintage) champagnes van Moët & Chandon, Ruinart en Dom Perignon. Zo werd de klassieker langoustines met roseval-aardappel en kaviaar begeleid door Dom Perignon 2009 vintagechampagne uit magnums.

Aanwezig waren onder meer senator Ria Oomen en horecaondernemers Anne-Laura Middelweerd van restaurant de Treeswijkhoeve in Waalre, Sunny Devens van onder meer Valencia en Sun by Zarzo in Eindhoven, Sibrecht Benning van restaurant De Sjalot in Nijmegen, Ria Joosten van Ria Joosten Catering & Evenementen in Neer en general manager van Hotel Okura Amsterdam Emmy Stoel. De middag werd opgeluisterd met muziek van de Limburgse zanger Ivo van der Bijl.

Activiteiten 25 jaar Da Vinci

De ladieslunch is de opmaat naar een reeks van jubileumactiviteiten die 12 maanden duren. Zo is er tot oktober 2018 een jubileumarrangement met diverse topchampagnes en geldt er tot en met 14 oktober 2018 25% korting op kaartwijnen. Lunchen voor de feestprijs van € 25,- kan op verschillende datums en in december staat er een ‘Big bottle party’ op het programma met wijnen uit flessen in groot formaat. In november vindt er voor wijnprofessionals en pers een besloten proeverij met lunch plaats van het topdomein Château Léoville Las Cases uit Bordeaux in aanwezigheid van een afvaardiging van het domein. De activiteiten voor het eerste kwartaal van 2019 worden binnenkort bekendgemaakt.

Enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland

Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht is sinds 1993 de trots van Margo Reuten en haar levenspartner Petro Kools. Da Vinci, dat sinds 1999 in het bezit is van een Michelinster, staat bekend om zijn Limburgse gastvrijheid met veel persoonlijke aandacht voor de gast. Margo Reuten kookt modern uitgevoerde gerechten met vrouwelijke finesse op basis van de Franse klassieke keuken. De prachtige serviezen waarop de gerechten worden geserveerd behoren inmiddels tot haar signatuur.

In Petro’s Vinoteca ligt een collectie van ruim 700 verschillende wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen. Da Vinci is aangesloten bij Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique.

Door de jaren heen mocht het paar diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de titel SVH Meestergastheer en  Sommelier van het jaar 2009 voor Petro Kools. Culinaire onderscheidingen van Margo Reuten zijn onder meer: eerste vrouwelijke SVH Meesterkok 1990, Lady Chef of the Year 1996, Gault&Millau Chef van het Jaar 2012, Grand Chef Relais & Châteaux 2013 en Woman of the Year Relais & Chateaux 2017.

Op de eerste foto: v.l.n.r. Sibrecht Benning, Margo Reuten, Petro Kools,  Sunny Devens, Ria Joosten, Emmy Stoel en Anne-Laura Middelweerd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: