Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

19 september 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 1993 en kreeg in 1999 een Michelinster.

Ladychef

25 vrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek genoten van een lunch met signatuurgerechten van ladychef Margo Reuten uit 25 jaar Da Vinci, begeleid door (vintage) champagnes van Moët & Chandon, Ruinart en Dom Perignon. Zo werd de klassieker langoustines met roseval-aardappel en kaviaar begeleid door Dom Perignon 2009 vintagechampagne uit magnums.

Aanwezig waren onder meer senator Ria Oomen en horecaondernemers Anne-Laura Middelweerd van restaurant de Treeswijkhoeve in Waalre, Sunny Devens van onder meer Valencia en Sun by Zarzo in Eindhoven, Sibrecht Benning van restaurant De Sjalot in Nijmegen, Ria Joosten van Ria Joosten Catering & Evenementen in Neer en general manager van Hotel Okura Amsterdam Emmy Stoel. De middag werd opgeluisterd met muziek van de Limburgse zanger Ivo van der Bijl.

Activiteiten 25 jaar Da Vinci

De ladieslunch is de opmaat naar een reeks van jubileumactiviteiten die 12 maanden duren. Zo is er tot oktober 2018 een jubileumarrangement met diverse topchampagnes en geldt er tot en met 14 oktober 2018 25% korting op kaartwijnen. Lunchen voor de feestprijs van € 25,- kan op verschillende datums en in december staat er een ‘Big bottle party’ op het programma met wijnen uit flessen in groot formaat. In november vindt er voor wijnprofessionals en pers een besloten proeverij met lunch plaats van het topdomein Château Léoville Las Cases uit Bordeaux in aanwezigheid van een afvaardiging van het domein. De activiteiten voor het eerste kwartaal van 2019 worden binnenkort bekendgemaakt.

Enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland

Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht is sinds 1993 de trots van Margo Reuten en haar levenspartner Petro Kools. Da Vinci, dat sinds 1999 in het bezit is van een Michelinster, staat bekend om zijn Limburgse gastvrijheid met veel persoonlijke aandacht voor de gast. Margo Reuten kookt modern uitgevoerde gerechten met vrouwelijke finesse op basis van de Franse klassieke keuken. De prachtige serviezen waarop de gerechten worden geserveerd behoren inmiddels tot haar signatuur.

In Petro’s Vinoteca ligt een collectie van ruim 700 verschillende wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen. Da Vinci is aangesloten bij Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique.

Door de jaren heen mocht het paar diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de titel SVH Meestergastheer en  Sommelier van het jaar 2009 voor Petro Kools. Culinaire onderscheidingen van Margo Reuten zijn onder meer: eerste vrouwelijke SVH Meesterkok 1990, Lady Chef of the Year 1996, Gault&Millau Chef van het Jaar 2012, Grand Chef Relais & Châteaux 2013 en Woman of the Year Relais & Chateaux 2017.

Op de eerste foto: v.l.n.r. Sibrecht Benning, Margo Reuten, Petro Kools,  Sunny Devens, Ria Joosten, Emmy Stoel en Anne-Laura Middelweerd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: