Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

19 september 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 1993 en kreeg in 1999 een Michelinster.

Ladychef

25 vrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek genoten van een lunch met signatuurgerechten van ladychef Margo Reuten uit 25 jaar Da Vinci, begeleid door (vintage) champagnes van Moët & Chandon, Ruinart en Dom Perignon. Zo werd de klassieker langoustines met roseval-aardappel en kaviaar begeleid door Dom Perignon 2009 vintagechampagne uit magnums.

Aanwezig waren onder meer senator Ria Oomen en horecaondernemers Anne-Laura Middelweerd van restaurant de Treeswijkhoeve in Waalre, Sunny Devens van onder meer Valencia en Sun by Zarzo in Eindhoven, Sibrecht Benning van restaurant De Sjalot in Nijmegen, Ria Joosten van Ria Joosten Catering & Evenementen in Neer en general manager van Hotel Okura Amsterdam Emmy Stoel. De middag werd opgeluisterd met muziek van de Limburgse zanger Ivo van der Bijl.

Activiteiten 25 jaar Da Vinci

De ladieslunch is de opmaat naar een reeks van jubileumactiviteiten die 12 maanden duren. Zo is er tot oktober 2018 een jubileumarrangement met diverse topchampagnes en geldt er tot en met 14 oktober 2018 25% korting op kaartwijnen. Lunchen voor de feestprijs van € 25,- kan op verschillende datums en in december staat er een ‘Big bottle party’ op het programma met wijnen uit flessen in groot formaat. In november vindt er voor wijnprofessionals en pers een besloten proeverij met lunch plaats van het topdomein Château Léoville Las Cases uit Bordeaux in aanwezigheid van een afvaardiging van het domein. De activiteiten voor het eerste kwartaal van 2019 worden binnenkort bekendgemaakt.

Enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland

Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht is sinds 1993 de trots van Margo Reuten en haar levenspartner Petro Kools. Da Vinci, dat sinds 1999 in het bezit is van een Michelinster, staat bekend om zijn Limburgse gastvrijheid met veel persoonlijke aandacht voor de gast. Margo Reuten kookt modern uitgevoerde gerechten met vrouwelijke finesse op basis van de Franse klassieke keuken. De prachtige serviezen waarop de gerechten worden geserveerd behoren inmiddels tot haar signatuur.

In Petro’s Vinoteca ligt een collectie van ruim 700 verschillende wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen. Da Vinci is aangesloten bij Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique.

Door de jaren heen mocht het paar diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de titel SVH Meestergastheer en  Sommelier van het jaar 2009 voor Petro Kools. Culinaire onderscheidingen van Margo Reuten zijn onder meer: eerste vrouwelijke SVH Meesterkok 1990, Lady Chef of the Year 1996, Gault&Millau Chef van het Jaar 2012, Grand Chef Relais & Châteaux 2013 en Woman of the Year Relais & Chateaux 2017.

Op de eerste foto: v.l.n.r. Sibrecht Benning, Margo Reuten, Petro Kools,  Sunny Devens, Ria Joosten, Emmy Stoel en Anne-Laura Middelweerd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: