Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

19 september 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 1993 en kreeg in 1999 een Michelinster.

Ladychef

25 vrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek genoten van een lunch met signatuurgerechten van ladychef Margo Reuten uit 25 jaar Da Vinci, begeleid door (vintage) champagnes van Moët & Chandon, Ruinart en Dom Perignon. Zo werd de klassieker langoustines met roseval-aardappel en kaviaar begeleid door Dom Perignon 2009 vintagechampagne uit magnums.

Aanwezig waren onder meer senator Ria Oomen en horecaondernemers Anne-Laura Middelweerd van restaurant de Treeswijkhoeve in Waalre, Sunny Devens van onder meer Valencia en Sun by Zarzo in Eindhoven, Sibrecht Benning van restaurant De Sjalot in Nijmegen, Ria Joosten van Ria Joosten Catering & Evenementen in Neer en general manager van Hotel Okura Amsterdam Emmy Stoel. De middag werd opgeluisterd met muziek van de Limburgse zanger Ivo van der Bijl.

Activiteiten 25 jaar Da Vinci

De ladieslunch is de opmaat naar een reeks van jubileumactiviteiten die 12 maanden duren. Zo is er tot oktober 2018 een jubileumarrangement met diverse topchampagnes en geldt er tot en met 14 oktober 2018 25% korting op kaartwijnen. Lunchen voor de feestprijs van € 25,- kan op verschillende datums en in december staat er een ‘Big bottle party’ op het programma met wijnen uit flessen in groot formaat. In november vindt er voor wijnprofessionals en pers een besloten proeverij met lunch plaats van het topdomein Château Léoville Las Cases uit Bordeaux in aanwezigheid van een afvaardiging van het domein. De activiteiten voor het eerste kwartaal van 2019 worden binnenkort bekendgemaakt.

Enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland

Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht is sinds 1993 de trots van Margo Reuten en haar levenspartner Petro Kools. Da Vinci, dat sinds 1999 in het bezit is van een Michelinster, staat bekend om zijn Limburgse gastvrijheid met veel persoonlijke aandacht voor de gast. Margo Reuten kookt modern uitgevoerde gerechten met vrouwelijke finesse op basis van de Franse klassieke keuken. De prachtige serviezen waarop de gerechten worden geserveerd behoren inmiddels tot haar signatuur.

In Petro’s Vinoteca ligt een collectie van ruim 700 verschillende wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen. Da Vinci is aangesloten bij Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique.

Door de jaren heen mocht het paar diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de titel SVH Meestergastheer en  Sommelier van het jaar 2009 voor Petro Kools. Culinaire onderscheidingen van Margo Reuten zijn onder meer: eerste vrouwelijke SVH Meesterkok 1990, Lady Chef of the Year 1996, Gault&Millau Chef van het Jaar 2012, Grand Chef Relais & Châteaux 2013 en Woman of the Year Relais & Chateaux 2017.

Op de eerste foto: v.l.n.r. Sibrecht Benning, Margo Reuten, Petro Kools,  Sunny Devens, Ria Joosten, Emmy Stoel en Anne-Laura Middelweerd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Achtergronden Restaurant
Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant

De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaurant Flicka in Kerkdriel. Het restaurant ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Klik hier om de uitgave te downloaden (je hoeft enkel je e-mailadres ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: