Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

19 september 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 1993 en kreeg in 1999 een Michelinster.

Ladychef

25 vrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek genoten van een lunch met signatuurgerechten van ladychef Margo Reuten uit 25 jaar Da Vinci, begeleid door (vintage) champagnes van Moët & Chandon, Ruinart en Dom Perignon. Zo werd de klassieker langoustines met roseval-aardappel en kaviaar begeleid door Dom Perignon 2009 vintagechampagne uit magnums.

Aanwezig waren onder meer senator Ria Oomen en horecaondernemers Anne-Laura Middelweerd van restaurant de Treeswijkhoeve in Waalre, Sunny Devens van onder meer Valencia en Sun by Zarzo in Eindhoven, Sibrecht Benning van restaurant De Sjalot in Nijmegen, Ria Joosten van Ria Joosten Catering & Evenementen in Neer en general manager van Hotel Okura Amsterdam Emmy Stoel. De middag werd opgeluisterd met muziek van de Limburgse zanger Ivo van der Bijl.

Activiteiten 25 jaar Da Vinci

De ladieslunch is de opmaat naar een reeks van jubileumactiviteiten die 12 maanden duren. Zo is er tot oktober 2018 een jubileumarrangement met diverse topchampagnes en geldt er tot en met 14 oktober 2018 25% korting op kaartwijnen. Lunchen voor de feestprijs van € 25,- kan op verschillende datums en in december staat er een ‘Big bottle party’ op het programma met wijnen uit flessen in groot formaat. In november vindt er voor wijnprofessionals en pers een besloten proeverij met lunch plaats van het topdomein Château Léoville Las Cases uit Bordeaux in aanwezigheid van een afvaardiging van het domein. De activiteiten voor het eerste kwartaal van 2019 worden binnenkort bekendgemaakt.

Enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland

Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht is sinds 1993 de trots van Margo Reuten en haar levenspartner Petro Kools. Da Vinci, dat sinds 1999 in het bezit is van een Michelinster, staat bekend om zijn Limburgse gastvrijheid met veel persoonlijke aandacht voor de gast. Margo Reuten kookt modern uitgevoerde gerechten met vrouwelijke finesse op basis van de Franse klassieke keuken. De prachtige serviezen waarop de gerechten worden geserveerd behoren inmiddels tot haar signatuur.

In Petro’s Vinoteca ligt een collectie van ruim 700 verschillende wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen. Da Vinci is aangesloten bij Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique.

Door de jaren heen mocht het paar diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de titel SVH Meestergastheer en  Sommelier van het jaar 2009 voor Petro Kools. Culinaire onderscheidingen van Margo Reuten zijn onder meer: eerste vrouwelijke SVH Meesterkok 1990, Lady Chef of the Year 1996, Gault&Millau Chef van het Jaar 2012, Grand Chef Relais & Châteaux 2013 en Woman of the Year Relais & Chateaux 2017.

Op de eerste foto: v.l.n.r. Sibrecht Benning, Margo Reuten, Petro Kools,  Sunny Devens, Ria Joosten, Emmy Stoel en Anne-Laura Middelweerd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: