Beluga-chef Van Wolde over daling in Lekker 500: 'Geen Ramp'

31 oktober 2017 | Roy Spijker

Chefkok Hans van Wolde van restaurant Beluga Loves You maakt zich niet druk om de daling van zijn restaurant in de Lekker 500. Tegen De Limburger zegt hij dat de daling 'geen ramp' is.

Restaurant Beluga Loves You daalde vijf plaatsen op de lijst van beste restaurants van Nederland. Het restaurant zakt van plaats 5 naar plaats 10. Negen jaar geleden voerde het restaurant de Lekker nog aan, toen nog onder de naam Beluga.

"Ik sta al twintig jaar in de top 10. Ik heb hoog en minder hoog gestaan, dat ik nu vijf plaatsen inlever, komt doordat een nieuwe generatie jonge koks zich meer en meer manifesteert. Geen ramp", aldus Van Wolde tegen De Limburger.

Da Vinci
De Limburger vroeg ook aan Margo Reuten om een reactie op de lijst. Haar restaurant Da Vinci zakt van plek 13 naar plek 14. Ook zij bleek niet met deze daling te zitten. In een reactie tegen de krant zegt ze: "Het scherpt ons om er weer extra tegenaan te gaan en volgend jaar weer bij de stijgers te horen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: