Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

28 februari 2020 | Thijs Jacobs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS.

Mix van chefs

In elke aflevering staat één chef en zijn restaurant centraal. De makers hebben een likkebaardend lekkere mix van Nederlandse topchefs weten te strikken. Van gevestigde namen tot spannende nieuwkomers. De topchefs worden in deze vijfdelige docu-serie op de voet gevolgd.  Hoe ziet het dagelijkse werk in een sterrenkeuken eruit? Wat is de magie van een Michelin-ster? Welke offers en inspanningen zijn nodig om in de culinaire top mee te draaien? En wat zijn de ins & outs van hun signature-gerechten en hoe bereiden zij die?

De deelnemende chefs zijn:

 

Joris Bijdendijk (restaurant RIJKS, Amsterdam)

Restaurant Rijks werd in 2016 bekroond met 1 Michelin ster. Met zijn lokale keuken brengt Bijdendijk een ode aan de Nederlandse eetcultuur. De chef vertelt over de harde weg richting de top en laat zijn favoriete kooktips&tricks zien.

Jonnie Boer (De Librije, Zwolle)

Een van de peetvaders van de Nederlandse topgastronomie. Hij geeft een uniek inkijkje hoe het eraan toegaat in de keuken van zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle.

Danny Tsang (O&O. Sint Willebrord)

In 1982 begon chefkok Danny, samen met zijn vrouw Helena, een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Ruim dertig jaar later is het familierestaurant – waar tegenwoordg ook alle kinderen in meewerken - getransformeerd tot tot een Aziatisch fine-dining restaurant dat in 2018 een Michelin-ster kreeg.

Margo Reuten (Da Vinci, Maasbracht)

Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg in 1999 de 1ste ster en tien jaar later volgde een tweede. Zij vertelt onder meer over de tegenslagen die ze moest overwinnen zoals periode van ziekte en het verliezen van de tweede ster in 2018.

Syrco Bakker (Pure C, Cadzand)

Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met een Michein-ster, in 2018 met een tweede. Syrco vertelt over zijn visie op de hedendaagse topgastronomie en onthult drie van zijn signature dishes.

Njam! in Nederland

De Vlaamse kookzender is onderdeel van entertainmentbedrijf Studio 100 van Gert Verhulst, de man achter successen zoals Kabouter Plop, K3, Samson & Gert. In de tien jaar van haar bestaan is njam! in België uitgegroeid tot een kwaliteitszender voor culinaire programma’s. Vorig jaar startte njam! in Nederland. De Sterrenkaart is het eerste programma in een reeks die specifiek voor Nederland is ontwikkeld. Dit  jaar investeert de kook-tv-zender volop in specifiek Nederlandse programma’s waarin Nederlandse chefs en foodies een hoofdrol spelen om njam! op de Nederlandse culinaire kaart te zetten (more to come).

Uitzending

De Sterrenkaart is te zien, iedere zondag om 11:00 uur, 16:00 en 23:00 uur

Zondag 1 maart: Joris Bijdendijk, RIJKS

Zondag 8 maart: Jonnie Boer, De Librije

Zondag 15 maart: Danny Tsang, O&O

Zondag 22 maart: Margo Reuten, Da Vinci

Zondag 29 maart: Syrco Bakker, Pure C

Njam! zit op kanaal 39 (via het basispakket van KPN), De Sterrenkaart is ook te zien op www.njam.tv.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: