Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

28 februari 2020 | Thijs Jacobs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS.

Mix van chefs

In elke aflevering staat één chef en zijn restaurant centraal. De makers hebben een likkebaardend lekkere mix van Nederlandse topchefs weten te strikken. Van gevestigde namen tot spannende nieuwkomers. De topchefs worden in deze vijfdelige docu-serie op de voet gevolgd.  Hoe ziet het dagelijkse werk in een sterrenkeuken eruit? Wat is de magie van een Michelin-ster? Welke offers en inspanningen zijn nodig om in de culinaire top mee te draaien? En wat zijn de ins & outs van hun signature-gerechten en hoe bereiden zij die?

De deelnemende chefs zijn:

 

Joris Bijdendijk (restaurant RIJKS, Amsterdam)

Restaurant Rijks werd in 2016 bekroond met 1 Michelin ster. Met zijn lokale keuken brengt Bijdendijk een ode aan de Nederlandse eetcultuur. De chef vertelt over de harde weg richting de top en laat zijn favoriete kooktips&tricks zien.

Jonnie Boer (De Librije, Zwolle)

Een van de peetvaders van de Nederlandse topgastronomie. Hij geeft een uniek inkijkje hoe het eraan toegaat in de keuken van zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle.

Danny Tsang (O&O. Sint Willebrord)

In 1982 begon chefkok Danny, samen met zijn vrouw Helena, een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Ruim dertig jaar later is het familierestaurant – waar tegenwoordg ook alle kinderen in meewerken - getransformeerd tot tot een Aziatisch fine-dining restaurant dat in 2018 een Michelin-ster kreeg.

Margo Reuten (Da Vinci, Maasbracht)

Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg in 1999 de 1ste ster en tien jaar later volgde een tweede. Zij vertelt onder meer over de tegenslagen die ze moest overwinnen zoals periode van ziekte en het verliezen van de tweede ster in 2018.

Syrco Bakker (Pure C, Cadzand)

Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met een Michein-ster, in 2018 met een tweede. Syrco vertelt over zijn visie op de hedendaagse topgastronomie en onthult drie van zijn signature dishes.

Njam! in Nederland

De Vlaamse kookzender is onderdeel van entertainmentbedrijf Studio 100 van Gert Verhulst, de man achter successen zoals Kabouter Plop, K3, Samson & Gert. In de tien jaar van haar bestaan is njam! in België uitgegroeid tot een kwaliteitszender voor culinaire programma’s. Vorig jaar startte njam! in Nederland. De Sterrenkaart is het eerste programma in een reeks die specifiek voor Nederland is ontwikkeld. Dit  jaar investeert de kook-tv-zender volop in specifiek Nederlandse programma’s waarin Nederlandse chefs en foodies een hoofdrol spelen om njam! op de Nederlandse culinaire kaart te zetten (more to come).

Uitzending

De Sterrenkaart is te zien, iedere zondag om 11:00 uur, 16:00 en 23:00 uur

Zondag 1 maart: Joris Bijdendijk, RIJKS

Zondag 8 maart: Jonnie Boer, De Librije

Zondag 15 maart: Danny Tsang, O&O

Zondag 22 maart: Margo Reuten, Da Vinci

Zondag 29 maart: Syrco Bakker, Pure C

Njam! zit op kanaal 39 (via het basispakket van KPN), De Sterrenkaart is ook te zien op www.njam.tv.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: