U heeft gezocht op : stamppot

9 januari 2019 Awards Culinair
Deze chef maakt de lekkerste stamppot met minder zout

Met zijn stamppot 'Winter Wonderland' was Rob Kramer uit Venlo gisteren de grote winnaar van de kookwedstrijd ‘Wie maak het Lekkerste Stamppotje met Minder Zout’. Initiatiefnemers van deze wedstrijd zijn Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Nierstichting. Met deze vakwedstrij...

8 oktober 2018 Achtergronden Fastservice
Pizza met boerenkool en rookworst?

Op maandag 8 oktober brengt Domino’s de oud Hollandsche keuken met een twist: Pizza met boerenkool en rookworst. De Winter Warmers zijn geïnspireerd op de Nederlandse stamppot. De pizza’s zijn verkrijgbaar in de varianten: ‘Boerenkool & Worst’, ‘Rook ’N W...

12 september 2018 Events Vis Duurzaamheid
Eerste Goede Vis festival in Amsterdam

Vis eten zonder schuldgevoel. Op de Seafood Parade van Good Fish Foundation kan het. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landmarkt in Amsterdam is alle vis ‘goede vis’. Dat wil zeggen – de vis is ASC- of MSC-gecertificeerd of scoort Groen op de VISwijzer va...

10 augustus 2018 F&B Column David Bakker
Column: Betekent de dood van Robuchon het einde van de klassieke Franse keuken?

Deze week overleed Joël Robuchon, die in zijn leven meer michelinsterren verzamelde dan Roger Federer Grand Slam titels. Wat moeilijker is, laat ik even in het midden. Met het verlies van Paul Bocuse eerder dit jaar en nu Robuchon, ben ik heel benieuwd hoe de culinaire wereld dit verlies op gaa...

2 juni 2017 Lunch Achtergronden
Onderzoek: geluk gaat door de maag

Negen op de tien Nederlanders hebben vaste ontbijt- en lunchproducten waarvan ze gelukkig worden. Als het om de verschillende keukens van de wereld gaat, wordt de Nederlandse consument het meest gelukkig van de Italiaanse. In de top vijf van meest gelukkig makende gerechten staan nasi en stamppot ec...

1 januari 2016 Recepten
Stamppot met koolraap en rauwe andijvie

De tijd van de stamppotten is weer aangebroken. Een stamppot is in Nederland en Vlaanderen (hutsepot of stoemp) een traditioneel gerecht dat wordt bereid uit diverse onderdelen, meestal met aardappelen in combinatie met groenten. Dit heerlijke recept brengt in die zin niets nieuws onder de zon, maar...

1 januari 2016 Recepten
Pompoenstamppot

Ingrediënten (voor 2 personen) 250 g rookworst 1 citroen 750 g pompoen 1 krop ijsbergsla, in reepjes 125 g rijst 125 ml melk 3 el bieslook, fijngehakt 2 el kruidenboter zout en peper Bereiding Was de citroen en rasp de schil fijn. Verwijder de schil en pitten van de pompoen en...

1 januari 2016 Recepten
Andijviestamppot met rode poon

Ingrediënten 4 rode ponen, panklaar 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes 1 eetlepel milde paprikapoeder 3-4 eetlepels olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 150 ml melk 400 g panklare andijvie Bereiding Kook de aardappelblokjes in 10-15 minuten gaar. Wrijf de ponen in met ...

1 januari 2016 Recepten
Stamppottaartje met brie

Ingrediënten (4 personen) 1 kilo aardappelen, geschild en in vieren klont boter scheut melk nootmuskaat 4 struikjes wit- of roodlof 1 kropje radicchio 100 gram brie, in plakjes 50 gram geschaafde amandelen peper en zout Bereiding Kook de aardappelen in water met een beetje zout...

1 januari 2016 Recepten
Vierkazenstamppot

Ingrediënten (4 personen) 1 kilo aardappelen, geschild en in vieren klont boter scheut melk 1 bolletje mozzarella, uitgelekt en fijngehakt 100 gram geraspte Parmezaanse kaas 100 gram geraspte belegen kaas 100 gram gorgonzola, in stukjes een half bosje basilicum, ontdaan van worteltjes...

1 januari 2016 Brood Recepten
Snijbonenstamppot met serranoham

Ingrediënten (4 personen) 1 kilo aardappelen, geschild en in vieren 350 gram snijbonen 8 dunne plakjes serranoham klont boter scheut melk 200 gram gare witte bonen, afgespoeld en uitgelekt 50 gram pijnboompitten, geroosterd 25 gram rucola peper en zout Bereiding Kook de aardapp...

1 januari 2016 Recepten
Stamppot met rucola en olijven

Ingrediënten (4 personen) 2 eetlepels olijfolie 3 sjalotjes, fijngesnipperd 150 gram parmaham, in reepjes 1,5 kilo aardappelen, geschild en in vieren 4 eetlepels groene pesto 1 klein kropje Romeinse sla, grof gesneden 150 gram rucola, grof gesneden 100 gram zwarte olijven zonder pit, ...

1 januari 2016 Recepten
Andijviestamppot deluxe

Ingrediënten (4 personen) 1 kilo aardappels 200 gram mager rookspek in blokjes, of 200 gram jonge Goudse kaas in blokjes 1 kilo andijvie 25 gram boter 50-100 ml melk Zout Boter of jus om erbij te serveren Bereiding Kook de aardappels in lichtgezouten water gaar. Bak intussen het ...

1 januari 2016 Recepten
Zuurkoolstamppot met rookworst

Ingrediënten (4 personen) 1 kilo aardappelen, geschild en in vieren 600 gram (wijn)zuurkool 1 rookworst 25 gram boter scheut melk nootmuskaat peper en zout Bereiding Kook de aardappelen in water met een beetje zout gaar. Spoel de zuurkool af en kook deze in water met een beetje z...

1 januari 2016 Recepten
Culinaire stamppot

In de winter is een stamppot altijd een goed idee. Vergeet de variant met boerenkool en een speklap, maar verras je gasten eens met een bijzondere versie. We helpen je een handje met deze stamppot met patrijs, zuurkool en cantharellen. Ingrediënten (voor 4 personen) 200 gram zuurkool 4 p...

1 januari 2016 Recepten
Zuurkool met cranberry’s

Herfst. De wind door de haren, vallende bladeren en een stamppot op het bord. De gast wil vernieuwing, maar tegelijkertijd is er de hunkering naar het vertrouwde. Combineer deze twee en je komt uit bij een stamppot met cranberry’s. Een aanwinst voor je kaart. Ingrediënten Zuurkool...

1 januari 2016 Recepten
Stamppot van raapstelen met appel

Ingrediënten 750 gram aardappelen 350 gram raapstelen 150 gram magere spekblokjes 1 stevige appel circa 1 dl warme melk 15 gram boter of margarine citroensap Bereiding Verwijder de worteluiteinden van de raapstelen, was ze en laat ze goed uitlekken of droog ze in een slacentrifu...

1 januari 2016 Recepten
Stamppot van koolraap met rauwe andijvie

Ingrediënten 350 gram aardappelen 350 gram in blokjes gesneden koolraap 200 gram gesneden andijvie 75 gram magere gerookte spekblokjes circa 75 gram champignons 1 kleine ui circa 0,5 dl melk nootmuskaat Bereiding Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de koolraap in ...

1 januari 2016 Recepten
Boerenkoolstamppot tomaat ui

Ingrediënten 800 gram gesneden boerenkool 700 gram aardappelen 4 tomaten 2 uien 1 dl volle melk 4 eetlepels azijn 2 eetlepels margarine Bereiding Kook de boerenkool met aardappelen in zo’n 25 minuten gaar. Pel en snijd intussen de ui fijn. Was de tomaten en snijd ze in vier...

1 januari 2016 Recepten
Andijviestamppot geitenkaas

Ingrediënten 1,5 kilo aardappelen 200 gram ontbijtspek, in dunne plakjes 25 gram boter of margarine 600 gram andijvie circa 2,5 dl volle melk 2 eetlepels groene pesto 2 eetlepels zongedroogde tomaat 12 zwarte olijven, ontpit en in ringen gesneden 4 plakken à 75 gram zachte gei...

1 januari 2016 Recepten
Rucolastamppot met mozzarella

Ingrediënten 750 gram kruimige aardappelen 150 gram kerstomaatjes 150 gram rucola 1 bol mozzarella 1-1,5 dl melk 50 gram geroosterde pijnboompitten 2 flinke takjes basilicum 1 eetlepel balsamico-azijn 1 eetlepel olijfolie Bereiding Kook de aardappelen gaar. Verhit de olijfolie ...

11 februari 2014
Inspiratie: zeewier in restaurantkeuken

Zestig chef-koks hebben deelgenomen aan de Masterclass & Live Sessie over zeewieren, een initiatief van Rungis en Gastronomixs. Tijdens de masterclass gaf onder andere SVH Meesterkok Edwin Vinke van De Kromme Watergang zijn visie op het gebruik van zeewieren. Liefde voor zeewieren Naast het ki...

19 februari 2009
Carnaval gaat door!

De kredietcrisis heeft geen invloed op het feestend publiek in het zuiden van ons land. Uit onderzoek van De Vos & Jansen in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland blijkt dat een carnavalsvierder ruim 140 euro aan eten en drinken uitgeeft. Dat is voor 69,3% van de ondervraagden gelijk aan vorig j...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: