Chef-kok Peter Postma over staafmixers en The Godfather

31 mei 2017 | Thijs Jacobs

We willen Peter Postma, de succesvolle chef-kok en eigenaar van Kaatje bij de Sluis, graag beter leren kennen. Daarom stelden we hem enkele persoonlijke vragen. Daarbij vertelde Peter over zijn favoriete soort staafmixer, patat oorlog, The Godfather en meer...

Favoriete boek

“Ik lees werkelijk nooit, want dan val ik in slaap. Misschien af en toe een kookboek.”

Favoriete vette hap

“Patat oorlog. Op zaterdagmiddag eten we hier vaak friet. De ouders van mijn sous-chef hebben hier in het dorp een snackbar, dus drie keer raden waar we die friet halen…”

Beste film

“The Godfather. Ik heb alle delen zeker drie keer gezien.”

Favoriete vakantiebestemming


“Curaçao. Vroeger kwam ik er vaker, maar nu is het alweer drie jaar terug dat ik er ben geweest.”

Voor welke chef-kok heb je veel respect?


“André Mol. Hij was mijn leermeester en ik ben hem veel verschuldigd.”

Beste keukengereedschap


“De staafmixer, maar dan wel één met een plaatje, niet met zo’n mesje. Ik gebruik altijd een staafmixer met een rond plaatje, waardoor ik heerlijk luchtige sauzen kan maken.”

De foodtrend van 2017?


“Weet ik niet. Ik ben niet zo’n meeloper, maar ik zie dat mijn gasten groenten leuk vinden. Zelf ben ik daarom ook altijd creatief met groenten.”

Wat is voor jou een lastige gast?


“Ach, zolang ze fatsoenlijk zijn is er niets aan de hand. Als er eens gezeur is, dan gaat het bijna altijd om geld en dan kun je het oplossen.”

Maak je vreemde dingen mee?

“Nee, hier hebben we geen sjeiks op bezoek, zoals in Amsterdam. Absurd hoge rekeningen schrijven we eigenlijk nooit uit.”

Favoriete hotel

“Ik vind het Amstel Hotel heel mooi en Okura vind ik prachtig vanwege de strakke entrée. In het Okura is echt alles superstrak, netjes en goed georganiseerd.”

Gezin

“Ik heb een vrouw en twee dochters van zeventien en vijftien, dus daar heb ik ook de handen vol aan.”

Wat eet je thuis?

“Op zondag altijd heel uitgebreid en doordeweeks simpel. In verband met voetbal van de kinderen is dat vaak een gehaktbal of stamppot. Dat soort gerechten.”

Hobby


“Gitaar spelen. Vroeger heb ik in een band gezeten, maar nu speel ik vooral alleen op mijn akoestische gitaar. Ik ben een groot fan van Tommy Emmanuel en check vaak de video’s van Martin Taylor op Youtube. Die gasten kunnen spelen, niet normaal.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: