Chef-kok Peter Postma over staafmixers en The Godfather

31 mei 2017 | Thijs Jacobs

We willen Peter Postma, de succesvolle chef-kok en eigenaar van Kaatje bij de Sluis, graag beter leren kennen. Daarom stelden we hem enkele persoonlijke vragen. Daarbij vertelde Peter over zijn favoriete soort staafmixer, patat oorlog, The Godfather en meer...

Favoriete boek

“Ik lees werkelijk nooit, want dan val ik in slaap. Misschien af en toe een kookboek.”

Favoriete vette hap

“Patat oorlog. Op zaterdagmiddag eten we hier vaak friet. De ouders van mijn sous-chef hebben hier in het dorp een snackbar, dus drie keer raden waar we die friet halen…”

Beste film

“The Godfather. Ik heb alle delen zeker drie keer gezien.”

Favoriete vakantiebestemming


“Curaçao. Vroeger kwam ik er vaker, maar nu is het alweer drie jaar terug dat ik er ben geweest.”

Voor welke chef-kok heb je veel respect?


“André Mol. Hij was mijn leermeester en ik ben hem veel verschuldigd.”

Beste keukengereedschap


“De staafmixer, maar dan wel één met een plaatje, niet met zo’n mesje. Ik gebruik altijd een staafmixer met een rond plaatje, waardoor ik heerlijk luchtige sauzen kan maken.”

De foodtrend van 2017?


“Weet ik niet. Ik ben niet zo’n meeloper, maar ik zie dat mijn gasten groenten leuk vinden. Zelf ben ik daarom ook altijd creatief met groenten.”

Wat is voor jou een lastige gast?


“Ach, zolang ze fatsoenlijk zijn is er niets aan de hand. Als er eens gezeur is, dan gaat het bijna altijd om geld en dan kun je het oplossen.”

Maak je vreemde dingen mee?

“Nee, hier hebben we geen sjeiks op bezoek, zoals in Amsterdam. Absurd hoge rekeningen schrijven we eigenlijk nooit uit.”

Favoriete hotel

“Ik vind het Amstel Hotel heel mooi en Okura vind ik prachtig vanwege de strakke entrée. In het Okura is echt alles superstrak, netjes en goed georganiseerd.”

Gezin

“Ik heb een vrouw en twee dochters van zeventien en vijftien, dus daar heb ik ook de handen vol aan.”

Wat eet je thuis?

“Op zondag altijd heel uitgebreid en doordeweeks simpel. In verband met voetbal van de kinderen is dat vaak een gehaktbal of stamppot. Dat soort gerechten.”

Hobby


“Gitaar spelen. Vroeger heb ik in een band gezeten, maar nu speel ik vooral alleen op mijn akoestische gitaar. Ik ben een groot fan van Tommy Emmanuel en check vaak de video’s van Martin Taylor op Youtube. Die gasten kunnen spelen, niet normaal.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: