Dungelmann opent 4e locatie

19 december 2016 | Jorien Slager

Afgelopen weekend is, na een intensieve verbouwing, de 4e locatie van Dungelmann geopend: Chicken & Burgers op de Turfmarkt bij het vernieuwde Spuikwartier van de Hofstad. 

Recht tegenover de bouwput van het nieuwe Onderwijs en Cultuur Complex (OCC), bevindt zich de nieuwste Dungelmann locatie. Eigenaar Wouter de Kroes breidt hiermee de naam en faam uit van het concept Dungelmann in Den Haag. Gedurende dag kun je hier terecht voor het ontbijt, lunch, borrel, diner en natuurlijk take-away.

Interieur

De betonnen ruimte met hoge ramen is omgetoverd tot een sfeervol, gestylde ruimte waar design met een warme ambiance je uitnodigen voor een bezoek. Hoge tafels met krukken wisselen af met lange banken en stoelen. Wit marmeren en houten tafels maken het compleet in de helder, natuurlijk verlichte ruimte. Opvallend design detail zijn de koperkleurige hanglampen van de Britse designer Tom Dixon boven de grote houten (lees) tafel. 

Deli Counter

Bij de ingang is direct de deli counter waar men heerlijk belegde en luxe broodjes, maaltijden (o.a. stamppotten), tosti's en panini's kan afhalen of ter plekke kan nuttigen aan hoge tafels.
Natuurlijk ontbreken de befaamde Dungelmann's croquet en bal gehakt niet.

Chicken & Burgers

Centraal in de ruimte staat een grote bar, waar je koffie kunt drinken met een èchte Maison Kelder hazelnoot crème gebak of een Bossche Bol van Boheemen. Een grote foto van een burger met een kip en een fles Heinz ketchup weerspiegelt direct het concept van het restaurant. Uit de half open keuken komen een selectie perfect gegrilde Dungelmann Burgers, van het Hereford runderras. In de keuken staat een authentieke rotisserie van Rotisol, hieruit komen knapperig geroosterde kippetjes van het spit. Speciaal geselecteerde kippetjes uit Frankrijk, het Noordwestelijke deel Brittannia, opgegroeid in een natuurlijke omgeving en krijgen louter plantaardig voedsel te eten.
Een uitgebreide bierkaart en een wijnselectie van Marius Jouw wijnvriend zorgen voor een perfecte spijs/drank combinatie.

Dungelmann

In 1861 richtte de heer P.G. Dungelmann de gelijknamige slagerij op. Toen al zeer bijzonder te noemen was dat de slagerij zich bevond midden tussen de haute couture aan de chique Hoogstraat, alwaar de slagerij nog steeds gevestigd is. Wouter de Kroes heeft Dungelmann uitgebreid met deli counters in het shoppingcenter New Baylon en de Nieuwe Passage en de Turfmarkt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: