Fernando Jonker. Dagboek in crisistijd: Wat gaan we doen?

| Fernando Jonker

Om eerlijk te zijn had ik wel verwacht dat onze afhaal- en bezorgdiensten het goed zouden doen, maar niet dat het zolang aan zou houden. In het begin heb je veel te maken met een gunfactor, vaste gasten zien ook dat je omzet verdwijnt en helpen je door een paar keer eten te bestellen of af te komen halen. Maar de bestellingen nemen niet af. Sterker nog, we hebben voor donderdag en zaterdag al de lijnen moeten sluiten. Ik had echt niet verwacht dat het zolang zou duren. We gaan het daardoor ook wat anders inrichten.

Zoals ik al eerder schreef is voornamelijk de logistiek voor ons als restaurant een uitdaging. Ik wist al dat het een andere tak van sport was en onderschat hebben we het zeker niet, maar om alles gestroomlijnd te laten verlopen is een behoorlijke uitdaging. Dat lukt gelukkig, maar de kanalen gaan we vanaf nu anders inzetten. Het kost Mark en mijzelf te veel tijd en energie en daardoor komen we in deze tijden niet aan onze kerntaken toe. Tot vandaag konden mensen via mij en via Mark eten bestellen, wij gaven het door aan Isabel en zij verwerkte het in een excel-sheet. Mark en ik stappen er nu tussenuit, alle bestelling gaan direct naar Isabel. Zo hebben Mark en ik onze handen vrij en voorkom ruis op de lijn. We leren een hoop.

Gisteren schreef ik dat we volgende week naar van drie hoofdgerechten naar twee hoofdgerechten willen gaan. Nu zit ik er serieus over na te denken om het terug te brengen naar één gerecht. Daar hakken we morgen een knoop over door en gaan we het menu voor volgende week ontwikkelen. 

Ik loop al langer met het idee om, uiteraard samen met Mark, een restaurant naast Fernando’s te openen waar we op een toegankelijke manier comfort-food aanbieden in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. De gerechten die we nu maken lenen zich daar uitstekend voor: lasagne, pasta penne met gamba’s, stamppot met gehaktbal. Toegankelijk en herkenbare gerechten van hoge kwaliteit.  We hebben al eens een pand op het oog gehad, maar dat ging op het laatste moment niet door. Het plan ligt al een tijdje op de plank. Met de kennis en ervaring van nu begint die ambitie steeds harder te borrelen en mijn handen te jeuken: ‘Fernando’s kookt’. Wie weet over een paar maanden…. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: