U heeft gezocht op : kranenborg

2 juli 2019 Mensen
Eerste diploma's SVH Gastronomie uitgereikt

Op maandag 1 juli hebben deelnemers van het Alliance College een primeur gepakt: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst genomen. De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in restaurant Ciel Bleu in het Okura hotel te Amsterdam. 11 van de 15 deelnemers hebben met s...

10 juni 2019 Achtergronden Culinair
Culinair feestje tijdens jubileum Rungis

Je moet van goeden huize komen om ruim 300 doorgewinterde chefs en ondernemers te laten watertanden. De 30-jarige groente- en fruit specialist Rungis kreeg het maandag 3 juni voor elkaar op landgoed Vollenhoven in De Bilt. Met dertig van hun vaste telers en andere producenten zorgen eigenaren Gert J...

9 mei 2019 Events KHN
De eerste Nationale Horecadag is in aantocht

Op dinsdag 21 mei vindt de eerste editie van de Nationale Horecadag plaats. Tijdens de grootste open dag van de horeca bieden horecabedrijven door heel Nederland bezoekers een exclusief kijkje achter de schermen. Onder anderen SVH Meesters Ron Blaauw, Jeroen Robberegt, Harald Hovenkamp en Robert Kra...

4 januari 2019 Events Horecava 2019
Sterrenkoks koken op Horecava

Makro maakt onderdeel uit van de grootste vakbeurs van Nederland omdat de Horecava net als Makro de horeca naar een hoger plan wil tillen. Van 7 t/m 10 januari is de Horecava in de RAI Amsterdam. Makro zal zorgen voor versproducten in het pop-up restaurant en deelnemen aan het Horecava InnovationLAB...

19 september 2018 Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

3 september 2018 Culinair Ondernemen
Robert Kranenborg zoekt een franchisenemer

Robert Kranenborg zoekt een horecatijger die het Thrill Grill restaurant in Tilburg wil runnen. De zaak is sinds 2017 geopend. Inmiddels heeft Thrill Grill vier vestigingen en Robert wil het iets rustiger aan doen. Het burgerconcept is een groot succes. Robert helpt mee Robert zal nauw samenw...

25 mei 2018
Robert Kranenborg verzorgt vanaf september lessen bij de Horeca Academie

Voor de expert opleiding SVH Vinoloog die in september óók bij de Horeca Academie in Den Haag van start gaat, worden topdocenten ingevlogen. SVH meester kok Robert Kranenborg verzorgt de gastronomische lessen. De Horeca Academie in Den Haag biedt deze expert opleiding van é&eacu...

22 mei 2018
Joris Bijdendijk verbindt zich aan Palazzo

Het theater van de zintuigen keert, na een afwezigheid van 6 jaar, terug naar Nederland. Tijdens de 10e Palazzo-editie in ons land zal niemand minder dan chef-kok Joris Bijdendijk de culinaire scepter zwaaien. Daarmee is Bijdendijk, na Ron Blaauw, Herman den Blijker, Robert Kranenborg en Cees He...

5 januari 2018 Personeel Interview
Interview Ricardo Eshuis, SVH, deel 2: 'Over tien jaar is alles horeca'

Hoe is het gesteld met de arbeidsmarkt en de opleidingsbehoeften in de horeca anno nu? Dat vroegen ze zich af bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Dus is SVH samen met KHN op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag. Wij spraken met Ricardo Eshuis, directeur van SVH, over het onderzoek 'Arbei...

18 september 2017
Hobbykoks overtuigd van een vol restaurant als zij zelf gaan koken

Bijna 7 op de 10 ondervraagde hobbykoks (t/m 49 jaar) heeft interesse in het koken onder begeleiding van een echte chef. Bijna tweederde geeft ook aan graag eens een echt sterrendiner voor vrienden, familie en bekenden neer te willen zetten. Ruim driekwart (77%) van jonge hobbykoks (t/m 39 jaar) ...

2 juni 2017 Lunch Vlees Restaurant
Thrill Grill beefburgers gemaakt van weidevlees

Burgerketen Thrill Grill van meesterkok Robert Kranenborg maakt sinds kort zijn beefburgers van het vlees van weidekoeien van leden-melkveehouders van DOC Kaas. Ook gebruikt Thrill Grill de échte Gouda Holland weidekaas van DOC Kaas. Leverancier van het weidevlees is exportslachterij J. Go...

30 mei 2017 Food Culinair Interview
Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild. “Toen ik hier veertien jaar geleden startte als chef, werd de kok in een hotelkeuken gezien als ‘iemand die een kunstje gaat flikken’. Da...

29 juni 2016 Food
Rijksmuseum lanceert kookboek

Het Rijksmuseum lanceerde onlangs een kookboek waarbij vijftig typisch Nederlandse ingrediënten, van aardappel tot zeewier, de basis zijn voor 130 gerechten. Naast verhalen en traditionele recepten laten vijftig topchefs en meesterpatissiers uit het hele land zich inspireren tot een eigen rec...

27 mei 2016
Opening restaurant en foodbar in Muiderberg

Onlangs openden chef Nicky Quarz en gastvrouw Michèle van der Linden hun restaurant en foodbar Quarz in Muiderberg. De zaak, gevestigd in een karakteristiek pand in het hart van Muiderberg, bestaat uit een restaurant, foodbar, private dining-ruimte en beschikt over een bijzondere veranda en een t...

26 april 2016
Robert Kranenborg krijgt lintje

Robert Kranenborg ontvangt vandaag een lintje. De chefkok krijgt een Koninklijke onderscheiding en wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Duurzaamheid Kranenborg zet zich in voor duurzaamheid en natuurvriendelijke productie en consumptie. De chefkok is vanaf 1967 werkzaam gewees...

16 november 2015
DWDD opent restaurant met vergeten gerechten

DWDD gaat culinair. Op het Westergasterrein in Amsterdam opent het tv-programma een restaurant, dat geleid wordt door chef Robert Kranenborg. Op 3 december gaat het pop-up-restaurant open. Vergeten gerechten Het restaurant presenteert een vijfgangenmenu met 'vergeten gerechten'. Het zijn stuk ...

2 november 2015
Roeland Martens nieuwe chefkok Grand Winston

Roeland Martens is de nieuwe Chef Kok van het Worldhotel Grand Winston in Rijswijk. Per 1 november is Roeland Martens in dienst van het elegante 4-sterren Worldhotel Grand Winston. Hij zal in zijn functie verantwoordelijk zijn voor de keukens van restaurant de Grand Canteen, de Bar/Lounge, de ruim...

29 oktober 2015
Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Nederlandse toprestaurants gaan tijdens de Horecava de strijd weer aan voor het veroveren van de Gouden Koksmuts. Zes van de acht teams die meedoen, zijn bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie* in Osnabrück wordt wederom de juryvoorzitter van de wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door...

15 oktober 2015
Topkoks delen hun recepten in Good Food Book

Wat kookt een topkok voor z’n gezin? En wat maken bekende foodies thuis voor vrienden? Vijftig recepten van topkoks, foodies en bekende Nederlanders zijn verzameld in het Good Food Book. Recepten Jonnie Boer, Robert Kranenborg, Ron Blaauw, Herman den Blijker, Jacob Jan Boerma, Erik van Loo ...

23 september 2015
Pop-uprestaurant voor Robert Kranenborg

Na een museum en festivals, slaat tv-programma De Wereld Draait Door nu culinair de vleugels uit met een DWDD-kookboek en een pop- uprestaurant. Meesterkok Robert Kranenborg gaat hieraan meewerken. Kookboek en restaurant Kranenborg toont in DWDD regelmatig unieke gerechten die bijna nergens meer...

1 september 2015
Bobby Rust baalt van tekort aan koks

Volgens chef Bobby Rust van het Michelinster-restaurant Bridges komt het tekort aan koks door een gebrek aan doorzettingsvermogen bij beginnende koks. Volgens hem realiseren jonge koks zich niet dat het veel tijd kost om een topchef te worden. Foto: Bobby Rust (midden) met Ron Blaauw (links) en...

1 september 2015
IKEA zoekt topchef voor nieuw gerecht

Woonwarenhuis IKEA geeft vandaag het startschot voor de Food Challenge. Iedereen die van koken houdt wordt uitgedaagd om een nieuw gerecht met een Zweeds tintje te creëren. De inzendingen kunnen via Instagram onder de hashtag #IKEAfoodchallenge gedeeld worden. Prijzen Samen met chefkok Robert...

11 juni 2015
Protest topkoks tegen verbod plezierjacht

Zo'n 200 topkoks, waaronder Jonnie Boer, Joop Braakhekke, Paul Fagel en Robert Kranenborg hebben de Tweede Kamer in een brief gevraagd niet akkoord te gaan met plannen om de plezierjacht verder in te perken. Prachtig product De chefs vinden wild van Nederlandse bodem geschoten door deskundige ...

22 april 2015
Casper Westerveld geslaagd voor Meesterproef

Gisteren is Casper Westerveld, maître van Restaurant Vinkeles* (Hotel The Dylan Amsterdam), geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Westerveld wordt binnenkort geïnaugureerd als 42ste SVH Meestergastheer. Restaurant Vinkeles beschikt dan met SVH Meesterkok Dennis Kuipers over twee SVH ...

13 januari 2015
De Leuf wint Gouden Koksmuts 2015

Het team van Restaurant De Leuf in Ubachsberg, met chef de cuisine Bas van Kranen en Robin van de Bunt en Vital Awick, heeft gisteren tijdens de Horecava 2015 de Gouden Koksmuts gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Robert Kranenborg, SVH Meesterkok en ambassadeur van de Nederlandse kampioenschap...

30 september 2014
Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

De acht toprestaurants die met hun brigade en topchef tijdens de komende Horecava deelnemen aan de Gouden Koksmuts zijn bekend. Ook laat het Koksgilde, de organisator van de Nationale Kampioenschappen voor koks, weten dat Thomas Bühner van restaurant La Vie * in Osnabrück de juryvoorzitter wordt ...

25 september 2014
Robert Kranenborg start academie

Robert Kranenborg start een eigen academie. De kok is begin september in Amsterdam gestart met de Robert Kranenborg Academie. De opleiding is een initiatief van re-integratiebureau In2Work in samenwerking met het UWV, het ROC van Amsterdam en vanzelfsprekend met Robert Kranenborg zelf. Les van ...

7 juli 2014
Restaurant Spoon lid Euro-Toques

Op 14 juli aanstaande wordt Ingeborg Merkx van Spoon Original Culinair Centrum geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. Kasteel Museum Sypesteyn in Loosdrecht is de thuislocatie van het restaurant. Euro-Toques Alweer 28 jaar geleden riep de drie sterren chef Paul Bocuse koks op om een dam te wer...

6 mei 2014
Pieter de Ronde opent zijn restaurant

Op 9 mei aanstaande is het zo ver: Pieters Restaurant opent haar deuren. Daarmee is Pieter de Ronde na veertien jaar terug in 'zijn' regio. Daarvoor was hij zes jaar chef van Italiaans à la carte-restaurant Puccini (De Arendshoeve), toen een begrip in en ver buiten Bergambacht. Renovatie De u...

17 april 2014
Bij Jef blinkt uit

Nadine Mögling, gastvrouw en mede-eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Bij Jef op Texel, is officieel SVH Meestergastheer. Nadine heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Sinds de invoering van de Meestertitel in 1987 is zij de achtste vro...

18 maart 2014
Kwaliteitsvlees in kroket

Snackfabrikant Royaan gaat samenwerken met de stichting Lakenvelder voor de afname van Lakenvelder rundvlees. Het vlees van dit oud Hollandse runderras wordt geprezen om haar kwaliteit en wordt gezien als een van de beste Nederlandse rundvleessoorten. Innovaties Op dit moment ontwikkelt de pro...

18 december 2013
Belgische chef wint serie The Taste

De Nederlandse kok Dorus Clement heeft het in de finale van het kook- en proefprogramma The Taste moeten afleggen tegen de Belgische chef-kok Rosario Butera. Dorus zat in het team van Robert Kranenborg, Rosario werd ondersteund door de Belgische topchef Wout Bru. Ook de Belgische hobbykok Kim Malf...

31 oktober 2013
Meesterkok De Ronde opent restaurant

Zes jaar was Meesterkok Pieter de Ronde in dienst als chef van De Arendshoeve, waar hij leiding gaf aan Italiaans à la carte restaurant Puccini, in Bergambacht. Nu, dertien jaar later, is hij weer terug in de regio met zijn eigen restaurant. De opening van ‘Pieters Restaurant’ staat gepland ...

25 juli 2013
Restaurant Bolenius kookt koelkast leeg

Het als duurzaam bekend staande restaurant Bolenius doet deze status eer aan. Voor de zomersluiting wordt de koelkast leeg gekookt. Gasten die op 9 augustus komen eten, krijgen van alle te gebruiken ingrediënten vijf verrassingsgerechten voorgeschoteld totdat alles op is. Deze speciale avond kost...

1 juli 2013
Ekkebus slaagt voor Meesterproef

Richard Ekkebus van Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong is door Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Nadat Richard eerder op een KLM-vlucht van Amsterdam naar Hongkong haast letterlijk de sterren van de hemel kookte legde hij met volle overtuiging de proef ...

29 mei 2013
Den Blijker en Kranenborg samen TV

Herman den Blijker en Robert Kranenborg gaan op RTL 4 samen koken. In het programma The Taste gaan zij de strijd aan met sterrenchefs Gerd de Mangeleer van Hertog Jan en Wout Bru van Chez Bru. Het programma is afgekeken van de Amerikaanse variant. Selectie Iedere sterrenchef selecteert vijfti...

1 mei 2013
Meestertitel voor Robert Leussink

Robert Leussink is onlangs benoemd tot SVH Meestergastheer. De operationeel directeur van landgoed De Salentein in Nijkerk heeft de eerste toekenning van 2013, van de hoogste graad van vakbekwaamheid aan een gastheer, toegekend gekregen. Om de titel te krijgen, moest hij een Meesterproef afleggen....

8 januari 2013
Ippon is Lekkerste Broodje Catering

Roland Biermans is op de Horecava de winnaar van het Lekkerste Broodje Catering 2013 geworden. "Hij zag, hij kwam en hij overwon met het broodje Ippon", lichtte presentator Robert Kranenborg toe. 'Hier wil ik mijn tanden in zetten. Dit is een broodje met spannende ingrediënten', luidde het jury...

7 januari 2013
Winnaar Lekkerste Broodje Horeca 2013

Kim Delissen heeft met haar creatie 'Alles is Liefde' de titel van Lekkerste Horeca Broodje 2013 gewonnen. "Verse ingrediënten en uiterst lekker. Dit broodje heeft charisma", lichtte Braakhekke toe. Nummers twee en drie Rik van Kempen eindigde op de tweede plaats met zijn Oosterse Visburger. S...

13 december 2012
Lekkerste broodje en verborgen omzet

Er zijn weer tal van interessante activiteiten voor u op de Horecava. Zo is er op maandag de wedstrijd Lekkerste Broodje Horeca, alweer de 30ste editie. De presentatie is in handen van SVH Meesterkok Robert Kranenborg en topkok Julius Jaspers. Ontdek verborgen omzet Wenda Kielstra van Consumat...

26 november 2012
Presentatie Michelingids in beeld

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Ook tijdens de bekendmaking van de Michelingids Nederland 2013. Teleurstelling en blijdschap volgden elkaar in hoog tempo op. Een onderonsje tussen Soenil Bahadoer van De Lindehof en Sonja Boreas van Boreas in Heeze Edwin Vinke en Erik van Loo wach...

11 oktober 2012
Kranenborg overhandigt titels Bolenius

Chef-kok Luc Kusters en gastheer Xavier Giesen van Bolenius Restaurant in Amsterdam zijn door SVH Meesterkok Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok en SVH Meestergastheer. SVH chef én gastheer De twee professionals scharen zich daarmee op een lijst met restaurants, waaronder De Lib...

16 augustus 2012
Restaurant Sucre failliet

Het eerste dessertrestaurant van Nederland, Sucre in Amsterdam, is failliet verklaard. Dat blijkt uit bronnen waar de redactie van De RestaurantKrant beslag op heeft weten te leggen. Geen succes Het is chef-kok Peter Scholte en zijn rechterhand Stephan Huizinga niet gelukt om het fine-dining res...

25 juni 2012
Restaurant Ramon Beuk op herhaling

Het tijdelijke restaurant VOOREENMAAND van Ramon Beuk keert in 2012 terug. Dankzij het succes van vorig jaar gaat het culinaire evenement dit jaar van 1 augustus tot en met 2 september op herhaling. Honderd gasten Wederom wordt de Glazen Ruimte in Maarssen, het bedrijfspand waar Ramon Beuk's bedr...

2 mei 2012
Luuk Hoffman wint stage bij Berasategui

Luuk Hoffman is de eerste Nederlandse winnaar ooit van het stageproject Basquestage. Van juli tot en met december mag Hoffman op stage bij Martin Berasategui. Samen met de Amerikaan Brenden Darby krijgt Hoffman een compleet verzorgde stage in de keuken van de Baskische driesterrenchef. De vie...

29 februari 2012
Supperclub komt met eigen kookbijbel

Restaurant Supperclub komt met een kookboek waarin duidelijke verwijzingen naar de bijbel zitten. Diverse sterrenchefs verleenden hun medewerking als apostel. Supperclub lanceert dit voorjaar voor het eerst in haar twintigjarige bestaan een eigen kookboek. Zoals de naam 'The Not-So-Holy Bible' su...

27 februari 2012
Kranenborg achter de kachel bij Bolenius

Robert Kranenborg kruipt op 17 maart tijdens een speciale avond in restaurant Bolenius in Amsterdam achter de kachel. Uit de keuken komen dan gerechten uit de boeiende loopbaan van de 61-jarige chef die hoogtijdagen beleefde bij onder meer sterrenzaken als het Brusselse restaurant La Cravache d’O...

17 februari 2012
Topchef-winnaar Tim Ringers naar Ivy

Tim Ringers, de winnaar van het televisieprogramma Topchef De Twaalf Provincies, gaat aan de slag als souschef bij restaurant Ivy in Rotterdam. Ringers verruilt restaurant Herberg de Loohoeve in het Drentse Schoonloo voor het Micherlinsterrestaurant in de havenstad. Op naar de groten der aarde...

15 december 2011
Top Nederlandse horeca aanwezig bij gala

Maandag 12 december vond de ‘Night of Gastronomy’ in Hotel Okura Amsterdam plaats. Wijnimporteur L’Exception Lenselink blies het gala na een pauze van zes jaar nieuw leven in. Uitgenodigd waren de chefs en eigenaren van de beste restaurants in Nederland met een notering in de Michelin-gids m...

15 december 2011
Nieuwe site Robert Kranenborg in 360?

Na het behalen van Michelinsterren in restaurants als La Rive, Le Cirque en La Cravache D'Or heeft topkok Robert Kranenborg een nieuw resultaat neergezet: de culinaire online-ervaring RobertKranenborg.nl Op deze gloednieuwe website stap je bijna letterlijk in de wereld van de topkok. Een website me...

5 december 2011
Boekenserie over loopbaan Kranenborg

Deze week verschijnt het eerste deel (Winter) uit de vierdelige culinaire biografie over Robert Kranenborg getiteld 'De Keuken van Kranenborg'. Het boek telt 248 pagina’s met bijna 80 tekeningen van illustratrice Hiyoko Imai. Er worden zo’n vijftig (basis)recepturen behandeld, en de lezer kri...

1 december 2011
Hit voor tweede GildenEvent

Het tweede GildenEvent was dit jaar weer een groot succes. De organisatie van het jaarlijkse inspiratietheater van het Koksgilde, het Gastvrijheidsgilde en de vrienden van beide gilden, kijkt terug op een mooie avond. Een gezelschap van 800 vakmensen was aanwezig in het Cinemec in Ede. Het thema van...

6 september 2011
Line-up chefs Taste of Amsterdam bekend

Nadat eind augustus de deelnemende restaurants aan culinair festival Taste of Amsterdam bekend werden gemaakt. Is nu ook de line-up van de topchefs compleet. Deze chef-koks zullen de bezoekers van 22 tot en met 25 september verrassen met hun beste gerechten en bijzondere technieken. Bekende gezi...

20 april 2011
Masterclass vlees door Robert Kranenborg

De Gilden Academie heeft een primeur. Op 18 mei verzorgen televisie- en SVH Meesterkok Robert Kranenborg en docent Ingmar van Bostelen samen met Slagerijen Kaldenberg en de Rijn IJssel Vakschool Wageningen de Masterclass 'Science for creative cooks'. Het centrale thema is vlees en vleesbereiding. ...

12 april 2011
Rassin nu executive chef bij Amstel Hotel

Per begin april is Rogér Rassin gepromoveerd tot executive chef van het Amstel Hotel. Rassin is sinds mei 2008 werkzaam als chef de cuisine van het met een Michelinster bekroonde restaurant La Rive en zwaait nu tevens de scepter over de hotelkeuken waar de brasserie, banqueting, ontbijt en room ser...

2 maart 2011
Zwetheul wint Zilveren Oester

De Zwethheul is de winnaar van de 'Zilveren Oester 2011'. Het team van het tweesterren-restaurant in Schipluiden kreeg de prijs van de vakjury tijdens de kookwedstrijden op de Horecabeurs Goes. Robert Kranenborg was een van de tien juryleden bij de kook- en serveerwedstrijden die tijdens de beurs we...

2 februari 2011
Uncle Ben's Ring voor Sergio Herman

Op de BBB Maastricht heeft Camille Oostwegel de Uncle Ben’s Ring 2010 uitgereikt aan Sergio Herman van Oud Sluis. De ring is een Nederlandse prijs en wordt sinds 1988 uitgereikt aan personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de gastronomie en horeca. Gekozen door ringdragers En...

11 november 2010
Euro-Toques prominent aanwezig op EFFF

Euro-Toques Nederland neemt een prominente rol in tijdens de zeventiende editie van de European Fine Food Fair (EFFF) te MECC Maastricht. Evenals afgelopen jaren verzorgt Euro-Toques Nederland ook tijdens de EFFF 2011 een afwisselend programma met veel kookdemonstraties en wedstrijden. Demonstrat...

13 oktober 2010
Dertig jaar SVH-Meestertitels gevierd

Op 11 oktober 2010 waren 130 gasten aanwezig in het Hilton The Hague hotel voor het SVH Jaardiner. Het thema van het diner was '30 jaar SVH- meestertitels'. Verschillende meesters werden geëerd voor hun bijdrage aan de branche. Zo waren de wijnen onder andere opgedragen aan SVH Wijnmeester Roy Pelg...

6 juli 2010
Restaurants gaan samenwerken met Albron

Albron Creations Home & Event Cooking heeft met de gerenommeerde restaurants De Echoput, Seinpost, Le Défi en Sonoy een innovatief samenwerkingsverband gesloten. De restaurants hebben ieder een speciale kaart ontwikkeld waarvan de gerechten op iedere plek in Nederland geserveerd kunnen worden door ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: