Opening restaurant en foodbar in Muiderberg

27 mei 2016 |
Opening restaurant en foodbar in Muiderberg<

Onlangs openden chef Nicky Quarz en gastvrouw Michèle van der Linden hun restaurant en foodbar Quarz in Muiderberg. De zaak, gevestigd in een
karakteristiek pand in het hart van Muiderberg, bestaat uit een restaurant, foodbar, private dining-ruimte en beschikt over een bijzondere veranda en een tuin. Het paar runde tot en met 2015 toprestaurant ’t Dijkhuysje in Lelystad en brengt in Muiderberg een mix van een eigentijds restaurant en een laagdrempelige foodbar.

Eigentijds en verrassend
Ondernemers Nicky Quarz en Michèle van der Linden willen met hun zaak een breed publiek trekken door de combinatie van restaurant en een laagdrempelige foodbar die de hele dag geopend is. Chef Nicky Quarz, die eerder voor chefs als Robert Kranenborg en Jonnie Boer werkte: “In het restaurant kunnen gasten rekenen op gerechten op het niveau van ’t Dijkhuysje. Mijn kaart bestaat uit spannende en eigentijdse gerechtjes met minder voor de hand liggende ingrediënten, waardoor we onze gasten telkens weer verrassen. De gerechtjes hebben het formaat van een tussengerecht en hebben een eenheidsprijs van 15 euro per stuk. Daarnaast bieden we een menu van drie tot acht gangen vanaf 39 euro en een lunchmenu van twee gangen voor 26 euro. Ook de vegetarische eter kan rekenen op innovatieve en smaakvolle gerechten.”



Foodbar doorlopend open
Gastvrouw en sommelier Michèle van der Linden: “De foodbar is de hele dag het bruisende middelpunt van de zaak. Hier kunnen gasten vanaf 12 uur tot laat in de avond doorlopend genieten van een informele lunch, bites van onze barkaart, wijnen per glas, cocktails, biologische frisdranken en koffie met huisgemaakte patisserie. Ook in de patisserie zijn we eigenwijs en eigentijds, koffie met gebak serveren wij anders dan anders.”

Inrichting warm eigentijds
De sfeer in Quarz is warm en relaxt en in de eigentijdse inrichting zijn veel natuurlijke materialen en groene accenten verwerkt. Eyecatchers zijn de spectaculaire green wall van mos bij de keuken, het designmeubilair, de glazen wijnklimaatruimte en de bijzondere doorkijk naar de bovenverdieping. In de foodbar kunnen gasten plaatsnemen aan tafels of kiezen voor lage zitjes of een barkruk. In de zomer zijn de tuin en de karakteristieke beschutte veranda gewilde plekken. Op de bovenverdieping is een ruime en stijlvolle ruimte voor private dining, walking dinners, besloten party’s en borrels.

Over Nicky en Michèle
Nicky Quarz werkte in sterrenrestaurants als Le Cirque onder Robert Kranenborg en als sous-chef bij De Librije, waar hij Michèle van der Linden leerde kennen. In 2012 won Nicky het SBS tv-programma Menu van Oranje. Met Restaurant ’t Dijkhuysje verwierven zij een plek in de toonaangevende restaurantgidsen: 15 punten in de Gault&Millau-gids, een 7,5 en 3 druiventrosjes in Grootspraak, 2 rode bestekjes in de Michelingids en een plaats op de drempel van de top 100 van beste restaurants van Nederland in restaurantgids Lekker. Eind 2015 sloten zij hun restaurant in Lelystad om per mei 2016 een nieuwe start te maken met restaurant Quarz in Muiderberg.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: