Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

19 september 2018 | David Bakker

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren over wijn-spijs-combinaties. Het gaat om de praktische toepassing van wijnkennis aan tafel in het restaurant. Het diploma vinoloog/sommelier is onderdeel van de certificering SVH Wijn dat uit drie diploma’s bestaat: SVH Wijn 2, SVH Wijn 3 en SVH Vinoloog/Sommelier.

Het examen SVH Vinoloog/Sommelier is in juni 2018 succesvol afgerond door de twee kandidaten. Voorafgaand aan het examen hebben de kandidaten de opleiding tot SVH Vinoloog/Sommelier gevolgd bij WTOL (Wijntraining Online) Academy. Deze vernieuwde opleiding leidt de kandidaten breed op. De inhoud van de opleiding is afgestemd op het examen SVH Vinoloog/Sommelier. Daarmee word je klaargestoomd om in een breed kader over wijn en spijs advies te kunnen geven. De opleiding besteedt daarom de grootst mogelijke aandacht aan het ontwikkelen en verfijnen van de zintuiglijke eigenschappen. Het hoge inhoudelijke niveau wordt onder anderen gewaarborgd door boegbeelden uit de horeca. Zo worden de lessen voor gastronomie gegeven door SVH Meesterkok Robert Kranenborg. 

Kandidaten kunnen niet zomaar deelnemen aan het examen SVH Vinoloog/Sommelier. Ze kunnen alleen opgaan indien zij beschikken over een SVH Diploma Wijn 3 of een diploma van vergelijkbare waarde. Het is namelijk gericht op aankomend (gastronoom)sommeliers en professionals met enige jaren werkervaring en het bestaat uit drie onderdelen voor theorie en praktijk die afzonderlijk getoetst worden. SVH-directeur Ricardo Eshuis: “SVH maakt al een tijd werk van het aantrekkelijker maken van wijnonderwijs. Onder andere door moderne examens en eigentijdse leermiddelen te ontwikkelen. Onze branche heeft behoefte aan meer vakmensen die wijnkennis en verkooptechnieken kunnen combineren. Opleiders zoals Wijntraining Online dragen daar met mooie opleidingsmethodieken aan bij: een goede mix van online en praktijk.”

Directeur van WTOL Academy | Wijntraining Online, Ruud Weterings voegt hieraan toe: “Vooropgesteld ben ik heel erg trots op onze geslaagde kandidaten. Een SVH Vinoloog/Sommelier opleiding vergt een behoorlijke studie, tijd en doorzettingsvermogen. Je mag jezelf oprecht een wijnexpert noemen. Ook ben ik ongelofelijk blij met de nieuwe SVH structuur in wijnexamens. Met de SVH wijnexamens is het voor het eerst echt mogelijk om opleidingen af te ronden die zijn gericht op het werken met wijn in de horeca: van beginner tot en met Vinoloog/Sommelier.”  

WTOL Academy

Wijntraining kan voor een belangrijk deel online. Het proeftechnische deel moet echt in de praktijk gebeuren. Daar zit voor ons en de student de uitdaging. De leermethode van WTOL is zo ingericht dat online theorie en offline praktijk elkaar in een goede mix versterken. Daarmee voorzien wij in een grote behoefte in de horeca: online leren waarbij medewerkers kort van de werkvloer zijn maar wel goed worden opgeleid en begeleid naar het examen. Opleidingen met digitale leeromgeving, met praktijkgerichte opdrachten, studeren wanneer het voor de leerling uitkomt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: