Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

19 september 2018 | David Bakker

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren over wijn-spijs-combinaties. Het gaat om de praktische toepassing van wijnkennis aan tafel in het restaurant. Het diploma vinoloog/sommelier is onderdeel van de certificering SVH Wijn dat uit drie diploma’s bestaat: SVH Wijn 2, SVH Wijn 3 en SVH Vinoloog/Sommelier.

Het examen SVH Vinoloog/Sommelier is in juni 2018 succesvol afgerond door de twee kandidaten. Voorafgaand aan het examen hebben de kandidaten de opleiding tot SVH Vinoloog/Sommelier gevolgd bij WTOL (Wijntraining Online) Academy. Deze vernieuwde opleiding leidt de kandidaten breed op. De inhoud van de opleiding is afgestemd op het examen SVH Vinoloog/Sommelier. Daarmee word je klaargestoomd om in een breed kader over wijn en spijs advies te kunnen geven. De opleiding besteedt daarom de grootst mogelijke aandacht aan het ontwikkelen en verfijnen van de zintuiglijke eigenschappen. Het hoge inhoudelijke niveau wordt onder anderen gewaarborgd door boegbeelden uit de horeca. Zo worden de lessen voor gastronomie gegeven door SVH Meesterkok Robert Kranenborg. 

Kandidaten kunnen niet zomaar deelnemen aan het examen SVH Vinoloog/Sommelier. Ze kunnen alleen opgaan indien zij beschikken over een SVH Diploma Wijn 3 of een diploma van vergelijkbare waarde. Het is namelijk gericht op aankomend (gastronoom)sommeliers en professionals met enige jaren werkervaring en het bestaat uit drie onderdelen voor theorie en praktijk die afzonderlijk getoetst worden. SVH-directeur Ricardo Eshuis: “SVH maakt al een tijd werk van het aantrekkelijker maken van wijnonderwijs. Onder andere door moderne examens en eigentijdse leermiddelen te ontwikkelen. Onze branche heeft behoefte aan meer vakmensen die wijnkennis en verkooptechnieken kunnen combineren. Opleiders zoals Wijntraining Online dragen daar met mooie opleidingsmethodieken aan bij: een goede mix van online en praktijk.”

Directeur van WTOL Academy | Wijntraining Online, Ruud Weterings voegt hieraan toe: “Vooropgesteld ben ik heel erg trots op onze geslaagde kandidaten. Een SVH Vinoloog/Sommelier opleiding vergt een behoorlijke studie, tijd en doorzettingsvermogen. Je mag jezelf oprecht een wijnexpert noemen. Ook ben ik ongelofelijk blij met de nieuwe SVH structuur in wijnexamens. Met de SVH wijnexamens is het voor het eerst echt mogelijk om opleidingen af te ronden die zijn gericht op het werken met wijn in de horeca: van beginner tot en met Vinoloog/Sommelier.”  

WTOL Academy

Wijntraining kan voor een belangrijk deel online. Het proeftechnische deel moet echt in de praktijk gebeuren. Daar zit voor ons en de student de uitdaging. De leermethode van WTOL is zo ingericht dat online theorie en offline praktijk elkaar in een goede mix versterken. Daarmee voorzien wij in een grote behoefte in de horeca: online leren waarbij medewerkers kort van de werkvloer zijn maar wel goed worden opgeleid en begeleid naar het examen. Opleidingen met digitale leeromgeving, met praktijkgerichte opdrachten, studeren wanneer het voor de leerling uitkomt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: