Foto's: Brasserie Carstens heropent in september met nieuw en duurzaam concept

Auteur: Redactie
Duurzaamheid Opening 22 juli 2022
Foto's: Brasserie Carstens heropent in september met nieuw en duurzaam concept

Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens, de brasserie die in september de deuren heropent pal tegenover het Amsterdam Centraal Station. Met eerlijke smaken, dagverse producten en innovatieve creaties neemt de stadse brasserie gasten mee op reis door eigen land. Eenieder die plaatsneemt bij de centraal gelegen hotspot, kan een interactieve ervaring verwachten. Van uitleg door de chef aan tafel, tot een kijkje in de keuken. Carstens is naar eigen zeggen gemoedelijk en smaakvol.

Het brein achter het nieuwe concept, chef-kok Jeroen Bruinsma, is opgeleid door bekende sterrenchefs en restaurants die ons land kent – van Robert Kranenborg bij Vossius tot Vermeer en La Sirene. Zijn enthousiasme, grote liefde voor verrassende kookboeken – van zeldzaam & vintage tot de nieuwste hotspots -, en passie voor het pure vakmanschap van koken en duurzaamheid vormen de basis van Bruinsma’s ongedwongen keuken. “Nederland telt talloze mooie producten en ik geloof dat de natuur het meeste werk voor ons uit handen neemt. Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe voordat we onze Carstens flair toevoegen om tot een heerlijk gerecht te komen. Je moet het vertrouwen hebben om te experimenteren en je instinct gebruiken om te geloven dat het ongelooflijk lekker zal smaken”, aldus Bruinsma. Samen met souschef Sebastiaan Alferink, bekend van zijn kookkunsten bij Circl en Instock, maakt Bruinsma de keuken van het vernieuwde Carstens.

Een duurzame kijk op eten

Carstens werkt enkel samen met leveranciers die een duurzame kijk hebben op ingrediënten om voedselverspilling te verminderen en bij te dragen aan een beter Nederland. Zo heeft Bruinsma de handen ineengeslagen met lokale, kleine leveranciers, waaronder Zorg & Natuur in samenwerking met Staatsbosbeheer, Groenhartig en The Chocolate Makers van Amsterdam Noord. Bruinsma vertelt “Mijn filosofie is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van duurzame ingrediënten.” Dankzij de lokale samenwerkingen, pure producten, inspiratie uit reizen over de hele wereld en Jeroen zijn unieke koksvisie, komen eigentijdse en eerlijke gerechten op een verrassende manier tot leven bij Carstens, staat te lezen in het persbericht.

Het beste van ieder seizoen

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe producten en juist omdat Carstens met lokale producten werkt, kunnen gasten maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks nieuwe gerechten op het menu verwachten. Carstens toont een eerlijke weergave van tijd en plaats, en biedt een wisselend en verrassend aanbod. “Als de visboer waarmee we samenwerken op een ochtend de verste vis uit de Noordzee vangt, kunnen gasten deze diezelfde avond bestellen in het restaurant”, meldt het restaurant.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws