Casper Westerveld geslaagd voor Meesterproef

22 april 2015
Casper Westerveld geslaagd voor Meesterproef

Gisteren is Casper Westerveld, maître van Restaurant Vinkeles* (Hotel The Dylan Amsterdam), geslaagd voor de Meesterproef SVH
Meestergastheer. Westerveld wordt binnenkort geïnaugureerd als 42ste SVH Meestergastheer. Restaurant Vinkeles beschikt dan met SVH Meesterkok Dennis Kuipers over twee SVH Meesters.

*Over de SVH Meesterproef*
De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Leon IJpelaar (FG Foodlabs* in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De Commissie kijkt terug op een dag waarbij niets aan het toeval werd overgelaten. Casper Westerveld werd dan ook geroemd om zijn oog voor detail, zijn persoonlijkheid en zijn kennis van zowel de bedrijfsvoering als de wijn/spijscombinaties.

*Over Westerveld*
Westerveld werkt sinds 2006 bij Restaurant Vinkeles. Daarvoor was hij werkzaam bij Restaurant La Rive in het Intercontinental Amstel hotel en Restaurant Vossius. Hij werkte er met gerenommeerde SVH Meesterkoks als Robert Kranenborg en Edwin Kats. Al op jonge leeftijd ontwikkelde Westerveld een passie voor eten. Hij hielp graag in de keuken en was al vroeg lid van de plaatselijke kookclub. Dat resulteerde in de keuze voor vakschool de Berkhoff in Amsterdam. Tijdens zijn bredere vervolgopleiding aan het ROC van Amsterdam werd hij steeds meer geprikkeld door gastronomie en ontdekte hij dat dit vak op zijn lijf geschreven is. Westerveld: "Het is een uitdaging om elke avond alle gasten te verrassen met onze service. Een groot deel van onze gasten zijn internationaal en culinair ervaren en bereisd. Ze zijn gewend aan luxe en comfort; aan ons de mooie uitdaging hen precies op maat en naar tevredenheid te bedienen. Laten zien dat we vereerd zijn dat ze ons hebben gekozen uit zo’n breed aanbod aan mooie restaurants."

~Christel Tuin~


Overig nieuws