Casper Westerveld geslaagd voor Meesterproef

22 april 2015 |
Casper Westerveld geslaagd voor Meesterproef<

Gisteren is Casper Westerveld, maître van Restaurant Vinkeles* (Hotel The Dylan Amsterdam), geslaagd voor de Meesterproef SVH
Meestergastheer. Westerveld wordt binnenkort geïnaugureerd als 42ste SVH Meestergastheer. Restaurant Vinkeles beschikt dan met SVH Meesterkok Dennis Kuipers over twee SVH Meesters.

Over de SVH Meesterproef
De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Leon IJpelaar (FG Foodlabs* in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De Commissie kijkt terug op een dag waarbij niets aan het toeval werd overgelaten. Casper Westerveld werd dan ook geroemd om zijn oog voor detail, zijn persoonlijkheid en zijn kennis van zowel de bedrijfsvoering als de wijn/spijscombinaties.

Over Westerveld
Westerveld werkt sinds 2006 bij Restaurant Vinkeles. Daarvoor was hij werkzaam bij Restaurant La Rive in het Intercontinental Amstel hotel en Restaurant Vossius. Hij werkte er met gerenommeerde SVH Meesterkoks als Robert Kranenborg en Edwin Kats. Al op jonge leeftijd ontwikkelde Westerveld een passie voor eten. Hij hielp graag in de keuken en was al vroeg lid van de plaatselijke kookclub. Dat resulteerde in de keuze voor vakschool de Berkhoff in Amsterdam. Tijdens zijn bredere vervolgopleiding aan het ROC van Amsterdam werd hij steeds meer geprikkeld door gastronomie en ontdekte hij dat dit vak op zijn lijf geschreven is. Westerveld: "Het is een uitdaging om elke avond alle gasten te verrassen met onze service. Een groot deel van onze gasten zijn internationaal en culinair ervaren en bereisd. Ze zijn gewend aan luxe en comfort; aan ons de mooie uitdaging hen precies op maat en naar tevredenheid te bedienen. Laten zien dat we vereerd zijn dat ze ons hebben gekozen uit zo’n breed aanbod aan mooie restaurants."

Christel Tuin


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: