Casper Westerveld geslaagd voor Meesterproef

22 april 2015 |
Casper Westerveld geslaagd voor Meesterproef<

Gisteren is Casper Westerveld, maître van Restaurant Vinkeles* (Hotel The Dylan Amsterdam), geslaagd voor de Meesterproef SVH
Meestergastheer. Westerveld wordt binnenkort geïnaugureerd als 42ste SVH Meestergastheer. Restaurant Vinkeles beschikt dan met SVH Meesterkok Dennis Kuipers over twee SVH Meesters.

Over de SVH Meesterproef
De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Leon IJpelaar (FG Foodlabs* in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De Commissie kijkt terug op een dag waarbij niets aan het toeval werd overgelaten. Casper Westerveld werd dan ook geroemd om zijn oog voor detail, zijn persoonlijkheid en zijn kennis van zowel de bedrijfsvoering als de wijn/spijscombinaties.

Over Westerveld
Westerveld werkt sinds 2006 bij Restaurant Vinkeles. Daarvoor was hij werkzaam bij Restaurant La Rive in het Intercontinental Amstel hotel en Restaurant Vossius. Hij werkte er met gerenommeerde SVH Meesterkoks als Robert Kranenborg en Edwin Kats. Al op jonge leeftijd ontwikkelde Westerveld een passie voor eten. Hij hielp graag in de keuken en was al vroeg lid van de plaatselijke kookclub. Dat resulteerde in de keuze voor vakschool de Berkhoff in Amsterdam. Tijdens zijn bredere vervolgopleiding aan het ROC van Amsterdam werd hij steeds meer geprikkeld door gastronomie en ontdekte hij dat dit vak op zijn lijf geschreven is. Westerveld: "Het is een uitdaging om elke avond alle gasten te verrassen met onze service. Een groot deel van onze gasten zijn internationaal en culinair ervaren en bereisd. Ze zijn gewend aan luxe en comfort; aan ons de mooie uitdaging hen precies op maat en naar tevredenheid te bedienen. Laten zien dat we vereerd zijn dat ze ons hebben gekozen uit zo’n breed aanbod aan mooie restaurants."

Christel Tuin


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: