Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

30 september 2014 |
Deelnemers Gouden Koksmuts bekend<

De acht toprestaurants die met hun brigade en topchef tijdens de komende Horecava deelnemen aan de Gouden Koksmuts zijn bekend.
Ook laat het Koksgilde, de organisator van de Nationale Kampioenschappen voor koks, weten dat Thomas Bühner van restaurant La Vie * in Osnabrück de juryvoorzitter wordt van de wedstrijd om de Gouden Koksmuts. Hij wordt onder andere bijgestaan door Frank Fol, top groentechef uit België en president van de Belgische Meesterkoks. SVH Meesterkok Robert Kranenborg is bereid gevonden om, naast jurylid, ambassadeur te worden van de NK voor koks. De prestigieuze wedstrijden worden van 12 tot en met 15 januari 2015 gehouden tijdens de Horecava in Amsterdam RAI.

Foto: De winnaar van vorig jaar, Keng Vichianrat.

Andere opzet
De kampioenschappen kennen de komende editie een geheel andere opzet dan voorheen. De grootste verandering betreft de wedstrijd om de Gouden Koksmuts, op maandag 12 januari. Het wordt een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer.

Deelnemers:

Bokkedoorns, chef de cuisine Menno Post* *
Amstel hotel, La Rive, SVH Meesterkok Roger Rassin*
’t Nonnetje, SVH Meesterkok Michel van der Kroft*
Vrienden van Jacob, SVH Meesterkok Alain Alders*
Ciel Bleu Okura, SVH Meesterkok Onno Kokmeijer* *
De Leuf, chef de cuisine Bas van Kranen* *
To Amuse, SVH Meesterkok Michel Lambermon
De Lindehof, chef de cuisine Soenil Bahadoer*

Topchefs in jury
President van het Koksgilde en SVH Meesterkok Theo van Rensch: "Wij zijn erg verheugd dat Thomas Bühner acte de présence geeft en de jury van de Gouden Koksmuts voorzit. In Duitsland is hij een zeer gevierde chef en we zien hem ook steeds vaker in Nederland. Ook Frank Fol, fenomeen op het gebied van het koken met groenten, heeft toegezegd als jurylid. Tevens zijn we zeer vereerd met het feit dat Robert Kranenborg deel uitmaakt van de jury én als ambassadeur het boegbeeld wordt van de NK voor koks." De overige NK wedstrijden worden gejureerd door SVH Meesterkok Albert Kooy en leden van het Nationaal Team Koksgilde Nederland.

Programma NK voor koks 2015
In de nieuwe Koksgilde Arena van de Horecava strijden koks van 12 tot en met 15 januari in Amsterdam RAI om diverse nationale titels. De week begint met de teamwedstrijd tussen SVH Meesterkoks en sterrenkoks om de Gouden Koksmuts. Op 13 januari is het de beurt aan Leermeesters met hun leerling om het Gouden Koksmes te bemachtigen. Woensdag 14 januari gaan jonge koks, tot en met 25 jaar, de strijd met elkaar aan om het Zilveren Koksmes. De kampioenschappen worden, op 15 januari, afgesloten met de wedstrijd tussen leerling koks om het Bronzen Koksmes. Het thema van de Nationale Kampioenschappen is Dutch Cuisine.

Meer lezen over de Gouden Koksmuts? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: