Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

30 september 2014 |
Deelnemers Gouden Koksmuts bekend<

De acht toprestaurants die met hun brigade en topchef tijdens de komende Horecava deelnemen aan de Gouden Koksmuts zijn bekend.
Ook laat het Koksgilde, de organisator van de Nationale Kampioenschappen voor koks, weten dat Thomas Bühner van restaurant La Vie * in Osnabrück de juryvoorzitter wordt van de wedstrijd om de Gouden Koksmuts. Hij wordt onder andere bijgestaan door Frank Fol, top groentechef uit België en president van de Belgische Meesterkoks. SVH Meesterkok Robert Kranenborg is bereid gevonden om, naast jurylid, ambassadeur te worden van de NK voor koks. De prestigieuze wedstrijden worden van 12 tot en met 15 januari 2015 gehouden tijdens de Horecava in Amsterdam RAI.

Foto: De winnaar van vorig jaar, Keng Vichianrat.

Andere opzet
De kampioenschappen kennen de komende editie een geheel andere opzet dan voorheen. De grootste verandering betreft de wedstrijd om de Gouden Koksmuts, op maandag 12 januari. Het wordt een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer.

Deelnemers:

Bokkedoorns, chef de cuisine Menno Post* *
Amstel hotel, La Rive, SVH Meesterkok Roger Rassin*
’t Nonnetje, SVH Meesterkok Michel van der Kroft*
Vrienden van Jacob, SVH Meesterkok Alain Alders*
Ciel Bleu Okura, SVH Meesterkok Onno Kokmeijer* *
De Leuf, chef de cuisine Bas van Kranen* *
To Amuse, SVH Meesterkok Michel Lambermon
De Lindehof, chef de cuisine Soenil Bahadoer*

Topchefs in jury
President van het Koksgilde en SVH Meesterkok Theo van Rensch: "Wij zijn erg verheugd dat Thomas Bühner acte de présence geeft en de jury van de Gouden Koksmuts voorzit. In Duitsland is hij een zeer gevierde chef en we zien hem ook steeds vaker in Nederland. Ook Frank Fol, fenomeen op het gebied van het koken met groenten, heeft toegezegd als jurylid. Tevens zijn we zeer vereerd met het feit dat Robert Kranenborg deel uitmaakt van de jury én als ambassadeur het boegbeeld wordt van de NK voor koks." De overige NK wedstrijden worden gejureerd door SVH Meesterkok Albert Kooy en leden van het Nationaal Team Koksgilde Nederland.

Programma NK voor koks 2015
In de nieuwe Koksgilde Arena van de Horecava strijden koks van 12 tot en met 15 januari in Amsterdam RAI om diverse nationale titels. De week begint met de teamwedstrijd tussen SVH Meesterkoks en sterrenkoks om de Gouden Koksmuts. Op 13 januari is het de beurt aan Leermeesters met hun leerling om het Gouden Koksmes te bemachtigen. Woensdag 14 januari gaan jonge koks, tot en met 25 jaar, de strijd met elkaar aan om het Zilveren Koksmes. De kampioenschappen worden, op 15 januari, afgesloten met de wedstrijd tussen leerling koks om het Bronzen Koksmes. Het thema van de Nationale Kampioenschappen is Dutch Cuisine.

Meer lezen over de Gouden Koksmuts? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: