Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

30 september 2014 |
Deelnemers Gouden Koksmuts bekend<

De acht toprestaurants die met hun brigade en topchef tijdens de komende Horecava deelnemen aan de Gouden Koksmuts zijn bekend.
Ook laat het Koksgilde, de organisator van de Nationale Kampioenschappen voor koks, weten dat Thomas Bühner van restaurant La Vie * in Osnabrück de juryvoorzitter wordt van de wedstrijd om de Gouden Koksmuts. Hij wordt onder andere bijgestaan door Frank Fol, top groentechef uit België en president van de Belgische Meesterkoks. SVH Meesterkok Robert Kranenborg is bereid gevonden om, naast jurylid, ambassadeur te worden van de NK voor koks. De prestigieuze wedstrijden worden van 12 tot en met 15 januari 2015 gehouden tijdens de Horecava in Amsterdam RAI.

Foto: De winnaar van vorig jaar, Keng Vichianrat.

Andere opzet
De kampioenschappen kennen de komende editie een geheel andere opzet dan voorheen. De grootste verandering betreft de wedstrijd om de Gouden Koksmuts, op maandag 12 januari. Het wordt een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer.

Deelnemers:

Bokkedoorns, chef de cuisine Menno Post* *
Amstel hotel, La Rive, SVH Meesterkok Roger Rassin*
’t Nonnetje, SVH Meesterkok Michel van der Kroft*
Vrienden van Jacob, SVH Meesterkok Alain Alders*
Ciel Bleu Okura, SVH Meesterkok Onno Kokmeijer* *
De Leuf, chef de cuisine Bas van Kranen* *
To Amuse, SVH Meesterkok Michel Lambermon
De Lindehof, chef de cuisine Soenil Bahadoer*

Topchefs in jury
President van het Koksgilde en SVH Meesterkok Theo van Rensch: "Wij zijn erg verheugd dat Thomas Bühner acte de présence geeft en de jury van de Gouden Koksmuts voorzit. In Duitsland is hij een zeer gevierde chef en we zien hem ook steeds vaker in Nederland. Ook Frank Fol, fenomeen op het gebied van het koken met groenten, heeft toegezegd als jurylid. Tevens zijn we zeer vereerd met het feit dat Robert Kranenborg deel uitmaakt van de jury én als ambassadeur het boegbeeld wordt van de NK voor koks." De overige NK wedstrijden worden gejureerd door SVH Meesterkok Albert Kooy en leden van het Nationaal Team Koksgilde Nederland.

Programma NK voor koks 2015
In de nieuwe Koksgilde Arena van de Horecava strijden koks van 12 tot en met 15 januari in Amsterdam RAI om diverse nationale titels. De week begint met de teamwedstrijd tussen SVH Meesterkoks en sterrenkoks om de Gouden Koksmuts. Op 13 januari is het de beurt aan Leermeesters met hun leerling om het Gouden Koksmes te bemachtigen. Woensdag 14 januari gaan jonge koks, tot en met 25 jaar, de strijd met elkaar aan om het Zilveren Koksmes. De kampioenschappen worden, op 15 januari, afgesloten met de wedstrijd tussen leerling koks om het Bronzen Koksmes. Het thema van de Nationale Kampioenschappen is Dutch Cuisine.

Meer lezen over de Gouden Koksmuts? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: