De eerste Nationale Horecadag is in aantocht

9 mei 2019 | Yonne van Geene

Op dinsdag 21 mei vindt de eerste editie van de Nationale Horecadag plaats. Tijdens de grootste open dag van de horeca bieden horecabedrijven door heel Nederland bezoekers een exclusief kijkje achter de schermen. Onder anderen SVH Meesters Ron Blaauw, Jeroen Robberegt, Harald Hovenkamp en Robert Kranenborg doen mee aan dit jaarlijks terugkerend evenement. SVH Meesterkok Ron Blaauw: “Natuurlijk doen wij mee, samen zetten we de horeca op de kaart!”

Op 21 mei houdt de Nederlandse horeca open huis. Hotels, restaurants, cafés en andere horecabedrijven geven een kijkje achter de schermen en organiseren leuke activiteiten voor iedereen die geïnteresseerd is in de horeca. Het inititiatief is opgezet in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Vakbekwaamheid Horeca, VHC Jongens en initiatiefnemer Lennart Maas en heeft als doel mensen te enthousiasmeren om in de horeca te komen werken. Aan werkzoekenden, zij-instromers, studenten en andere geïnteresseerden laten ondernemers tijdens de Nationale Horecadag zien hoe leuk en divers werken in de horeca is.

Enthousiasmeren

Initiatiefnemer Lennart Maas: “In tijden waarin het personeelstekort in de horeca alleen maar toeneemt, is het des te belangrijker dat de horeca haar handen ineen slaat om mensen te enthousiasmeren voor onze branche. Tijdens Nationale Horecadag doen wij precies dat en laat horeca door heel Nederland zien dat werken in de horeca ontzettend mooi is, niet alleen maar lange dagen werken is én echt iets is voor iedereen."

Meer dan 200 bedrijven hebben zich momenteel aangesloten aan het landelijke evenement, waarbij er zeer diverse activiteiten worden georganiseerd. Alle activiteiten zijn te vinden op www.nationalehorecadag.nl.

Een kijkje in onze keuken

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Het is belangrijk dat we mensen een kijkje in onze keuken geven. Hiermee zorgen we ervoor dat mensen zien hoe leuk en aantrekkelijk werken in de horeca is. En welke carrièremogelijkheden er bij veel bedrijven zijn. Met de Nationale Horecadag werken we aan een structurele imagoverbetering van onze branche en daar hebben we de hele horeca bij nodig.”

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “SVH biedt bezoekers de mogelijkheid om hun persoonlijke SVH Meestertour te creëren en Nederland’s beste chefs, gastheren en sommeliers te ontmoeten die actief betrokken zijn bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Zo laten we samen zien op welke mooie plekken je kunt werken, met de mooiste producten in de mooiste gebouwen. En dat allemaal met mensen die op zoek zijn naar gezelligheid, de gasten. Of je nou werkt in de horeca of een opleiding volgt: het is gewoon een heerlijk vak.”

Persoonlijke SVH Meestertour

Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen in het luxe Waldorf Astoria Amsterdam of Intercontinental Amstel Hotel? Of een rondleiding krijgen bij Pulitzer Amsterdam of Ron Blaauw?  SVH biedt bezoekers de mogelijkheid om hun persoonlijke SVH Meestertour te creëren en Nederland’s beste chefs en sommeliers te ontmoeten die actief betrokken zijn bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Accor Hotels, bekend van het gerenommeerde Sofitel Legend The Grand Amsterdam, organiseert een boottour langs haar Amsterdamse hotels via de Amsterdamse grachten en in Rotterdam opent het schip ss Rotterdam van WestCord Hotels haar deuren.

Bezoek de horeca op 21 mei

Op www.nationalehorecadag.nl kunnen bezoekers zich gratis aanmelden voor één of meerdere activiteiten.  Kom alleen, met vrienden, mede studenten of familie; de horeca is voor iedereen en jij bent welkom. Ben jij er bij op Nationale Horecadag?  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
''Op 16 maart gooien we ons terras open''

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel-Café-Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw restaurantbedrijf!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: