Brasserie Carstens is heropend met een verfrissend concept

Auteur: Redactie
Opening 9 september 2022
 Brasserie Carstens is heropend met een verfrissend concept

Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens. De brasserie, gelegen tegenover het Amsterdam Centraal Station, opende afgelopen donderdag 8 september haar deuren.

Met eerlijke smaken, dagverse producten en innovatieve creaties neemt de stadse brasserie gasten mee op reis door eigen land. Eenieder die plaatsneemt bij de centraal gelegen hotspot, kan een interactieve ervaring verwachten. Achter elk gerecht schuilt een verhaal, een lokale leverancier en een interactief moment aan tafel om te delen. Van uitleg door de chef tot een kijkje in de keuken. Carstens is gemoedelijk en smaakvol.

Het brein achter het nieuwe concept, chef-kok Jeroen Bruinsma, is opgeleid door de beste sterrenchefs en restaurants die ons land kent – van Robert Kranenborg bij Vossius tot Vermeer en La Sirene. Zijn enthousiasme, grote liefde voor verrassende kookboeken – van zeldzaam & vintage tot de nieuwste hotspots -, en passie voor het pure vakmanschap van koken en duurzaamheid vormen de basis van Bruinsma’s ongedwongen keuken. “Nederland telt talloze mooie producten en ik geloof dat de natuur het meeste werk voor ons uit handen neemt. Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe voordat we onze Carstens flair toevoegen om tot een heerlijk gerecht te komen. Je moet het vertrouwen hebben om te experimenteren en je instinct gebruiken om te geloven dat het ongelooflijk lekker zal smaken”, aldus Bruinsma. Samen met Sous Chef Sebastiaan Alferink, bekend van zijn kookkunsten bij Circl en Instock, maakt Bruinsma de keuken van het vernieuwde Carstens.

Een duurzame kijk op eten

Carstens werkt enkel samen met leveranciers die een duurzame kijk hebben op ingrediënten om  voedselverspilling te verminderen en bij te dragen aan een beter Nederland. Zo heeft Bruinsma de  handen ineengeslagen met lokale, kleine leveranciers, waaronder Zorg & Natuur in samenwerking met  Staatsbosbeheer, Groenhartig en The Chocolate Makers van Amsterdam Noord. Bruinsma vertelt  “Mijn filosofie is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van  duurzame ingrediënten.” Dankzij de lokale samenwerkingen, pure producten, inspiratie uit reizen over  de hele wereld en Jeroen zijn unieke koksvisie, komen eigentijdse en eerlijke gerechten op een  verrassende manier tot leven bij Carstens.

Het beste van ieder seizoen 

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe producten en juist omdat Carstens met lokale producten werkt,  kunnen gasten met regelmaat nieuwe gerechten op het menu verwachten. Carstens toont een eerlijke weergave van tijd en plaats, en biedt een wisselend en verrassend aanbod. Als de visboer waarmee we samenwerken op een ochtend de verste vis uit de Noordzee vangt, kunnen gasten deze diezelfde avond bestellen in het restaurant. 

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws