Roeland Martens nieuwe chefkok Grand Winston

2 november 2015 |
Roeland Martens nieuwe chefkok Grand Winston

Roeland Martens is de nieuwe Chef Kok van het Worldhotel Grand Winston in Rijswijk. Per 1 november is Roeland Martens in dienst
van het elegante 4-sterren Worldhotel Grand Winston. Hij zal in zijn functie verantwoordelijk zijn voor de keukens van restaurant de Grand Canteen, de Bar/Lounge, de ruime zalenaccommodatie en de populaire private dining room LEDS.

Ervaring
Roeland verrijkt het team met bijna 20 jaar ervaring in de binnen- en buitenlandse gastronomie. Tijdens zijn indrukwekkende carrie?re bekleedde hij diverse functies in de gerenommeerde keukens van de met Michelinsterren bekroonde restaurants De Moerbij in Warmond en De Beukenhof in Oegstgeest en werkte hij onder Robert Kranenborg in restaurant La Rive. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in diverse cateringbedrijven en hotel keukens. Meest recentelijk bekleedde Martens de functie van Keuken Manager van muziekpaleis Tivoli Vredenburg in Utrecht. Roeland woont samen en is vader van twee kinderen. Zijn vrije tijd besteed hij graag in zijn eigen moestuin in Voorhout, waar hij biologische groenten verbouwt die hij gebruikt in zijn eigen keuken.

Houding belangrijker dan techniek
De stijl van Roeland Martens is creatief, verrassend en innovatief. Roeland Martens: "Ik vind het belangrijk mijn kennis over te dragen aan de nieuwe lichting koks. Koken heeft te maken met het gebruiken van al je zintuigen. Techniek is niet het meest moeilijke om te leren, de houding die chef- koks nemen is veel belangrijker. Mijn ambitie is om samen met mijn team de gasten een goede ervaring te laten beleven en te streven naar culinaire creativiteit en constante kwaliteit.”
Arjan van Esveld, General Manager van het Worldhotel Grand Winston: “We zijn allen verheugd om Roeland te mogen verwelkomen in ons team. Hij brengt een hoop expertise, ervaring en verfrissende energie met zich mee. We kijken er naar uit om met Roeland samen te werken.”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: