Bobby Rust baalt van tekort aan koks

1 september 2015 |
Bobby Rust baalt van tekort aan koks<

Volgens chef Bobby Rust van het Michelinster-restaurant Bridges komt het tekort aan koks door een gebrek aan doorzettingsvermogen bij beginnende koks. Volgens hem realiseren jonge koks zich niet dat het veel tijd kost om een topchef te worden.

Foto: Bobby Rust (midden) met Ron Blaauw (links) en Remco Groenhuijzen, general manager Sofitel Legendd The Grand Amsterdam

Oefening baart kunst
Bobby Rust zegt tegen Nu.nl zelf onderaan begonnen te zijn en dat het hem niets uitmaakte hoeveel hij verdiende. 'Oefening baart kunst', zegt hij. Ricardo Eshuis, directeur van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca, zei al eerder deze maand zich zorgen te maken over het groeiende tekort aan koks in Nederland.
Bobby Rust
Vorig jaar werd "bekend":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/bobby-rust-wordt-nieuwe-chef-restaurant-bridges-12192/ dat Rust het stokje over zou nemen van Joris Bijdendijk in het Amsterdamse visrestaurant Bridges. De zaak is gisteren na een verbouwing weer geopend. "Het restaurant past nu qua uiterlijk beter bij mij", zegt hij. De kok werkte eerder bij Ron Gastrobar in Amsterdam. Ook werkte hij voor sterrenrestaurants Oud Sluis, De Librije en onder leiding van topkok Robert Kranenborg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: