Je hebt gezocht op: keuken
Sterrenchef Ollie Schuiling geslaagd voor Meesterproef SVH
Op donderdag 20 november is Ollie Schuiling (38), chef-kok & eigenaar van Restaurant Kasteel Heemstede* in Houten, geslaagd voor zijn Meesterproef...
Charlotte Mauritz: De stilte na de service
Het einde van het jaar nadert, de drukste periode van het jaar staat weer voor de deur. Nog meer uren werken, alles moet af, de feestdagen komen eraan...
[Bundel] Investeren in keukenapparatuur: bespaar op energie, tijd en kosten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste investeringskeuzes te maken. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we je om we...
Butlerbegeleiding en 495 exclusieve stoelen voor culinair spektakel op Vrijthof in Maastricht
In de historische Sint-Janskerk op het Vrijthof in Maastricht opent deze winter The Hidden Chapter: het eerste hoofdstuk van The Hidden Table. In de v...
Ries Verburgt keert terug als chef van Kasteel Montfoort
Kasteel Montfoort heeft Ries Verburgt aangesteld als nieuwe chef-kok. Met de komst van Verburgt gaat het kasteel vanaf 8 januari 2026 na een lange tij...
JRE-Nederland kroont culinair talent: The Church 'Restaurant van het jaar'
Maandagavond tijdens een feestelijke theatershow in Hardenberg reikte JRE-Nederland de JRE Awards 2026 uit. Drie leden vielen in de prijzen die volgen...
Zo vernieuw je je horecakeuken zonder gedoe
Een horecakeuken vernieuwen voelt vaak als een enorme uitdaging. Het kost tijd, geld en planning, en het idee dat de dagelijkse operatie stilvalt, kan...
Investeren in... koelingen
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
5 tips om energie te besparen in de horeca
De energiecrisis is niet van tijdelijke aard. De energierekening is bij veel horecabedrijven al ruim een halfjaar verdubbeld. Dat vraagt om permanente...
Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van oktober
De culinaire wereld staat nooit stil, zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we elke maand een overzicht van het laatste nieuws rondom Michelin:...
Noah Wynants van De Librije in top 3 Beste jonge chef ter wereld
Elke twee jaar zoekt de gerenommeerde S.Pellegrino Young Chef Academy Competition naar de jonge chef die de toekomst van gastronomie zal bepalen &ndas...
Restaurant BlueBlood in Hilton Den Haag opnieuw verkozen tot ‘Beste Hotel-Restaurant van Nederland’
Restaurant BlueBlood maakt met trots bekend dat het voor het tweede jaar op rij is uitgeroepen tot ‘Beste Hotel-Restaurant van Nederland’...
De komende weken richten wij de spotlight op 'Alles over keukens'
In onze spotlightweken over keukens duiken we in de wereld achter de schermen van de horeca, daar waar innovatie, efficiëntie en smaak samenkomen...
Nieuwe rooftop bar CIMA opent in Amsterdam met Mexicaanse flavour
Van Mexicaanse roots naar het Amsterdamse dak: CIMA Rooftop Bar & Terrace opent haar deuren. De naam "CIMA", Spaans voor "piek", weerspiegelt de u...
Horecava 2026 draait om betaalbare luxe
Sinds 1957 brengt Horecava professionals uit de hele horecasector samen. De editie van 12 t/m 15 januari 2026 in RAI Amsterdam staat volledig in het t...
Nieuwe culinaire bestemming in Waalwijk: Este opent haar deuren
In het oudste monument van Waalwijk, een voormalige kloosterboerderij uit 1440, heeft sinds 14 oktober restaurant Este haar deuren geopend. De nieuwe...
Oud-eigenaar Coulisse* start met Café-Bar Vita Lente in Amsterdam-West
Na de sluiting van Amsterdams sterrenrestaurant Coulisse* heeft ondernemer Simon Witmaar een nieuwe weg ingeslagen met de opening van Vita Lente aan d...
Het Nederlandse concept Zusje gaat naar Duitsland: eerste restaurant opent in Aken
Het is het meest succesvolle horecaconcept van Nederland: Zusje. Nu waagt Zusje de stap over de grens en opent midden februari 2026 haar eerste restau...
Charlotte Mauritz: Waar ego’s verdwijnen en smaak overblijft
Er zijn momenten in de horeca die je niet plant, maar die gewoon moeten gebeuren. Niet omdat er ruimte in de agenda is, maar omdat het gevoel klopt. Z...
Michelin breidt gids tien dagen na uitreiking alweer uit met nieuwe restaurants
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben niet stilgezeten sinds de uitreiking op 6 oktober 2025. Vandaag zijn er opnieuw zes restaurants opgenomen...
Rheezer Bistro viert 25-jarig jubileum met onvergetelijk ‘Six Hands Dinner’
Op 13 oktober jongstleden vierde Rheezer Bistro haar 25-jarig jubileum met een bijzonder culinair hoogtepunt: een feeste...
Gerenommeerde chefs starten wereldwijde culinaire tour ter ere van Jonnie Boer
A Walk in the Dutch Lowlands is een bijzondere culinaire tour door meerdere wereldsteden, opgezet door topchefs Joris Bijdendijk (RIJKS*, Amsterdam) e...
La Place opent thematisch restaurant in Nationaal Militair Museum
La Place opent op vrijdag 10 oktober een nieuw, vast restaurant in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. In de sfeer van een veldkeuken...
Nederland als perfect alcoholvrij wijnland? Cul Sec lanceert cuvée 2025
Vorig jaar september werden de eerste flessen Cul Sec ontkurkt in het Voedselstation van Fruitslagers in Culemborg. Een jaar, twee voorjaarsspecials e...
SVH en Greendish lanceren nieuwe online Academy over duurzaam en gezond eten
SVH en Greendish introduceren samen de vernieuwde Greendish Academy: een uitgebreide online leeromgeving op het platform SVH Horecatalent. De Academy...
De Kromme Dissel by Fletcher houdt Michelin-recordreeks in stand
Al 54 jaar op rij schittert er een Michelinster boven Heelsum. Waar andere restaurants komen en gaan, houdt De Kromme Dissel stand: ook dit jaar mag h...
De Dry Aged Biet: Een culinaire gamechanger voor chefs en cateraars
Dry aging kennen we in de keuken vooral van vlees: het gecontroleerd rijpen bij een specifieke luchtvochtigheid en temperatuur, waardoor smaken zich v...
Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin behoudt Michelinster voor 21e keer op rij
Restaurant Latour, gelegen in Grand Hotel Huis ter Duin, heeft opnieuw bewezen tot de absolute top van de gastronomie te behoren. Voor de 21e keer op...
Michelin 2025: 5 nieuwe restaurants met *-ster, 2 met **-sterren en Librije ontvangt ***-sterren
Naar jaarlijkse gewoonte werd in het MECC te Maastricht het nieuwe palmares van de Gids bekendgemaakt. Twee restaurants werden onderscheiden met twee...
Dit zijn de 42 restaurants die door Michelin zijn toegevoegd aan Gids 2025
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben dit jaar 42 nieuwe restaurants opgenomen in de gids. Deze nieuwe restaurants kregen meteen een perso...
Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van september
De culinaire wereld staat nooit stil, zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we elke maand een overzicht van het laatste Michelinnieuws: van nie...
Negen nieuwe Bib Gourmand restaurants in de Michelingids 2025
Smulpapen en fijnproevers opgelet: de Nederlandse culinaire scene wordt de komende week uitvoerig in de bloemetjes gezet door de Michelingids. Een wee...
Chop Chop Asia opent in hartje Amsterdam
Amsterdam is een nieuwe hotspot rijker. Op 11 september opende Chop Chop Asia de deuren aan de Voetboogstraat 13, midden in de stad. Initiatiefnemer B...
Gastvrij Rotterdam. Sybren van Dam (SAAM) wint Minder Zout, Meer Smaak Award
Woensdag 24 september werd tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Kookpodium in Hal 4 gestreden om de “Minder Zout, Mee...
Michelin voegt vlak voor Sterrenceremonie 12 restaurants toe aan gids
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...
Aziatische restaurants gaan naar de Tweede Kamer om tekort aan chefs
Woensdag 24 september vraagt de Aziatische horeca, voorafgaand aan het Commissiedebat Arbeidsmarktbeleid en Arbeidsmarktdiscriminatie, aandacht van de...
Restaurant Nazka wint Green Chef’s Hat 2025
Koosh Kothari en Javier Francisco Rosado van Restaurant Nazka zijn de winnaars van de Green Chef’s Hat 2025. Het team sprong eruit tijdens de fi...
Bevriende topchefs openen restaurant char.d in Amsterdam
Aan de Utrechtsestraat in Amsterdam hebben topchefs en goede vrienden Dean Baker en Slava Nazaryan hun droom verwezenlijkt met de opening van restaura...
CuliQuiz Top 100: Dit zijn alle 100 toppers van de horeca 2025
De horeca draait om mensen. Toegewijde chefs, bevlogen gastheren en -vrouwen, inspirerende docenten, loyale teamleden en jonge talenten: zij zijn de m...
Nieuw interieur voor sterrenrestaurant Maeve in Utrecht
Na een succesvolle start van Maeve kijken eigenaars Tommy Janssen en Vera Voorend met veel vertrouwen naar de toekomst. Met een verbouwing en volledig...