Je hebt gezocht op: fernando

Michelin-ervaring in restaurant en bar op topverdiepingen Zalmhaven
Celest, het nieuwe concept op de 57e en 58e verdieping van De Zalmhaven in Rotterdam, krijgt steeds meer vorm. In de afgelopen maanden is een keukente...

Exploitant Magnicity onthult Celest: van Rotterdam naar de maan
Het nieuwe premium restaurant en cocktailbar van exploitant Magnicity gaan een unieke ervaring bieden in Rotterdam. Celest, geïnspireerd op het v...

Column Fernando Jonker: Gaat gastvrijheid verloren bij restaurants met een wachttijd van weken?
‘Wat moet ik doen om hier een plekje te bemachtigen?’ ‘Ik sta hier voor de vierde keer maar jullie zitten altijd vol.’ ‘...
Download nu de nieuwste editie van De RestaurantKrant
Recent verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu te downloaden of online te lezen. Vakinformatie dat elke restaurateur niet ka...

Column Fernando Jonker: Samen
Een tijdje geleden zijn wij met het team van Fernando’s bij LadyPapa gaan koken, een wat groter restaurant in het nabijgelegen dorp Bergen. Zo e...

Download hier de nieuwste editie van De RestaurantKrant
Vandaag verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu kosteloos te downloaden of online te lezen. Vakinformatie dat elke restaurat...
Download hier de laatste editie van De RestaurantKrant
Vandaag verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu kosteloos te downloaden of online te lezen. Vakinformatie dat elke...

Column Fernando Jonker: Aanbetalen
Mijn compagnon Mark Zomers en ik hebben besloten om bij reservering een aanbetaling te gaan vragen. Kunnen wij dat wel maken? Ja, wij denken van wel....

Prinsjesdag: Waar moet Den Haag mee komen om de horeca draaiende te houden?
Prinsjesdag kan dit jaar een spannende dag zijn voor horecaondernemers. Door onder andere torenhoge inflatie, lage koopkracht, personeelstekort en cor...

JRE pers- & partnerlunch 2022 in restaurant Ledeboer geslaagd
Op 24 mei was Restaurant Ledeboer in Almelo het bruisende culinaire centrum ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE Pers- & Partnerlunch. Elk jaa...

Column Fernando Jonker: achter de ramen
Perfectie bestaat niet, dat is wat ze zeggen… Als chef geloof ik daar zeker in. Sommige gerechten zijn heel goed en komen dicht bij perfectie,...

Docu: De smaak van Fernando Jonker
De vaste columnist van De RestaurantKrant, Fernando Jonker, speelt de hoofdrol in de recent uitgebrachte documentaire: 'De Smaak van Fernando Jonk...

Dit lees je in de nieuwe De RestaurantKrant
Deze week valt bij iedere restaurateur de hagelnieuwe De RestaurantKrant op de mat. In deze zomerse uitgave een uitgebreid interview met Jurrie van de...

David Bakker: mijn drie favoriete interviews
Maar liefst vijf maanden hielden de restaurants dit jaar de deuren noodgedwongen gesloten. Een rollercoaster door de hel voor veel horecaondernem...

Column Fernando Jonker: Zal hij dan toch geluisterd hebben?
Na de eerste lockdown kwamen we er bij Fernando's snel achter dat we in contact moesten blijven met onze gasten. Tegenwoordig is Instagram een goe...

Barre tijden. 6 Tips voor horecaondernemers
Vier weken dicht. De horeca wordt zwaar getroffen. Het zijn barre tijden. In dit artikel geven we tips over wat te doen tijdens de lockdown. ...

Column Fernando Jonker: maak soms een uitzondering
Bij Fernando’s gebruiken we convenienceproducten. Is dat per definitie fout? Ik vind van niet. Sojasaus, is daar iets mis mee? Vissaus? Als j...

Fernando Jonker. Dagboek in crisistijd: Wat gaan we doen?
Om eerlijk te zijn had ik wel verwacht dat onze afhaal- en bezorgdiensten het goed zouden doen, maar niet dat het zolang aan zou houden. In het begin...

Dagboek Fernando Jonker: Vakantie
Als de dag van gisteren herinner ik mij het nieuws dat we onze gasten moesten bellen omdat de overheid besloot per direct horeca te sluiten. Rare gewa...

Dagboek Fernando Jonker: Zweeds model
Gisteren besloot het kabinet om de horeca nog op z’n minst tot 20 mei dicht te houden. De hoop op versoepeling was er, maar kwam niet. De anderh...

Dagboek Fernando Jonker: staatssteun
Op donderdag 12 maart vroegen we de toenmalig werktijdverkorting aan, 15 maart kwam de gedwongen sluiting, een week later gingen we bezorgen en afhale...

Dagboek Fernando Jonker: Pasen om nooit te vergeten
Afgelopen week hebben we aardig wat maaltijden verkocht. En we beginnen er steeds handiger in te worden. In het paasweekend konden onze gasten een dri...

Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart
Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er v...

Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog
We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de mo...

Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie
De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutele...

Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'
Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uit...

Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures
Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan b...

Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case
Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een t...

Fernando Jonker: Dagboek in crisistijd: Moreel dilemma
Het is een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn we ontzettend blij en dankbaar dat we onze zaak draaiende kunnen houden, aan de andere kant...

Fernando Jonker: Dagboek van een chef en ondernemer in crisistijd, deel 3
In crisistijd zoeken mensen elkaar op, en hoewel het nu lastig is om elkaar fysiek te spreken, proberen ondernemers elkaar te helpen, op welk gebied d...

Fernando Jonker: Dagboek van een chef en ondernemer in crisistijd, deel 2
Afhalen en bezorgen dus. In mijn dagboek van gisteren schreef ik hoe we tot dit besluit waren gekomen. Nu is de uitdaging hoe we dat logistiek gaan aa...

Fernando Jonker: Dagboek van een chef en ondernemer in crisistijd, deel 1
Net zoals heel horeca Nederland hoorden ook wij bij Fernando’s afgelopen zondagmiddag dat wij de deuren moesten sluiten. De communicatie vanuit...

Column Fernando Jonker: No-show, no-go?
“Restaurant Fernando’s, goedemiddag. U spreekt met Mark. Voor vanavond? Nee sorry helaas, wij zitten voor vanavond helemaal vol. Restauran...

Column Fernando Jonker: tijdens Kerst waren wij gesloten (ja echt!)
Toen Mark en ik Fernando’s begonnen spraken we af dat we het eerste jaar alle feestdagen zouden werken… Ons hele horecaleven hebben wij a...

Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving
Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in h...

Column Fernando Jonker: Buurman Ed
Het is negen uur in de ochtend. Mijn compagnon Mark en ik hebben een afspraak met onze adviseur. Op dat moment komt buurman Ed voorbij rijden op zijn...

Column Fernando Jonker: Baby baby baby oooh
Bij Fernando’s werken wij met een stel heerlijke werknemers (collega’s). Twee vaste in dienst, twee leerlingen en een aantal parttimers. O...

Column Fernando Jonker: Guilty Pleasure
Aardappelmousseline is na crème brûlée misschien wel mijn grootste ‘guilty pleasure’. Een aardappelmousseline is in fe...

Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken
“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en d...

Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant
De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaura...