Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

6 april 2020 | Fernando Jonker

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’…

Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe gaat het met mij eigenlijk? Door alle tumult en drukte van de afgelopen weken moet ik daar over nadenken.

Ik ben gelukkig, dat zeker. Heb een dak boven mijn hoofd, Fernando’s is een bekend restaurant, Ik heb twee prachtige dochters, een hele lieve vriendin met een fijne familie, vrienden, collega’s…Dus over dat niks te klagen. 

Maar de vraag doet mij ook denken aan waar we met z’n allen in beland zijn. De woorden ‘Hoop dat het met je gaat’ raken mij omdat ik mij tegelijkertijd afvraag hoe het met de medemens gaat. Ik hoop dat het met medeondernemers gaat. Iedereen heeft er mee te maken… En iedereen op zijn manier. De een nog intensiever dan de ander.

Ook denk ik aan mensen die ziek zijn, familieleden die dierbaren hebben verloren. Het slaat in als een bom. Wij van Fernando’s zijn zo druk geweest om een manier te vinden om gasten toch nog te kunnen laten genieten van wat wij doen, dat ik helemaal aan het gevoel voorbij ben gegaan hoe het met mij, en iedereen gaat… 

Vandaag zijn er minder bestellingen dan normaal. En het kan aan het weer liggen en misschien aan de dag maar met gemak bereid ik de maaltijden voor vandaag. Ik heb wat over en neem wat eten mee voor mijn vriendin en ik app de moeder van mijn kinderen of ze ook trek hebben in pasta. Mijn oudste dochter stemt in. 

Met de maaltijden op zak rijd ik in de auto naar hen toe om eten langs te brengen. Op mijn playlist komt Snelle met het nummer ‘Hoofd omhoog’. Ik luister wel vaker dit nummer, maar nu voor het eerst komt het ook bij me binnen wat hij daadwerkelijk zingt…

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: