Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

6 april 2020 | Fernando Jonker

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’…

Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe gaat het met mij eigenlijk? Door alle tumult en drukte van de afgelopen weken moet ik daar over nadenken.

Ik ben gelukkig, dat zeker. Heb een dak boven mijn hoofd, Fernando’s is een bekend restaurant, Ik heb twee prachtige dochters, een hele lieve vriendin met een fijne familie, vrienden, collega’s…Dus over dat niks te klagen. 

Maar de vraag doet mij ook denken aan waar we met z’n allen in beland zijn. De woorden ‘Hoop dat het met je gaat’ raken mij omdat ik mij tegelijkertijd afvraag hoe het met de medemens gaat. Ik hoop dat het met medeondernemers gaat. Iedereen heeft er mee te maken… En iedereen op zijn manier. De een nog intensiever dan de ander.

Ook denk ik aan mensen die ziek zijn, familieleden die dierbaren hebben verloren. Het slaat in als een bom. Wij van Fernando’s zijn zo druk geweest om een manier te vinden om gasten toch nog te kunnen laten genieten van wat wij doen, dat ik helemaal aan het gevoel voorbij ben gegaan hoe het met mij, en iedereen gaat… 

Vandaag zijn er minder bestellingen dan normaal. En het kan aan het weer liggen en misschien aan de dag maar met gemak bereid ik de maaltijden voor vandaag. Ik heb wat over en neem wat eten mee voor mijn vriendin en ik app de moeder van mijn kinderen of ze ook trek hebben in pasta. Mijn oudste dochter stemt in. 

Met de maaltijden op zak rijd ik in de auto naar hen toe om eten langs te brengen. Op mijn playlist komt Snelle met het nummer ‘Hoofd omhoog’. Ik luister wel vaker dit nummer, maar nu voor het eerst komt het ook bij me binnen wat hij daadwerkelijk zingt…

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: