Column Fernando Jonker: Baby baby baby oooh

15 juli 2019 | Fernando Jonker

Bij Fernando’s werken wij met een stel heerlijke werknemers (collega’s). Twee vaste in dienst, twee leerlingen en een aantal parttimers. Omdat wij een klein restaurant zijn en je best op elkaars lip zit, is de klik tussen de werknemers heel belangrijk. Ikzelf zeg altijd bij een sollicitatie dat het voor ons belangrijker is dat wij een klik hebben dan wat een sollicitant daadwerkelijk kan. De klik kunnen wij je niet aanleren, het praktische gedeelte wel. Die klik is energie. En in de meeste gevallen voel ik dat wel goed aan. En soms zit ik er naast en groeit de klik naarmate je vaker met elkaar werkt. Maar uiteindelijk komt het wel. Maar, niet vanzelf!

 

Ooh whoa, ooh whoa, ooh whoa

You know you love me, I know you care

Just shout whenever and I'll be there

You are my love, you are my heart

And we will never, ever, ever be apart

 

Dit zijn de eerste zinnen van het liedje Baby van Justin Bieber. En ja, je kan het een verschrikkelijk nummer vinden of je houdt ervan. Ik ben een ‘Belieber’ en vind het een geniaal nummer. Voordat bij ons de avond begint, draaien wij dit liedje om even met zijn allen los te gaan… De hele dag zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor de avond, maar het moment na het eten is even voor ons!

Onbewust hebben deze momenten voor het diner, tijdens het liedje Baby, ons dichter bij elkaar gebracht. Met een boost van (jawel) energie. En omdat wij leven in een tijd van social media deelde ik deze momenten ook met onze volgers en gasten. Het liedje is zo verbonden met Fernando’s dat als we na het werk met z’n allen een borrel gaan halen, dat liedje direct wordt gedraaid als we binnenkomen! Waarop wij, net als voor het diner, lekker losgaan met z’n allen. Het is aanstekelijk en je kan eigenlijk niet anders dan meedoen. Mede door het hechte team, en de fijne energie, denk ik dat wij ons (tot nu toe) succesvol mogen noemen. En die energie is te merken aan de gasten. Dat is een van de mooiste complimenten die wij krijgen zonder dat er woorden voor nodig zijn, wanneer gasten bij ons hebben gegeten, koffie hebben gedronken en daarna nog een fles wijn bestellen omdat ze zo lekker zitten en omdat de energie die er heerst zo fijn voelt…

Dus lieve collega's , zet de muziek een keer voor het diner lekker hard aan, laat je lekker gaan en laat de energie in jullie loskomen zodat het voelbaar is voor de gasten. Vanavond gingen onze collega’s de stad in om nog even een borrel te halen. Zondag is en blijft tenslotte van ons. Met mijn compagnon Mark Zomers dronk ik nog even wat en we zijn tevreden naar huis gegaan. Vanavond laten wij aan ons voorbij gaan. Tijdens het schrijven van deze column licht mijn telefoon op met een insta-vermelding… Een filmpje van mijn souschef waarop te zien is hoe ze los gaan op, jawel, baby baby baby ooooh…. Toevallig of niet? Ik denk dat het de energie is.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: