Column Fernando Jonker: Baby baby baby oooh

15 juli 2019 | Fernando Jonker

Bij Fernando’s werken wij met een stel heerlijke werknemers (collega’s). Twee vaste in dienst, twee leerlingen en een aantal parttimers. Omdat wij een klein restaurant zijn en je best op elkaars lip zit, is de klik tussen de werknemers heel belangrijk. Ikzelf zeg altijd bij een sollicitatie dat het voor ons belangrijker is dat wij een klik hebben dan wat een sollicitant daadwerkelijk kan. De klik kunnen wij je niet aanleren, het praktische gedeelte wel. Die klik is energie. En in de meeste gevallen voel ik dat wel goed aan. En soms zit ik er naast en groeit de klik naarmate je vaker met elkaar werkt. Maar uiteindelijk komt het wel. Maar, niet vanzelf!

 

Ooh whoa, ooh whoa, ooh whoa

You know you love me, I know you care

Just shout whenever and I'll be there

You are my love, you are my heart

And we will never, ever, ever be apart

 

Dit zijn de eerste zinnen van het liedje Baby van Justin Bieber. En ja, je kan het een verschrikkelijk nummer vinden of je houdt ervan. Ik ben een ‘Belieber’ en vind het een geniaal nummer. Voordat bij ons de avond begint, draaien wij dit liedje om even met zijn allen los te gaan… De hele dag zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor de avond, maar het moment na het eten is even voor ons!

Onbewust hebben deze momenten voor het diner, tijdens het liedje Baby, ons dichter bij elkaar gebracht. Met een boost van (jawel) energie. En omdat wij leven in een tijd van social media deelde ik deze momenten ook met onze volgers en gasten. Het liedje is zo verbonden met Fernando’s dat als we na het werk met z’n allen een borrel gaan halen, dat liedje direct wordt gedraaid als we binnenkomen! Waarop wij, net als voor het diner, lekker losgaan met z’n allen. Het is aanstekelijk en je kan eigenlijk niet anders dan meedoen. Mede door het hechte team, en de fijne energie, denk ik dat wij ons (tot nu toe) succesvol mogen noemen. En die energie is te merken aan de gasten. Dat is een van de mooiste complimenten die wij krijgen zonder dat er woorden voor nodig zijn, wanneer gasten bij ons hebben gegeten, koffie hebben gedronken en daarna nog een fles wijn bestellen omdat ze zo lekker zitten en omdat de energie die er heerst zo fijn voelt…

Dus lieve collega's , zet de muziek een keer voor het diner lekker hard aan, laat je lekker gaan en laat de energie in jullie loskomen zodat het voelbaar is voor de gasten. Vanavond gingen onze collega’s de stad in om nog even een borrel te halen. Zondag is en blijft tenslotte van ons. Met mijn compagnon Mark Zomers dronk ik nog even wat en we zijn tevreden naar huis gegaan. Vanavond laten wij aan ons voorbij gaan. Tijdens het schrijven van deze column licht mijn telefoon op met een insta-vermelding… Een filmpje van mijn souschef waarop te zien is hoe ze los gaan op, jawel, baby baby baby ooooh…. Toevallig of niet? Ik denk dat het de energie is.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: