Column Fernando Jonker: Baby baby baby oooh

15 juli 2019 | Fernando Jonker

Bij Fernando’s werken wij met een stel heerlijke werknemers (collega’s). Twee vaste in dienst, twee leerlingen en een aantal parttimers. Omdat wij een klein restaurant zijn en je best op elkaars lip zit, is de klik tussen de werknemers heel belangrijk. Ikzelf zeg altijd bij een sollicitatie dat het voor ons belangrijker is dat wij een klik hebben dan wat een sollicitant daadwerkelijk kan. De klik kunnen wij je niet aanleren, het praktische gedeelte wel. Die klik is energie. En in de meeste gevallen voel ik dat wel goed aan. En soms zit ik er naast en groeit de klik naarmate je vaker met elkaar werkt. Maar uiteindelijk komt het wel. Maar, niet vanzelf!

 

Ooh whoa, ooh whoa, ooh whoa

You know you love me, I know you care

Just shout whenever and I'll be there

You are my love, you are my heart

And we will never, ever, ever be apart

 

Dit zijn de eerste zinnen van het liedje Baby van Justin Bieber. En ja, je kan het een verschrikkelijk nummer vinden of je houdt ervan. Ik ben een ‘Belieber’ en vind het een geniaal nummer. Voordat bij ons de avond begint, draaien wij dit liedje om even met zijn allen los te gaan… De hele dag zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor de avond, maar het moment na het eten is even voor ons!

Onbewust hebben deze momenten voor het diner, tijdens het liedje Baby, ons dichter bij elkaar gebracht. Met een boost van (jawel) energie. En omdat wij leven in een tijd van social media deelde ik deze momenten ook met onze volgers en gasten. Het liedje is zo verbonden met Fernando’s dat als we na het werk met z’n allen een borrel gaan halen, dat liedje direct wordt gedraaid als we binnenkomen! Waarop wij, net als voor het diner, lekker losgaan met z’n allen. Het is aanstekelijk en je kan eigenlijk niet anders dan meedoen. Mede door het hechte team, en de fijne energie, denk ik dat wij ons (tot nu toe) succesvol mogen noemen. En die energie is te merken aan de gasten. Dat is een van de mooiste complimenten die wij krijgen zonder dat er woorden voor nodig zijn, wanneer gasten bij ons hebben gegeten, koffie hebben gedronken en daarna nog een fles wijn bestellen omdat ze zo lekker zitten en omdat de energie die er heerst zo fijn voelt…

Dus lieve collega's , zet de muziek een keer voor het diner lekker hard aan, laat je lekker gaan en laat de energie in jullie loskomen zodat het voelbaar is voor de gasten. Vanavond gingen onze collega’s de stad in om nog even een borrel te halen. Zondag is en blijft tenslotte van ons. Met mijn compagnon Mark Zomers dronk ik nog even wat en we zijn tevreden naar huis gegaan. Vanavond laten wij aan ons voorbij gaan. Tijdens het schrijven van deze column licht mijn telefoon op met een insta-vermelding… Een filmpje van mijn souschef waarop te zien is hoe ze los gaan op, jawel, baby baby baby ooooh…. Toevallig of niet? Ik denk dat het de energie is.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: