Dagboek Fernando Jonker: Pasen om nooit te vergeten

Auteur: Fernando Jonker
Corona 14 april 2020
Dagboek Fernando Jonker: Pasen om nooit te vergeten

Afgelopen week hebben we aardig wat maaltijden verkocht. En we beginnen er steeds handiger in te worden. In het paasweekend konden onze gasten een driegangenmenu bestellen. Dinsdag online gegooid en woensdag uitverkocht voor beide dagen. Fantastisch en zeer dankbaar naar onze gasten toe… Ze hebben het feestmaal weer prachtig opgemaakt (zie foto's onderaan).

Zelf is Pasen mij ontgaan. Door de hectiek van de afgelopen weken weet ik eigenlijk niet eens meer welke dag het is. Ik vertelde van de week tegen mijn dochter dat ik op 25 september jarig ben. Ze moest er om lachen: “Pap je bent toch 26 september jarig!”

Werktijden hebben we inmiddels veranderd en we hebben er ons bij neergelegd dat we een afhaalrestaurant zijn. Van donderdag tot en met zondag. Op zaterdag gaan we voorlopig door met het verrassingsmenu omdat de vraag ernaar blijft.

Het is mooi om te ervaren dat collega’s van andere restaurants ons steunen en helpen daar waar het kan. Buurman Ed gunt ons nog altijd een deel van zijn koeling. En wanneer ik hem bel staat hij met tien minuten op de stoep. “Ik heb toch niet heel veel anders te doen Fernando.” Het is ook fijn om dan samen even te kletsen over van alles en nog wat. Je mist elkaar toch wel een beetje.

Met de ondernemers van cateringsbedrijf Smoking Bhudda hebben wij ook vaak contact en wisselen wij onze ervaringen uit en zoeken we ook een manier om elkaar te ondersteunen waar het kan. Van restaurant ‘t Fnidsen hebben wij afgelopen week keukenapparatuur mogen lenen. Bijvoorbeeld een pan van ik weet niet hoeveel liter..  Zo groot dat we soepen en sauzen nu in grotere massa kunnen maken. Dat is wel even wennen, maar we zijn ze zeer dankbaar.

Met leveranciers hebben wij ook een fijne samenwerking. Afgelopen zondag ben ik naar firma Liefting in Heiloo gereden omdat ik mij toch had verkeken op de hoeveelheid van het paasmenu. Het is fijn dat ik dan op hun vrije dag even mag langskomen en ze ons zo uit de brand helpen. Dat geldt ook voor leverancier Jongens, die inpakmateriaal kwam naleveren op tweede paasdag. Dank dank en nog eens dank.

Ook gaat onze dank uit naar onze medewerkers. Ze denken mee en handelen naar de situatie. Alle neuzen staan dezelfde kant op. Ondanks dat het wennen en schakelen is, is hen niets teveel gevraagd. Voorlopig gaan wij door met waar wij mee bezig zijn. Want op anderhalve meter ons restaurant draaien zal voor ons te lastig worden…

Hoop dat iedereen fijne paasdagen heeft gehad ondanks de situatie waarin wij allemaal verkeren. En zoals Snelle Jelle zegt: ‘Houd jullie hoofd omhoog’!

Overig nieuws