Dagboek Fernando Jonker: Pasen om nooit te vergeten

14 april 2020 | Fernando Jonker

Afgelopen week hebben we aardig wat maaltijden verkocht. En we beginnen er steeds handiger in te worden. In het paasweekend konden onze gasten een driegangenmenu bestellen. Dinsdag online gegooid en woensdag uitverkocht voor beide dagen. Fantastisch en zeer dankbaar naar onze gasten toe… Ze hebben het feestmaal weer prachtig opgemaakt (zie foto's onderaan).

Zelf is Pasen mij ontgaan. Door de hectiek van de afgelopen weken weet ik eigenlijk niet eens meer welke dag het is. Ik vertelde van de week tegen mijn dochter dat ik op 25 september jarig ben. Ze moest er om lachen: “Pap je bent toch 26 september jarig!”

Werktijden hebben we inmiddels veranderd en we hebben er ons bij neergelegd dat we een afhaalrestaurant zijn. Van donderdag tot en met zondag. Op zaterdag gaan we voorlopig door met het verrassingsmenu omdat de vraag ernaar blijft.

Het is mooi om te ervaren dat collega’s van andere restaurants ons steunen en helpen daar waar het kan. Buurman Ed gunt ons nog altijd een deel van zijn koeling. En wanneer ik hem bel staat hij met tien minuten op de stoep. “Ik heb toch niet heel veel anders te doen Fernando.” Het is ook fijn om dan samen even te kletsen over van alles en nog wat. Je mist elkaar toch wel een beetje.

Met de ondernemers van cateringsbedrijf Smoking Bhudda hebben wij ook vaak contact en wisselen wij onze ervaringen uit en zoeken we ook een manier om elkaar te ondersteunen waar het kan. Van restaurant ‘t Fnidsen hebben wij afgelopen week keukenapparatuur mogen lenen. Bijvoorbeeld een pan van ik weet niet hoeveel liter..  Zo groot dat we soepen en sauzen nu in grotere massa kunnen maken. Dat is wel even wennen, maar we zijn ze zeer dankbaar.

Met leveranciers hebben wij ook een fijne samenwerking. Afgelopen zondag ben ik naar firma Liefting in Heiloo gereden omdat ik mij toch had verkeken op de hoeveelheid van het paasmenu. Het is fijn dat ik dan op hun vrije dag even mag langskomen en ze ons zo uit de brand helpen. Dat geldt ook voor leverancier Jongens, die inpakmateriaal kwam naleveren op tweede paasdag. Dank dank en nog eens dank.

Ook gaat onze dank uit naar onze medewerkers. Ze denken mee en handelen naar de situatie. Alle neuzen staan dezelfde kant op. Ondanks dat het wennen en schakelen is, is hen niets teveel gevraagd. Voorlopig gaan wij door met waar wij mee bezig zijn. Want op anderhalve meter ons restaurant draaien zal voor ons te lastig worden…

Hoop dat iedereen fijne paasdagen heeft gehad ondanks de situatie waarin wij allemaal verkeren. En zoals Snelle Jelle zegt: ‘Houd jullie hoofd omhoog’!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: