Dagboek Fernando Jonker: Pasen om nooit te vergeten

14 april 2020 | Fernando Jonker

Afgelopen week hebben we aardig wat maaltijden verkocht. En we beginnen er steeds handiger in te worden. In het paasweekend konden onze gasten een driegangenmenu bestellen. Dinsdag online gegooid en woensdag uitverkocht voor beide dagen. Fantastisch en zeer dankbaar naar onze gasten toe… Ze hebben het feestmaal weer prachtig opgemaakt (zie foto's onderaan).

Zelf is Pasen mij ontgaan. Door de hectiek van de afgelopen weken weet ik eigenlijk niet eens meer welke dag het is. Ik vertelde van de week tegen mijn dochter dat ik op 25 september jarig ben. Ze moest er om lachen: “Pap je bent toch 26 september jarig!”

Werktijden hebben we inmiddels veranderd en we hebben er ons bij neergelegd dat we een afhaalrestaurant zijn. Van donderdag tot en met zondag. Op zaterdag gaan we voorlopig door met het verrassingsmenu omdat de vraag ernaar blijft.

Het is mooi om te ervaren dat collega’s van andere restaurants ons steunen en helpen daar waar het kan. Buurman Ed gunt ons nog altijd een deel van zijn koeling. En wanneer ik hem bel staat hij met tien minuten op de stoep. “Ik heb toch niet heel veel anders te doen Fernando.” Het is ook fijn om dan samen even te kletsen over van alles en nog wat. Je mist elkaar toch wel een beetje.

Met de ondernemers van cateringsbedrijf Smoking Bhudda hebben wij ook vaak contact en wisselen wij onze ervaringen uit en zoeken we ook een manier om elkaar te ondersteunen waar het kan. Van restaurant ‘t Fnidsen hebben wij afgelopen week keukenapparatuur mogen lenen. Bijvoorbeeld een pan van ik weet niet hoeveel liter..  Zo groot dat we soepen en sauzen nu in grotere massa kunnen maken. Dat is wel even wennen, maar we zijn ze zeer dankbaar.

Met leveranciers hebben wij ook een fijne samenwerking. Afgelopen zondag ben ik naar firma Liefting in Heiloo gereden omdat ik mij toch had verkeken op de hoeveelheid van het paasmenu. Het is fijn dat ik dan op hun vrije dag even mag langskomen en ze ons zo uit de brand helpen. Dat geldt ook voor leverancier Jongens, die inpakmateriaal kwam naleveren op tweede paasdag. Dank dank en nog eens dank.

Ook gaat onze dank uit naar onze medewerkers. Ze denken mee en handelen naar de situatie. Alle neuzen staan dezelfde kant op. Ondanks dat het wennen en schakelen is, is hen niets teveel gevraagd. Voorlopig gaan wij door met waar wij mee bezig zijn. Want op anderhalve meter ons restaurant draaien zal voor ons te lastig worden…

Hoop dat iedereen fijne paasdagen heeft gehad ondanks de situatie waarin wij allemaal verkeren. En zoals Snelle Jelle zegt: ‘Houd jullie hoofd omhoog’!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: