David Bakker: mijn drie favoriete interviews

29 december 2020 | David Bakker

Maar liefst vijf maanden hielden de restaurants dit jaar de deuren noodgedwongen gesloten. Een rollercoaster door de hel voor veel horecaondernemers. Van NOW, naar afhalen en bezorgen, tijdelijk open, dan weer sluiten. Weinig tot geen perspectief... Er wordt veel gevraagd van de branche. 

Journalistiek bedrijven in het jaar 2020 zal ik niet snel vergeten, ook de ontmoetingen niet. Die waren vaak digitaal, maar daardoor niet minder intens. Onderstaand lees je drie interviews die ik dit jaar heb afgenomen, die veel indruk op mij hebben gemaakt. 

Dagboek van een ondernemer

Aan het begin van de coronacrisis belde ik onze vaste columnist Fernando op. Ik vroeg hem of hij onze lezer dagelijks op de hoogte wilde houden over hoe hij deze crisis te lijf ging. We gingen het samen doen: hij deed zijn verhaal, ik schreeft het op. In de eerste week belden we iedere dag om 15.00 uur. Hij deed z'n verhaal, ik schreef het op. Hij zag het nooit somber in. Althans, zo kwam hij over. Hij dacht in kansen en maakte van zijn afhaal- en bezorgsysteem een succes. Een 'gedwongen' testcase.

Stijn Verstijnen, general manager Deliveroo Nederland

Data, data en nog eens data. Waar de afgelopen jaren de afhaal- en bezorgmarkt gestaag groeide, explodeerde die markt in 2020. Helaas weten we allemaal waarom. Veel ondernemers lopen nu rond met de vraag of - en misschien ook wel hoe - ze de afhaal en bezorgmarkt optimaal kunnen bereiken op het moment dat de deuren weer open mogen. In dit interview vertelde Stijn Verstijnen ronduit over de voordelen van data, delivery only restaurants en virtual brands. Hoe ziet de toekomst eruit? 

Restaurant Amarone heeft de strijd gewonnen

Er was een tijd in 2020 dat corona nog geen rol speelde. Begin februari ging ik langs bij sterrenzaak Amarone in Rotterdam. Eigenaar en chef-kok Jan van Dobben was in zijn nopjes. Na een noodgedwongen sluiting van ruim een halfjaar na een brand, ging hij eind februari weer open. De veerkracht en energie spatte er vanaf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: