U heeft gezocht op : Chinees

1 oktober 2019 Economie trends
De ‘traditionele Chinees’ verliest het van de nieuwe, gezonde Aziatische keuken

In circa 10 jaar is het aantal Chinees-Indische restaurants met ruim 22% gedaald, dit in tegenstelling tot de rest van de restaurantsector die met 15% groeide. Nederland telt momenteel nog circa 1.600 Chinees-Indische restaurants, waarmee dit nog steeds de meest voorkomende buitenlandse keuken is. J...

24 september 2019 Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

20 september 2019 Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

17 september 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Einde quotum werkvergunningen specialistische Aziatische koks

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

5 augustus 2019
Wat is fermenteren precies?

Fermentatie is steeds populairder in de professionele keuken. Fermentatieprocessen met behulp van bacteriën en schimmels worden binnen de voedingsindustrie echter al lange tijd toegepast bij het bereiden van brood, alcoholische producten en andere producten, zoals karnemelk, koffie, chocola, yo...

4 juli 2019 Interview Longread
Exclusief interview met horecakeizer Casper Reinders: "Veel van wat je over mij leest is niet waar"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachtige zaken te bezoeken en bij te praten over het huidige horecalandschap, de verhalen achter zijn horecaimperium, design, uitdagingen en de toekomst. Ca...

9 mei 2019 Food Opening
Chef Han Ji introduceert Chinees streetfoodconcept in Nederland

Na het succes van zijn restaurantconcepten Red Chilli, UMAMI by Han en restaurant Zheng breidt chef en ondernemer Han Ji uit met een nieuw casual concept. Deze maand openen de deuren van Streetfood by Han in Rotterdam én Eindhoven. Een uniek, betaalbaar, gezond en vooral lekker vers alternati...

12 november 2018 Achtergronden Culinair
Vier belangrijkste Chinese keukens staan centraal bij Zheng

In juli dit jaar opende Zheng van chef Han Ji haar deuren in Den Haag: een vernieuwende culinaire beleving waar de vier belangrijkste Chinese keukens, rituelen en ceremonieën de hoofdrol spelen. Het menu bestaat uit twaalf zogenoemde ‘chapters’, waarbij elk hoofdstuk draait om een a...

30 oktober 2018 Interview Longread
Interview: Verhage worstelt met cafetariaverleden

Verhage heeft 39 vestigingen in Nederland, met name in de kleinere winkelcentra. Juist in die gebieden hebben traditionele lunchrooms het lastig, veel van die zaken zijn inmiddels verdwenen. Tegen de stroom in is Verhage juist op deze locaties aan het investeren en ontwikkelt zich tot lunchroom/rest...

13 juni 2018 Events Mensen
Red Chilli wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

Eten, service, sfeer en gastvrijheid. Op deze vier punten werden de restaurants beoordeeld die deelnamen aan de 13e editie van de HEERLIJK10Daagse. Restaurant Red Chilli (Nieuwe Niedorp) overtrof alle verwachtingen en is met een gemiddelde score van 9,36 uitgeroepen tot winnaar van de HEERLIJK10Daag...

17 januari 2018 Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

7 december 2017 Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op derestaurantkrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van afgelopen jaar op derestaurantkrant.nl. 1. Dit worden de biertrends voor 2017 Bier is populair, ook in restaurants. Aan het begin van dit jaar voorspel...

5 oktober 2017 Food Achtergronden
Melkweg opent podium voor street food: The Food Stage

Poppodium De Melkweg in Amsterdam opent in samenwerking met cateringbureau The Food Line-up een tijdelijk restaurant: The Food Stage. Het restaurant moet een podium worden voor het beste street food van Nederland. The Food Stage opent op 18 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event, en blijft minim...

18 september 2017 KHN
KHN vernieuwt de Uniforme Voorwaarden Horeca

KHN heeft haar Uniforme Voorwaarden Horeca vernieuwd. De Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) zijn de standaard leveringsvoorwaarden die KHN voor alle horecaondernemers heeft gemaakt. De belangrijkste wijzigingen zijn: een nieuwe indeling, leesbaardere teksten en aansluiting van de incassoregeling bij ...

18 augustus 2017 Wet- en regelgeving
Restaurant krijgt boete van 10.000 euro

Chinees-Indisch restaurant Sing-Long in Zwolle moet een boete van 10.000 euro betalen. Dit blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Zwolle eerder deze week. Het restaurant heeft familieleden in dienst die, naast loon, ook kost en inwoning krijgen. De kost en inwoning werden als onderdeel van...

9 juni 2017 Restaurant
Gemiste kansen in restaurant revenue management

Revenue management is een inmiddels bekende term in de hotellerie. Bij revenue management wordt ernaar gestreefd de huidige en toekomstige omzet te optimaliseren op basis van prijselasticiteit en veranderend consumentengedrag. Het vakgebied ontstond in de luchtvaartindustrie en ontwikkelde zich d...

1 februari 2017 Internationaal Blog Gabriella Esselbrugge
Blog Gabriella Esselbrugge: de wittebroodsweken

Tijdelijke contracten Om de kosten iets te drukken dacht ik dat het beter was om afscheid te nemen van een gedeelte van het team. Tijdelijke contracten zijn niet gebruikelijk in China, dus moesten we - vond ik - op pad om te kijken of we een aantal mensen elders konden onderbrengen. We spraken m...

2 januari 2017 trends Restaurant
Grote drukte bij bezorgrestaurants op nieuwjaarsdag

De eerste dag van het jaar begon niet voor iedereen rustig. Thuisbezorgd.nl zette extra klantenservice- en IT-medewerkers in om de drukte op te vangen. Ook de eigen logistieke dienst van Thuisbezorgd.nl in de vier grote steden zette gisteren een groter aantal bezorgers op elektrische fietsen in. Rui...

21 oktober 2016 Wet- en regelgeving Restaurant
Restaurant vecht nieuwe boete aan

Een Chinees restaurant in Nunspeet stapte donderdag naar de Raad van State. Het restaurant kreeg een boete van 36.000 euro, omdat het drie overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) was begaan. Medewerkers waren zonder juiste papier aan het werk. Omdat de horecaondernemer al eerder boete...

14 oktober 2016 Economie Internationaal
Meer gasten na WK Chinese Gastronomie

Veel Chinese horeca-ondernemers in Nederland hebben na afloop van het wereld kampioenschap voor Chinese gastronomie een toename van het aantal gasten ervaren, zo meldt de organisatie. Bij het Wereldkampioenschap Chinese Gastronomie, dat recent in Rotterdam plaatsvond, werden de chefs van Michelin...

26 september 2016 Awards Internationaal Michelin
Chinees restaurant krijgt ster en moet direct sluiten

Er zijn al niet zoveel restaurants met een Michelinster in China, en als zo'n zaak dan binnen een dag na het toekennen van de ster dicht moet, zijn de druiven wel erg zuur. Het restaurant bleek niet over de juiste vergunningen te beschikken. Het restaurant The Taian Table opende in april en b...

21 september 2016 Internationaal Interview Gabriella Esselbrugge
Interview Gabriella Esselbrugge: hoe ga je om met Chinese gasten?

Gabriella Esselbrugge heeft eigenhandig Giethoorn op de kaart gezet bij Chinese toeristen. Vraag een willekeurige Chinees welke plaats hij kent in Nederland, en in veel gevallen zal ‘het Venetië van het noorden’ tot de top drie behoren. Een verdienste van wereldniveau. Momenteel moe...

29 juli 2016 Restaurant
Uitbuiting en diefstal van Chinese kok door restauranthouders

Een Amsterdams echtpaar met een restaurant is vrijdag in hoger beroep veroordeeld wegens uitbuiting van een kok, de vrouw bovendien van diefstal van zijn geld. Twee Arnhemse restauranthouders, een moeder en zoon, zijn alleen veroordeeld wegens diefstal van diezelfde kok. Zij zijn vrijgesproken van u...

21 juni 2016
Nigiri zalm is populairste sushi

Nigiri Zalm is de populairste sushi onder Nederlandse sushi-eters. Dit blijkt uit onderzoek van eten bestel-site Hungry. De thuisbezorger van restaurantmaaltijden analyseerde een selectie van ruim 14.000 sushi-bestellingen uit het afgelopen jaar. Populairste sushi Nigiri zalm sushi (rijst met ee...

20 juni 2016 Diner
Wat is de populairste sushi onder Nederlanders?

Nigiri Zalm is de populairste sushi onder Nederlandse sushi-eters. Dit blijkt uit onderzoek van eten bestel-site Hungry. De thuisbezorger van restaurantmaaltijden analyseerde ruim 14.000 sushi-bestellingen in de aanloop naar Internationale Sushi Dag, dat afgelopen zaterdag werd gevierd. Populairs...

11 mei 2016
Nieuw restaurant in Den Haag opent deuren

Jamey Bennett Kitchen & Bar opent zijn deuren op Plaats 11. De zaak serveert onder meer wilde Argentijnse gamba’s, rauwe tonijnpizza, burrata, dorade en met cola gelakte spareribs. Gsaten kunnen plaatsnemen op het riante terras, omringd door oude Haagse gevels en met zicht op de Hofvijver. Wh...

4 april 2016
Xiao Han Ji kookt tijdens Folie Culinaire

Sterrenchef Xiao Han Ji, chef van HanTing Cuisine uit Den Haag, laat tijdens de aankomende Folie Culinaire zien hoe hij decennia-oude kennis van de Chinese voedingsleer combineert met nieuwe bereidingstechnieken en westerse smaken. Aziatische en Franse keuken HanTing Cuisine heeft één Michel...

19 februari 2016
Mogelijk sushirestaurant in Winterswijk

Al 10 jaar staat het Chinees-Indische restaurant Shang Hai op de Markt in Winterswijk leeg. De Rotterdamse eigenaars werken aan een nieuwe opzet: het blijft horeca, maar nu als sushi-restaurant. Het doel is om nog dit jaar open te gaan. Gemeentelijk monument De gevel van het pand wordt bescher...

12 januari 2016
KHN lanceert hygiënecode voor de horeca

De nieuwe Hygiënecode voor de horeca geldt vanaf 1 april. De Hygiënecode is vanaf deze week al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met deze nieuwe Hygiënecode kunnen horecaondernemers en hun medewerkers op een eenvoudige manier voldoen aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselvei...

22 december 2015
Topchef Han Ji maakt sambal

De Chinese Michelinchef Han Ji lanceert deze maand een eigen sambal: Sambal Terasi by Han. Pittig eten is één van de foodtrends van 2016. Scherp gekruid eten wordt steeds populairder en dit is te verklaren door de toenemende stress in de maatschappij. ‘Sambal is de nieuwe drug’ "In onz...

16 oktober 2015
Twee illegale Chinezen in restaurant gevonden

Een migratiehond van de Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond in een Chinees restaurant in Maastricht twee werknemers opgespoord die daar zonder vergunning werkten. De twee zaten verschanst in een geheime bergruimte in een koelcel. Het ging hier om een gezamenlijke actie van de Inspectie SZW...

13 oktober 2015
Horeca staat voor uitdaging

Eetgelegenheden bevinden zich in uitdagende marktomstandigheden. De Rabobank verwacht weliswaar dat de vraag het komende jaar 2,2% toeneemt door de aantrekkende conjunctuur en het verbeterde consumentenvertrouwen, maar dat is geen reden voor uitbundigheid. Dit blijkt uit het Rabobank Cijfers en Tr...

22 juni 2015
Ron Blaauw wijdt nieuw restaurant in

Sterrenchef Ron Blaauw heeft zijn Ron Gastrobar Oriental vrijdag feestelijk geopend voor talloze aanwezigen. Ron Gastrobar Oriental is een Chinees restaurant dat feitelijk al sinds 1 juni open is, maar ditmaal werd er feest gevierd. Reizen Ron Blaauws reizen door China en andere Aziatische lan...

29 april 2015
Ron Blaauw opent nieuw Chinees restaurant

Chef Ron Blaauw opent op 1 juni Ron Gastrobar Oriental aan de Kerkstraat 23 in Amsterdam. De chef-kok heeft zich voor Ron Gastrobar Oriental laten inspireren door restaurants in steden als Londen en New York. Alle gerechten 15 euro Het nieuwe restaurant van Blaauw wordt het Aziatische zusje va...

30 maart 2015
Man onder stroom in Chinees restaurant

Een werknemer van een Chinees restaurant in De Bilt kwam zondagavond onder stroom te staan. Hij was vermoedelijk een lamp aan het vervangen. In eerste instantie werd er zelfs een traumahelikopter opgeroepen, maar gelukkig bleek deze niet nodig. Politie Wel kwamen er veel hulpdiensten toegesnel...

19 februari 2015
Restaurateur krijgt straf

In Harderwijk werd boven Japans restaurant Iki vorig jaar een hennepkwekerij ontdekt. Afgelopen woensdag kwam de zaak voor de rechter en de eigenaar van het restaurant kreeg een straf opgelegd: twee maanden voorwaardelijke celstraf en een werkstraf. Afgelopen week was er ook al een ander restauran...

12 februari 2015
Chinees restaurant met wietplantage

Een Chinees restaurant in Den Burg blijft een tijd gesloten. De burgemeester heeft dit besloten nadat er een wietplantage werd ontdekt boven het restaurant. Er zou een te groot gevaar voor de omgeving zijn. Grote hoeveelheid Op de eerste verdieping werden in totaal 108 lampen, 1535 wietplanten...

19 januari 2015
Opleidingen Aziatische keuken voor chefs

Het verkrijgen van werkvergunningen voor koks uit Azië is met de laatste wet- en regelgeving haast onmogelijk geworden voor de Aziatische horecaondernemers: het verkrijgen van werkvergunningen kan alleen onder de strikte voorwaarde dat de werkgever zijn/haar medewerker opleidt. Opleidingen K...

12 december 2014
Chinees restaurant geeft korting aan dikkerds

Het concept is bepaald niet onomstreden, maar een Chinees restaurant in de stad Chongqing vaart er wel bij. Hoe dikker de mannelijke bezoeker, hoe meer korting hij krijgt. En hoe lichter een vrouwelijke klant, hoe meer korting zíj krijgt, aldus Chinese media. Een hongerige man van meer dan 140 kil...

3 december 2014
Het beste Chinese restaurant is...

Restaurant De Muur aan de Oude Rijksweg in Putten is verkozen tot Beste Chinese Restaurant van Nederland. Het horecapubliek kon de afgelopen maanden stemmen via QR-codes van UMENU. Het Puttense restaurant kreeg hierbij de meeste stemmen. Meer dan alleen Chinees Voor mede-eigenaar Harmen de Gli...

6 oktober 2014
Nieuw restaurant en hotel bij Haarle

Het imago van Hellendoorn als toeristisch-recreatieve gemeente miet een 'boost' krijgen met de komst van een hotelrestaurant. Restauranthouder C.K. Hu heeft concrete plannen om Chinees restaurant Ni Hao in Haarle uit te breiden. 700 couverts en 80 kamers De ondernemer wil een restaurant met 70...

30 september 2014
Koks uit Azië weer toegelaten bij Chinees

Chinese restaurants mogen weer gespecialiseerde koks uit Azië halen. Ze hebben met minister Asscher van Werkgelegenheid afgesproken dat de koks weer een werkvergunning krijgen. In ruil daarvoor moeten de Aziatische horecabedrijven zorgen dat werkloze koks worden omgeschoold, zodat ze een nieuwe ba...

26 augustus 2014
Nieuw Chinees restaurant in Roelofarendsveen?

Voormalig restaurant De Drie Eenen wordt genoemd als nieuwe locatie voor een Chinees restaurant. Steeds hardnekkiger wordende geruchten geven aan dat restaurant De Drie Eenen, dat afgelopen zaterdag zijn deuren sloot, wordt omgebouwd naar een Chinees Wok-restaurant. Investeerder Een Chinese in...

20 augustus 2014
Gasten op de vlucht voor brand

Op de Markt in Sittard heeft gisterenavond een hevige brand gewoed. Een woonhuis werd verwoest en restaurant De Limbourg, Chinees restuarant Hong Kong en het naastgelegen hotel moesten worden ontruimd. Tientallen gasten Tientallen gasten moesten deze horecazaken verlaten, maar gelukkig raakte...

11 augustus 2014
Nieuw restaurant Den Haag viert opening met Groupon-deal

Afgelopen vrijdag opende het nieuwe restaurant Full Moon Express haar deuren in het Haagsche China Town. Een nieuw concept van de horecafamilie Kwok dat sinds vrijdag gevestigd is tegenover de Full Moon aan de Gedempte Burgwal. Full Moon is met zijn authentieke en verse Aziatische gerechten al 30 ...

5 augustus 2014
Asian Glories 3 weken na ramp heropend

Kevin Fan heeft het Rotterdamse Asian Glories heropend. Drie weken geleden kwamen zijn ouders Jenny Loh (54 jaar) en Shun Po (59 jaar) en oma om het leven bij de vliegtuigcrash van MH17. Dat meldt het AD. Bib Gourman Loh en haar man wonen al enkele decennia in Nederland. Hun Chinees/Maleisische ...

31 juli 2014
Aziatische restaurants profiteren van crisis

De totale restaurantsector zag de afgelopen 5 jaar de gemiddelde besteding flink dalen (-21%). Bij de Chinees-Indische restaurants steeg daarentegen de gemiddelde besteding met 12%. Ook het aantal bezoekers neemt bij de Aziatische restaurants weer sneller toe na het dieptepunt in 2009. Lagere ...

24 juli 2014
Han Ji neemt restaurant Red Chilli over

Han Ji, van het door Michelin bekroonde restaurant HanTing Cuisine in Den Haag, neemt vanaf vandaag restaurant Red Chilli over, in het Noord-Hollandse plaatsje Nieuwe Niedorp. Red Chilli opende 7 jaar geleden zijn deuren. Onder chefkok Tso Min Cheng is Red Chilli uitgegroeid tot een van de beste A...

11 april 2014
Nu ook brand in restaurant Den Haag

De laatste tijd krijgen we veel meldingen van brand in de horeca. Het was gisteren weer raak. In Chinees restaurant 'Happy City' in Den Haag is donderdagavond brand ontstaan. Blijkbaar is de brand ontstaan in de keuken, waarna het gebouw werd ontruimd. Geen serieuze verwondingen De brandweer r...

6 maart 2014
Franse cuisine met Chinees hart

Haarlem is een uniek restaurant rijker. Met het sabreren van champagne verrichtte de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders de opening van restaurant Toujours Fish & Meat. Deze traditie stamt uit de tijd van Napoleon en werd toegepast tijdens het vieren van een overwinning; heel passend dus bij d...

12 december 2013
Crisis? Nederland telt meer restaurants!

Het restaurantaanbod in Nederland is ondanks de recessie toegenomen. Landelijk steeg het aantal restaurants de afgelopen vijf jaar met 3,1 procent. In de grote steden is de toename van het aantal restaurants relatief hoger. Groei in the city In steden met meer dan 100.000 inwoners is het groei...

3 december 2013
Nam Kee beste Chinees van het land

Restaurant Nam Kee is het beste Chinese restaurant van Nederland. De eetgelegenheid op de Zeedijk in Amsterdam voert een ranglijst aan met daarop de 88 beste Chinese restaurants van het land. De lijst is dit jaar voor de derde keer gepubliceerd en is een initiatief van Dinnersite.nl, Umenu en Asi...

31 mei 2013
App voor culinair publiek

Voor het culinaire en uitgaande publiek wordt binnenkort een app gelanceerd. In juli wordt de mobiele applicatie TopSpots gelanceerd dat gebruikers door middel van fotografie naar hun favoriete horecagelegenheid brengt. De eerste foto’s zijn gemaakt in Amsterdam en Rotterdam. Culinair fotograaf ...

30 mei 2013
Chinees drankje wil plek in onze bar

Razend populair in China, dat is de sterke drank Baijiu. Het is daarmee meteen de meest gedronken borrel ter wereld. Maar in het westen kennen we het niet. Nog niet welteverstaan, want ondernemers zien steeds meer kansen om ook Europeanen en Amerikanen aan de Baijiu te krijgen. In de buurt van ...

26 maart 2013
Voortaan Nederlandse kok bij Chinees

Aziatische restaurants krijgen het een stuk moeilijker om aan koks uit Azië te komen. Het UWV geeft geen werkvergunningen meer af voor koks uit bijvoorbeeld China die werk doen dat ook door Nederlandse koks kan worden uitgevoerd. Uitzonderingen worden gemaakt voor koks en chefs uit landen als Ch...

31 januari 2013
Umami opent vandaag in Amsterdam

De zesde vestiging van het Aziatische restaurant Umami in Amsterdam opent vandaag haar deuren. Chef-kok Han Ji ontwikkelde acht jaar geleden een kookfilosofie. Hij combineer Aziatische smaken met de Franse keuken. Michelinster Sinds 2009 voert hij deze door in zijn restaurant HanTing Cuisine. Vo...

5 december 2012
EK Chinese keuken bij Wok de Mallejan

Op 4 december is het Europees kampioenschap Chinese keuken bij Wok de Mallejan in Maarssen gehouden. Vanuit heel Europa kwamen Chinese topchefs om medailles te winnen. Ook zullen meesterkoks uit China demonstraties geven. Positioneren Het Europese kampioenschap voor Chinese kookkunst is een ...

20 november 2012
Opnieuw Chinees in Zeeland overvallen

Het was kalm sinds de overvalgolf eerder dit jaar, nu is opnieuw een Aziatisch restaurant in Zeeland slachtoffer geworden. Dit keer sloeg men toe bij Chinees restaurant New Chung Feng in Middelburg. Niets verdwenen Vorige week woensdag kwam een gewapende man rond 21.00 uur het restaurant binnen....

2 maart 2012
Weer overval op Chinees restaurant Zeeland

Voor de tweede keer in een korte tijd is er een Chinees restaurant in Zeeland overvallen. Dit keer het Chinese restaurant in Oost-Souburg. Eerder was een Chinees restaurant in Vlissingen het slachtoffer. Onbekend geldbedrag Op het moment van de overval was er één werknemer aanwezig in het res...

16 november 2011
Doden explosie Chinees restaurant

Bij een explosie in een restaurant in China zijn zeven mensen omgekomen. 31 anderen raakten gewond. De explosie werd veroorzaakt door een gaslek. Slachtoffers Door de knal vlogen de ramen uit het gebouw. Tot twee kilometer verderop lag er nog glas. De meeste slachtoffers waren buiten het res...

11 februari 2011
Brand in keuken De Postkoets

In de keuken van Chinees restaurant De Postkoets in Roosendaal heeft donderdag brand gewoed. Twee mensen die rook hadden geïnhaleerd zijn voor onderzoek met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Er zijn geen aanwijzingen dat de brand is aangestoken, meldt de politie. Flinke rookontwikkelin...

7 januari 2011
Studenten nemen kijkje bij Asian Glories

Studenten van de horeca-opleidingen bij Zadkine mochten op woensdag 5 januari kennis maken met de oosterse keuken van restaurant Asian Glories in Rotterdam. Chef-kok Fan en zijn vrouw Jenny Loh gaven een aantal keukengeheimen prijs van hun restaurant. Kijkje in keuken en zaal Dim Sum, Peking een...

27 april 2010
Eindhoven Culinair weer van start

Het jaarlijkse evenement Eindhoven Culinair vindt traditiegetrouw plaats tijdens de pinksterdagen (21 t/m 24 mei) in het Eindhovense Stadswandelpark. Na het aflassen van afgelopen jaar is het de organisatie dit jaar wel gelukt om een nieuwe concept te lanceren. Ten opzichte van voorgaande jaren komt...

1 april 2010
Forse boete Chinees restaurant Fijnaart

De rechtbank in Breda heeft een boete van 24.000 euro bekrachtigd die minister Piet Hein Donner aan Chinees restaurant De Chinese Lange Muur in Fijnaart heeft opgelegd. De rechtbank vond de boete terecht voor het te werk stellen van buitenlandse arbeidskrachten zonder vergunning. Ze ziet ook geen re...

31 maart 2010
Interview: Restaurant Chang-i, Amsterdam

Restaurateur Alex Chang en chef-kok Yong Chang zwaaien sinds 2006 de scepter over restaurant Chang-i in Amsterdamse wijk Oud-Zuid. De broers stralen ondernemer-schap uit. De zaak ademt in alles hun visie op het moderne Chinese restaurant. De Chinees 2.0, om het populair te zeggen. Geen bakken bami e...

31 maart 2010
Naar 'de 'Chinees' in openluchtmuseum

De week opende het Nederlands Openlucht-museum de museale presentatie ‘Chinees restaurant Azië’. De geschiedenis van Chinese immigranten wordt daarmee opgenomen in het museum van het dagelijks leven. Tegenwoordig is chinees eten bijna net zo Nederlands als een harinkje happen. Vanaf 1950 raakte...

21 januari 2010
Nederlandse gast verlegt zijn grenzen

De afgelopen 10 jaar is het aantal restaurants met 12,5% toegenomen. Dit blijkt uit onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies naar de Nederlandse restaurantsector. Met name de ‘Italiaanse restaurants en ‘overige Aziatische restaurants’ groeiden fors met respectievelijk 76% en 74%. He...

7 december 2009
Grote brand in restaurant Willemstad

In Willemstad (Noord-Brabant) heeft een brand maandagochtend een Chinees-Indisch restaurant aan de Landpoortstraat in de as gelegd. Dat meldde de politie. In het pand waren geen mensen aanwezig. Wel werden vijf omliggende panden uit voorzorg ontruimd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend...

19 augustus 2009
Jonge Chinese chefs willen innoveren

'Geen bier meer bij de Chinees' was de kop boven de uitnodiging voor de workshop Wagyu & Sake op dinsdag 18 augustus in proeflokaal La CuiChine te Haarlem. Waar decennia lang de bami werd vergezeld van een glaasje bier hebben jonge innovatieve Chinese horecaondernemers en chef-koks meer en meer oog ...

5 augustus 2009
Live cooking bij Hotel-Restaurant Kinderdijk

Hotel-Restaurant Kinderdijk in Alblasserdam heeft sinds november vorig jaar een nieuwe eigenaar. Benny Yang en zijn echtgenote Celin hebben er in de afgelopen maanden alles aan gedaan de begane grond een meer eigentijdse uitstraling te geven. De volgende stap is dat er medio augustus wordt gestart m...

24 maart 2009
Ook agenten gaan wel eens uit eten

Een man die een Chinees restaurant in het Amerikaanse stadje Lawrence wilde beroven, stuitte tot zijn stomme verbazing op vier dinerende politieagenten. De overvaller stormde de zaak binnen en bedreigde de kassier. Die opende geschrokken de kassa waarna de man er ongeveer 150 dollar uit graaide. Pas...

19 februari 2009
Carnaval gaat door!

De kredietcrisis heeft geen invloed op het feestend publiek in het zuiden van ons land. Uit onderzoek van De Vos & Jansen in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland blijkt dat een carnavalsvierder ruim 140 euro aan eten en drinken uitgeeft. Dat is voor 69,3% van de ondervraagden gelijk aan vorig j...

16 februari 2009
Chinees restaurant overvallen in Naaldwijk

Een Chinees restaurant aan de Prinses Julianastraat vormde zondagavond het doelwit van een overval. Drie gewapende mannen drongen om 22.00 uur de zaak binnen en namen geld uit de kassa mee. Hierna verlieten de daders de winkel en liepen weg in de richting van de Secretaris Verhoeffweg. De politie...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: