In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

24 september 2019 | Thijs Jacobs

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezelschap van vele corporate bedrijven uit de regio, culinaire liefhebbers, diverse persgenodigden en (Michelin) sterrenchefs.

Met de komst van Amber Garden heeft de gemeente Amstelveen een kwalitatief goede speler binnengehaald met een hoog ambitieniveau. De Chinese Yisheng Group begeeft zich in China al jaren op een gerespecteerd en gerenommeerd niveau. Met diverse betrokken partijen is een weloverwogen keuze voor de Amstelveense locatie gemaakt.

Meesterkok in de keuken

Amber Garden wordt gezien als een absolute aanwinst voor de metropoolregio en kan zowel het regionale- alsook het internationale bedrijfsleven in de Randstad uitstekend bedienen. Dit onder leiding van Stark Li, die als eigenaar verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken. Uit moederland China heeft hij Meesterkok Shaun Song geselecteerd, reeds werkzaam in Beijing bij een van de toprestaurants van de familie Li. Song begeleidt een getalenteerd, jong Chinees team, welke allen een gerenommeerde koksopleiding hebben genoten.

Het Amber Garden team is erop gefocust om de Oosterse en Westerse culturen en smaken in harmonie samen te brengen. Amber Garden's True Chinese Cuisine staat voor oprechte smaken met een diepere verbinding door zorgvuldig geselecteerde, dagverse ingrediënten. Tevens wordt alles (vis-, schaaldier-, schelpdier-, vlees-, tofugerechten, groenten, soepen, sauzen en desserts) op dagbasis versbereid. De uitgebreide menukaart is zorgvuldig samengesteld en biedt eveneens voldoende vegetarische opties.

De 'Amber geroosterde Beijing-eend op traditionele wijze' is het absolute signatuurgerecht van Amber Garden. In huis wordt de 'fameuze eend' 36 uur lang gedroogd (dry aged) in speciale koelingen en daarna tot in perfectie gegrild. Een speciaal team is verantwoordelijk voor het volledige bereidingsproces van het meest beroemde gerecht van China.

Over Amber Garden

Amber Garden, is gevestigd in het nieuwe, multifunctionele en duurzame gebouwencomplex ' The Garden Amstelveen'. Amber Garden maakt deel uit van de internationale 'Yisheng Group' met het hoofdkantoor in Beijing, China. The Yisheng Group heeft op dit moment diverse projecten in China en Europa in portefeuille. De ontwikkelingservaring in Nederland behelst inmiddels ruim 10 jaar.

De eindverantwoording voor Amber Garden ligt bij eigenaar Stark Li, Master chef Shaun Song is de verantwoordelijke voor de keuken. Amber Garden biedt plaats aan 130 personen en heeft op de begane grond 5 'private dining' zalen voor lunch- e/o dineropties voor groepsgezelschappen van 10 tot 40 personen.

Alle privézalen zijn geoutilleerd met de meest moderne apparatuur ten behoeve van presentaties tijdens bijeenkomsten. Op de eerste verdieping bevindt zich een exclusieve bar met patioterras en eveneens nog 4 luxe private dining rooms, elk uitgerust met een eigen sfeerthema.

Amber Garden is op maandag gesloten. Van dinsdag tot met zondag geopend voor lunch vanaf 12.00 uur en voor diner vanaf 17.30 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: