In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

24 september 2019 | Thijs Jacobs

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezelschap van vele corporate bedrijven uit de regio, culinaire liefhebbers, diverse persgenodigden en (Michelin) sterrenchefs.

Met de komst van Amber Garden heeft de gemeente Amstelveen een kwalitatief goede speler binnengehaald met een hoog ambitieniveau. De Chinese Yisheng Group begeeft zich in China al jaren op een gerespecteerd en gerenommeerd niveau. Met diverse betrokken partijen is een weloverwogen keuze voor de Amstelveense locatie gemaakt.

Meesterkok in de keuken

Amber Garden wordt gezien als een absolute aanwinst voor de metropoolregio en kan zowel het regionale- alsook het internationale bedrijfsleven in de Randstad uitstekend bedienen. Dit onder leiding van Stark Li, die als eigenaar verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken. Uit moederland China heeft hij Meesterkok Shaun Song geselecteerd, reeds werkzaam in Beijing bij een van de toprestaurants van de familie Li. Song begeleidt een getalenteerd, jong Chinees team, welke allen een gerenommeerde koksopleiding hebben genoten.

Het Amber Garden team is erop gefocust om de Oosterse en Westerse culturen en smaken in harmonie samen te brengen. Amber Garden's True Chinese Cuisine staat voor oprechte smaken met een diepere verbinding door zorgvuldig geselecteerde, dagverse ingrediënten. Tevens wordt alles (vis-, schaaldier-, schelpdier-, vlees-, tofugerechten, groenten, soepen, sauzen en desserts) op dagbasis versbereid. De uitgebreide menukaart is zorgvuldig samengesteld en biedt eveneens voldoende vegetarische opties.

De 'Amber geroosterde Beijing-eend op traditionele wijze' is het absolute signatuurgerecht van Amber Garden. In huis wordt de 'fameuze eend' 36 uur lang gedroogd (dry aged) in speciale koelingen en daarna tot in perfectie gegrild. Een speciaal team is verantwoordelijk voor het volledige bereidingsproces van het meest beroemde gerecht van China.

Over Amber Garden

Amber Garden, is gevestigd in het nieuwe, multifunctionele en duurzame gebouwencomplex ' The Garden Amstelveen'. Amber Garden maakt deel uit van de internationale 'Yisheng Group' met het hoofdkantoor in Beijing, China. The Yisheng Group heeft op dit moment diverse projecten in China en Europa in portefeuille. De ontwikkelingservaring in Nederland behelst inmiddels ruim 10 jaar.

De eindverantwoording voor Amber Garden ligt bij eigenaar Stark Li, Master chef Shaun Song is de verantwoordelijke voor de keuken. Amber Garden biedt plaats aan 130 personen en heeft op de begane grond 5 'private dining' zalen voor lunch- e/o dineropties voor groepsgezelschappen van 10 tot 40 personen.

Alle privézalen zijn geoutilleerd met de meest moderne apparatuur ten behoeve van presentaties tijdens bijeenkomsten. Op de eerste verdieping bevindt zich een exclusieve bar met patioterras en eveneens nog 4 luxe private dining rooms, elk uitgerust met een eigen sfeerthema.

Amber Garden is op maandag gesloten. Van dinsdag tot met zondag geopend voor lunch vanaf 12.00 uur en voor diner vanaf 17.30 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: