In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

24 september 2019 | Thijs Jacobs

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezelschap van vele corporate bedrijven uit de regio, culinaire liefhebbers, diverse persgenodigden en (Michelin) sterrenchefs.

Met de komst van Amber Garden heeft de gemeente Amstelveen een kwalitatief goede speler binnengehaald met een hoog ambitieniveau. De Chinese Yisheng Group begeeft zich in China al jaren op een gerespecteerd en gerenommeerd niveau. Met diverse betrokken partijen is een weloverwogen keuze voor de Amstelveense locatie gemaakt.

Meesterkok in de keuken

Amber Garden wordt gezien als een absolute aanwinst voor de metropoolregio en kan zowel het regionale- alsook het internationale bedrijfsleven in de Randstad uitstekend bedienen. Dit onder leiding van Stark Li, die als eigenaar verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken. Uit moederland China heeft hij Meesterkok Shaun Song geselecteerd, reeds werkzaam in Beijing bij een van de toprestaurants van de familie Li. Song begeleidt een getalenteerd, jong Chinees team, welke allen een gerenommeerde koksopleiding hebben genoten.

Het Amber Garden team is erop gefocust om de Oosterse en Westerse culturen en smaken in harmonie samen te brengen. Amber Garden's True Chinese Cuisine staat voor oprechte smaken met een diepere verbinding door zorgvuldig geselecteerde, dagverse ingrediënten. Tevens wordt alles (vis-, schaaldier-, schelpdier-, vlees-, tofugerechten, groenten, soepen, sauzen en desserts) op dagbasis versbereid. De uitgebreide menukaart is zorgvuldig samengesteld en biedt eveneens voldoende vegetarische opties.

De 'Amber geroosterde Beijing-eend op traditionele wijze' is het absolute signatuurgerecht van Amber Garden. In huis wordt de 'fameuze eend' 36 uur lang gedroogd (dry aged) in speciale koelingen en daarna tot in perfectie gegrild. Een speciaal team is verantwoordelijk voor het volledige bereidingsproces van het meest beroemde gerecht van China.

Over Amber Garden

Amber Garden, is gevestigd in het nieuwe, multifunctionele en duurzame gebouwencomplex ' The Garden Amstelveen'. Amber Garden maakt deel uit van de internationale 'Yisheng Group' met het hoofdkantoor in Beijing, China. The Yisheng Group heeft op dit moment diverse projecten in China en Europa in portefeuille. De ontwikkelingservaring in Nederland behelst inmiddels ruim 10 jaar.

De eindverantwoording voor Amber Garden ligt bij eigenaar Stark Li, Master chef Shaun Song is de verantwoordelijke voor de keuken. Amber Garden biedt plaats aan 130 personen en heeft op de begane grond 5 'private dining' zalen voor lunch- e/o dineropties voor groepsgezelschappen van 10 tot 40 personen.

Alle privézalen zijn geoutilleerd met de meest moderne apparatuur ten behoeve van presentaties tijdens bijeenkomsten. Op de eerste verdieping bevindt zich een exclusieve bar met patioterras en eveneens nog 4 luxe private dining rooms, elk uitgerust met een eigen sfeerthema.

Amber Garden is op maandag gesloten. Van dinsdag tot met zondag geopend voor lunch vanaf 12.00 uur en voor diner vanaf 17.30 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: