Chef Han Ji introduceert Chinees streetfoodconcept in Nederland

9 mei 2019 | Yonne van Geene

Na het succes van zijn restaurantconcepten Red Chilli, UMAMI by Han en restaurant Zheng breidt chef en ondernemer Han Ji uit met een nieuw casual concept. Deze maand openen de deuren van Streetfood by Han in Rotterdam én Eindhoven. Een uniek, betaalbaar, gezond en vooral lekker vers alternatief voor fast food.

Bij Streetfood by Han kunnen gasten terecht voor de shared lunch en dining experience met de vernieuwende gerechten van hoge kwaliteit en een focus op gezondheid waar Han Ji bekend om staat, maar dan met een casual twist. Op 10 mei opent Streetfood by Han aan de Kleine Berg in het centrum van Eindhoven en vanaf 23 mei zijn de bezoekers van de Markthal welkom in de Rotterdamse vestiging.

Streetfood by Han

Op beide locaties kun je genieten van innovatieve, gezonde gerechten gemaakt van verse ingrediënten waarvan de inspiratie rechtstreeks uit China komt, maar dan afgestemd op het Nederlandse smaakpallet. Van soepen en salades tot gestoomde bao broodjes, geroosterde eend, noodles en rijstgerechten. Allemaal gemaakt van verse en gezonde ingrediënten uit een compleet uitgeruste keuken. 

Streetfood by Han in Eindhoven is gelegen tussen exclusieve winkels en gezellige restaurants in het populaire stadscentrum De Bergen. Hier word je omringd door gelukskatjes, lampionnen aan het plafond en rode accenten. De vestiging in Rotterdam bevindt zich middenin de drukke Markthal. Voor de realisatie van Streetfood by Han Rotterdam sloeg Han Ji de handen ineen met Wah Nam Hong, een winkel gespecialiseerd in producten voor de Aziatische keuken, van verse ingrediënten tot design eetstokjes. Beneden, in de winkel, worden live gerechten bereid voor de voorbijgangers in de Markthal om direct op te eten of om mee te nemen. Boven kunnen gasten plaatsnemen voor een uitgebreidere maaltijd. Een populair concept in China. “Food concepten waar voorbijgangers een quick bite kunnen halen, maar ook in het restaurant plaats kunnen nemen zie je daar al vaak. Met Streetfood by Han introduceer ik dit concept in Nederland”, aldus Han Ji.

Over chef Han Ji

Han Ji komt oorspronkelijk uit Qingdao in China, maar kwam in 1999 naar Maastricht om Internationale Economie en Econometrie te studeren. Tijdens zijn studie werkte hij in een restaurant waar hij zijn liefde voor gastronomie ontdekte. Deze passie zette hij om in eigen ondernemingen, met elk een uniek concept en het doel om voor te lopen. Hij richtte de Han Group op, dat verantwoordelijk is voor UMAMI by Han, Umami Picnic, Red Chilli en Frans-Aziatisch fusion restaurant HanTing, dat een Michelinster bemachtigde en onlangs de deuren sloot om ruimte te maken voor het innovatieve high end restaurant Zheng. Om relevant te blijven, moet je als ondernemer blijven innoveren. Han Ji blijft zichzelf dan ook uitdagen om nieuwe ingrediënten te ontdekken, vernieuwende gerechten te serveren en Chinese concepten te ontwikkelen die in Nederland nog niet bestaan. Zo verzekert hij zijn gasten altijd van een unieke en ultieme Chinese beleving.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: