Dit zijn de winnaars van de Thuisbezorgd.nl Awards 2022

Auteur: Redactie
Food Awards 14 maart 2023
Dit zijn de winnaars van de Thuisbezorgd.nl Awards 2022

Nederlandse eetliefhebbers hebben restaurant Burgers & Frites uit Rotterdam (Zie foto bovenin) verkozen tot beste bezorgrestaurant van Nederland. Dat werd op 13 maart, tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Thuisbezorgd.nl Awards in Zeist, bekendgemaakt. Dit jaar werd er een record van ruim 100.000 stemmen uitgebracht op restaurants in 53 verschillende categorieën. Met deze publieksprijzen bekroont Thuisbezorgd.nl voor het negende jaar op rij de best gewaardeerde restaurants op het platform. Zo werd onder andere bekend gemaakt dat de beste sushi van Nederland wordt bezorgd door Stella Sushi uit Gouda. The Fresh Factory uit Nijmegen werd beloond als beste healthy restaurant van Nederland en voor het beste vegetarische restaurant kunnen liefhebbers bij Vega Express uit Leiden terecht.

Game changer en jonge ondernemer

Naast winnaars voor de beste bezorgrestaurants in alle grote steden van Nederland, werden ook restaurants beloond die uitblinken binnen hun specialiteit. Zo werd het Tunesische Yalla Yalla by L'Oriental uit Eindhoven uitgeroepen tot beste game changer van 2022. Hier kunnen liefhebbers van de mediterraanse keuken terecht voor de lekkerste pita’s en tajine. De mediterraanse keuken valt ook in Volendam goed in de smaak, hier viel restaurant Mina in de prijzen met een Thuisbezorgd.nl Award 2022 voor beste jonge ondernemer. 

Gijs Weterings, directeur Thuisbezorgd Nederland: “Deze awards laten de diversiteit en kwaliteit van de restaurants in Nederland zien. De meer dan 100.000 stemmen bevestigen ook de enorme waardering die wij én onze gebruikers hebben voor de toewijding van de restaurants die in heel Nederland op Thuisbezorgd.nl te vinden zijn.”  

Winnaars per stad en categorie

In totaal werden er dit jaar 53 Thuisbezorgd.nl 2022 Awards uitgereikt. Met ruim 13.000 aangesloten restaurants op het platform was de concurrentie groter dan ooit. De beste restaurants van Nederland in de populairste keukens zijn:

Stella Sushi uit Gouda: Beste Sushirestaurant
Burgers & Frites uit Rotterdam: Beste Burgerrestaurant
Chinees restaurant Chi uit Maastricht: Beste Aziatische restaurant
Little Italy uit Almere: Beste Pizzeria
Roti Shop uit Amsterdam: Beste Lunch restaurant
Dolce Fratelli Pizza & Pasta uit Amsterdam: Beste Avondsnack

Foto's onderin van boven naar beneden: The Fresh Factory uit Nijmegen, Beste Healthy Restaurant - Mina Volendam uit Volendam, Beste Jonge Ondernemer - Dolce Fratelli Pizza & Pasta uit Amsterdam, Beste Avondsnack - Vega Express uit Leiden, Beste Veggie Restaurant.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws