KHN vernieuwt de Uniforme Voorwaarden Horeca

18 september 2017 | Thijs Jacobs
KHN vernieuwt de Uniforme Voorwaarden Horeca<

KHN heeft haar Uniforme Voorwaarden Horeca vernieuwd. De Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) zijn de standaard leveringsvoorwaarden die KHN voor alle horecaondernemers heeft gemaakt. De belangrijkste wijzigingen zijn: een nieuwe indeling, leesbaardere teksten en aansluiting van de incassoregeling bij de huidige wet.

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “In deze voorwaarden staat alles wat niet in een overeenkomst met uw gasten staat. Onder meer de aansprakelijkheid, de manier van betalen en annuleringsregelingen. Als u als horecaondernemer de UVH toepast en er op uw website, in uw offerte en reserveringsmodule naar verwijst, weten uw gasten precies waar ze aan toe zijn. Zo kunt u de risico's die u als horecaondernemer loopt, bijvoorbeeld bij ‘no show’ of schade, verkleinen. Een goede zaak, vinden wij. Uiteraard is wel belangrijk dat gasten vooraf weten dat de UVH toepasselijk zijn. Zodat ze de inhoud kennen én met de voorwaarden akkoord kunnen gaan.”

Wijzigingen in de nieuwe UVH


De belangrijkste wijzigingen op een rij:

Leesbaardere en begrijpelijker teksten.

Nieuwe indeling: eten-drinken-slapen.

Incassoregeling in de UVH voldoet aan de huidige wet.

De UVH zijn beschikbaar in vier talen: Nederlands, Engels, Duits en Chinees.

UVH downloaden
KHN-leden kunnen de voorwaarden in het Nederlands, Engels, Duits en Chinees gratis downloaden op khn.nl/uvh of een hyperlink maken naar voorwaarden op de website van KHN.

Over Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in ons land. Met 243 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigen wij bijna 20.000 horecaondernemers met ruim 255.000 horecamedewerkers. Wij staan voor een professionele en toekomstbestendige horecabranche. Onze leden ondersteunen wij door lobby, advies en financiële ledenvoordelen. Zo maakt KHN zich sterk voor de horeca.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: