Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

20 september 2019 | Thijs Jacobs

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaar afneemt. De nieuwe generatie heeft frisse ambities, evenals de populariteit van sushi en wok take-aways stijgt. Bekend om nooit de handdoek in de ring te gooien, werkten eigenaren Lide en Aihua Chung van Chinese Box Club samen met het gerenommeerde conceptbureau Zware Jongens om samen de markt wakker te schudden.

De briefing was met name om de afhaalchinees opnieuw uit te vinden, want die heeft zeker een goede punch nodig.

NEW AUTHENTIC

“De locatie is met een oppervlakte van minder dan 30m2 enorm compact. Dit is een bewuste keuze. Op de beperkte ruimte werd ernaar gestreefd een zeer eigen sfeer neer te zetten. Je zou het gevoel kunnen omschrijven als futuristisch, maar net zozeer authentiek en heel relaxed. Deze sfeer werd geïnspireerd door de traditionele Chinese restaurants, zoals we deze allemaal kennen. Authentieke elementen werden op een nieuwe manier geïnterpreteerd en geïmplementeerd. Nog een belangrijke feature is het klassieke luikje dat naar de voorgrond werd gebracht zodat de gast zijn order rechtstreeks vanuit de keuken ontvangt (in een box). Toekomstgericht kan dit bijvoorbeeld ook via streetside.” zegt Filip Janssen van conceptbureau Zware Jongens.

SCHAALBAAR

Naast het injecteren van fun en functie in de totaalervaring, werd er ook een basis opgezet dewelke gerepliceerd kan worden. Met andere woorden, een modulair systeem dat straks schaalbaar is. Van naamgeving tot menu-samenstelling, tot packaging, tot de gehele ervaring en bijhorende branding. “We zijn enthousiast over deze locatie en vertrouwen erop dat andere locaties toekomstgericht zullen volgen.” aldus Lide Chung van Chinese Box Club.

BOXCLUB WITH A PUNCH? YES

Jisook Park van Zware Jongens licht toe: “We hebben vanaf het begin voor een totaal andere aanpak gekozen. Dat was ook de vraag naar ons toe. Daarom werd de naamgeving - refererend naar de boxes waarin je je order ontvangt - en branding ook krachtig, herkenbaar en met een stevige punch uitgewerkt. Het logo is een authentieke blend van de Chinese letters en moderne typografie. Qua visuele taal refereren we naar explosieve elementen uit de bokssportcultuur en naar de kern van het merkidee ‘food with a punch’. Verder hebben wij onze eigen draai aan het box club concept gegeven door middel van subtiele referenties, waaronder een kleurenpalet met warme tinten rood & blauw, nummers en accenten tussen herkenbare hoekige haakjes, alsook de tegenovergestelde links-rechts uitlijning”. De klant wil zich met het take-away concept richten tot een breed publiek.

BENIEUWD?

Je kan de Chinese Box Club vinden op het Oranjeplein te Weert. Meer info op www.chineseboxclub.nl
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: