Red Chilli wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

13 juni 2018 | David Bakker

Eten, service, sfeer en gastvrijheid. Op deze vier punten werden de restaurants beoordeeld die deelnamen aan de 13e editie van de HEERLIJK10Daagse. Restaurant Red Chilli (Nieuwe Niedorp) overtrof alle verwachtingen en is met een gemiddelde score van 9,36 uitgeroepen tot winnaar van de HEERLIJK10Daagse publieksprijs. De HEERLIJK10Daagse vond van 18 t/m 27 mei plaats door heel Nederland bij honderden (sterren)restaurants.

De HEERLIJK10Daagse publieksprijs is voor restaurants een belangrijke erkenning, waardoor de brigades alles uit de kast halen om deze te winnen. Onder supervisie van voormalig sterchef Han Ji Ting (HanTing Cuisine uit Den Haag), kookt chef Tso Min Cheng bij Red Chilli op het hoogste niveau. ´Wij zijn enorm trots op deze waardering. We proberen de verfijnde Chinees-Vietnamese smaken zo goed mogelijk over te brengen, maar wel met een verrassende twist. Super dat dit ook bij de gasten in de smaak is gevallen´ - aldus gastheer Arno de Maa.

Nieuwkomers populair in landelijke top

Nog niet eerder kende de landelijke top 10 zoveel nieuwe namen. De Monnikendam (Amersfoort) deed dit jaar voor het eerst mee met de HEERLIJK10Daagse, en wist meteen een derde positie te bemachtigen met een gemiddelde score van 9,33. Ook De Provenier (Schiedam), Amused Food & Wine (Hardenberg) en Ratatouille (Harderwijk) mochten voor het eerst de landelijke top betreden. Winnaar Red Chilli (Nieuwe Niedorp) stond één keer eerder in de landelijke top 10. Met een score van 9,00 behaalde het restaurant in mei 2015 een achtste plek. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: