Red Chilli wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

13 juni 2018 | David Bakker

Eten, service, sfeer en gastvrijheid. Op deze vier punten werden de restaurants beoordeeld die deelnamen aan de 13e editie van de HEERLIJK10Daagse. Restaurant Red Chilli (Nieuwe Niedorp) overtrof alle verwachtingen en is met een gemiddelde score van 9,36 uitgeroepen tot winnaar van de HEERLIJK10Daagse publieksprijs. De HEERLIJK10Daagse vond van 18 t/m 27 mei plaats door heel Nederland bij honderden (sterren)restaurants.

De HEERLIJK10Daagse publieksprijs is voor restaurants een belangrijke erkenning, waardoor de brigades alles uit de kast halen om deze te winnen. Onder supervisie van voormalig sterchef Han Ji Ting (HanTing Cuisine uit Den Haag), kookt chef Tso Min Cheng bij Red Chilli op het hoogste niveau. ´Wij zijn enorm trots op deze waardering. We proberen de verfijnde Chinees-Vietnamese smaken zo goed mogelijk over te brengen, maar wel met een verrassende twist. Super dat dit ook bij de gasten in de smaak is gevallen´ - aldus gastheer Arno de Maa.

Nieuwkomers populair in landelijke top

Nog niet eerder kende de landelijke top 10 zoveel nieuwe namen. De Monnikendam (Amersfoort) deed dit jaar voor het eerst mee met de HEERLIJK10Daagse, en wist meteen een derde positie te bemachtigen met een gemiddelde score van 9,33. Ook De Provenier (Schiedam), Amused Food & Wine (Hardenberg) en Ratatouille (Harderwijk) mochten voor het eerst de landelijke top betreden. Winnaar Red Chilli (Nieuwe Niedorp) stond één keer eerder in de landelijke top 10. Met een score van 9,00 behaalde het restaurant in mei 2015 een achtste plek. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: