Red Chilli wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

13 juni 2018 | David Bakker

Eten, service, sfeer en gastvrijheid. Op deze vier punten werden de restaurants beoordeeld die deelnamen aan de 13e editie van de HEERLIJK10Daagse. Restaurant Red Chilli (Nieuwe Niedorp) overtrof alle verwachtingen en is met een gemiddelde score van 9,36 uitgeroepen tot winnaar van de HEERLIJK10Daagse publieksprijs. De HEERLIJK10Daagse vond van 18 t/m 27 mei plaats door heel Nederland bij honderden (sterren)restaurants.

De HEERLIJK10Daagse publieksprijs is voor restaurants een belangrijke erkenning, waardoor de brigades alles uit de kast halen om deze te winnen. Onder supervisie van voormalig sterchef Han Ji Ting (HanTing Cuisine uit Den Haag), kookt chef Tso Min Cheng bij Red Chilli op het hoogste niveau. ´Wij zijn enorm trots op deze waardering. We proberen de verfijnde Chinees-Vietnamese smaken zo goed mogelijk over te brengen, maar wel met een verrassende twist. Super dat dit ook bij de gasten in de smaak is gevallen´ - aldus gastheer Arno de Maa.

Nieuwkomers populair in landelijke top

Nog niet eerder kende de landelijke top 10 zoveel nieuwe namen. De Monnikendam (Amersfoort) deed dit jaar voor het eerst mee met de HEERLIJK10Daagse, en wist meteen een derde positie te bemachtigen met een gemiddelde score van 9,33. Ook De Provenier (Schiedam), Amused Food & Wine (Hardenberg) en Ratatouille (Harderwijk) mochten voor het eerst de landelijke top betreden. Winnaar Red Chilli (Nieuwe Niedorp) stond één keer eerder in de landelijke top 10. Met een score van 9,00 behaalde het restaurant in mei 2015 een achtste plek. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Rotterdam
Hudson Bar & Kitchen lanceert als eerste Moritz Beercan Chicken

Op vrijdag 22 juni introduceert Hudson Bar & Kitchen als eerste het oudste Spaanse biermerk Moritz Bier in combinatie met de Moritz Beercan Chicken. Swinkels Family Brewers – die verantwoordelijk is voor de lancering van Moritz in Nederland - verkoos restaurant Hudson als de eerste partner...

Culinair Rotterdam
Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshik...

Personalia Michelin
Michael Ellis verlaat Michelin

Michael Ellis, de directeur van de culinaire Michelin restaurant- en hotelgidsen stapt op. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Jumeirah Group, waar hij leiding gaat geven aan de culinaire afdelingen. Diner De 'chief executive' van Jumeirah, José Silva, wil het restaurant...

Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: