Red Chilli wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

13 juni 2018 | David Bakker

Eten, service, sfeer en gastvrijheid. Op deze vier punten werden de restaurants beoordeeld die deelnamen aan de 13e editie van de HEERLIJK10Daagse. Restaurant Red Chilli (Nieuwe Niedorp) overtrof alle verwachtingen en is met een gemiddelde score van 9,36 uitgeroepen tot winnaar van de HEERLIJK10Daagse publieksprijs. De HEERLIJK10Daagse vond van 18 t/m 27 mei plaats door heel Nederland bij honderden (sterren)restaurants.

De HEERLIJK10Daagse publieksprijs is voor restaurants een belangrijke erkenning, waardoor de brigades alles uit de kast halen om deze te winnen. Onder supervisie van voormalig sterchef Han Ji Ting (HanTing Cuisine uit Den Haag), kookt chef Tso Min Cheng bij Red Chilli op het hoogste niveau. ´Wij zijn enorm trots op deze waardering. We proberen de verfijnde Chinees-Vietnamese smaken zo goed mogelijk over te brengen, maar wel met een verrassende twist. Super dat dit ook bij de gasten in de smaak is gevallen´ - aldus gastheer Arno de Maa.

Nieuwkomers populair in landelijke top

Nog niet eerder kende de landelijke top 10 zoveel nieuwe namen. De Monnikendam (Amersfoort) deed dit jaar voor het eerst mee met de HEERLIJK10Daagse, en wist meteen een derde positie te bemachtigen met een gemiddelde score van 9,33. Ook De Provenier (Schiedam), Amused Food & Wine (Hardenberg) en Ratatouille (Harderwijk) mochten voor het eerst de landelijke top betreden. Winnaar Red Chilli (Nieuwe Niedorp) stond één keer eerder in de landelijke top 10. Met een score van 9,00 behaalde het restaurant in mei 2015 een achtste plek. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: