Je hebt gezocht op: wijn

Loesje Tieleman (28) heeft 4 zaken in Rotterdam: “Overdag ontbijt, ’s avonds cocktails”
Ze was twintig toen ze de vergunningen voor haar eerste horecazaak aanvroeg. “Het grappige is…”, aldus Loesje Tieleman. “&h...

Charlotte Mauritz: Waar ego’s verdwijnen en smaak overblijft
Er zijn momenten in de horeca die je niet plant, maar die gewoon moeten gebeuren. Niet omdat er ruimte in de agenda is, maar omdat het gevoel klopt. Z...

Michelin breidt gids tien dagen na uitreiking alweer uit met nieuwe restaurants
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben niet stilgezeten sinds de uitreiking op 6 oktober 2025. Vandaag zijn er opnieuw zes restaurants opgenomen...

Rheezer Bistro viert 25-jarig jubileum met onvergetelijk ‘Six Hands Dinner’
Op 13 oktober jongstleden vierde Rheezer Bistro haar 25-jarig jubileum met een bijzonder culinair hoogtepunt: een feeste...

Nederland als perfect alcoholvrij wijnland? Cul Sec lanceert cuvée 2025
Vorig jaar september werden de eerste flessen Cul Sec ontkurkt in het Voedselstation van Fruitslagers in Culemborg. Een jaar, twee voorjaarsspecials e...

Bocuse d’Or Nederland geselecteerd voor Europese finale in Marseille
Dinsdag 7 oktober maakte de organisatie van de prestigieuze internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or bekend dat Team Bocuse d’Or Nederland...

Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin behoudt Michelinster voor 21e keer op rij
Restaurant Latour, gelegen in Grand Hotel Huis ter Duin, heeft opnieuw bewezen tot de absolute top van de gastronomie te behoren. Voor de 21e keer op...

Michelin 2025: 5 nieuwe restaurants met *-ster, 2 met **-sterren en Librije ontvangt ***-sterren
Naar jaarlijkse gewoonte werd in het MECC te Maastricht het nieuwe palmares van de Gids bekendgemaakt. Twee restaurants werden onderscheiden met twee...

Sommelier Steven van Roemburg maakt overstap van Meliefste naar Restaurant 16th
Na jarenlange toewijding aan het gerenommeerde Meliefste in Wolphaartsdijk, zet Steven van Roemburg zijn passie voor wijn en gastbeleving voort bij Ro...

Cathy Moerdijk en Imko Binnerts nemen afscheid van boutiquehotel en visrestaurant
Na meer dan drie decennia gezamenlijk in de horeca, nemen Cathy Moerdijk en Imko Binnerts (SVH Meesterkok en Herbergier) afscheid van de dagelij...

Uitdagende praktijkproeven voor finalisten Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
Op 22 september 2025 namen tien finalisten van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) 2025 het tegen elkaar op tijdens de pra...

Dit zijn de 42 restaurants die door Michelin zijn toegevoegd aan Gids 2025
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben dit jaar 42 nieuwe restaurants opgenomen in de gids. Deze nieuwe restaurants kregen meteen een perso...

Gastvrij Rotterdam verwelkomt ruim 20.000 horecaprofessionals tijdens 12e editie
De twaalfde editie van Gastvrij Rotterdam heeft deze week 20.624 horecaprofessionals samengebracht in Rotterdam Ahoy. Met 534 exposanten en een uitgeb...

Michelin voegt vlak voor Sterrenceremonie 12 restaurants toe aan gids
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

Janneke Rutten bekroond tot Wijnvrouw van het Jaar 2025
Op dinsdag 23 september was het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam het stralende decor voor de finaleshow van Wijnvrouw van het Jaar 2025. Het was een...
Bevriende topchefs openen restaurant char.d in Amsterdam
Aan de Utrechtsestraat in Amsterdam hebben topchefs en goede vrienden Dean Baker en Slava Nazaryan hun droom verwezenlijkt met de opening van restaura...

CuliQuiz Top 100: Dit zijn alle 100 toppers van de horeca 2025
De horeca draait om mensen. Toegewijde chefs, bevlogen gastheren en -vrouwen, inspirerende docenten, loyale teamleden en jonge talenten: zij zijn de m...

Nieuw interieur voor sterrenrestaurant Maeve in Utrecht
Na een succesvolle start van Maeve kijken eigenaars Tommy Janssen en Vera Voorend met veel vertrouwen naar de toekomst. Met een verbouwing en volledig...

10 horecabedrijven worden bekroond met gastvrijheidskeurmerk ‘Gezellig’
10 horecabedrijven krijgen op woensdag 24 september 2025 in Grolloo het gastvrijheidskeurmerk ‘Gezellig’ uitgereikt. Het is de eerste keer...
![[Reportage] SVH Meestertour 2025 werd een dag vol gastvrijheid en inspiratie](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/33831/fotojet-58-64316_100x100_fit.jpg)
[Reportage] SVH Meestertour 2025 werd een dag vol gastvrijheid en inspiratie
Op maandag 15 september 2025 vond de zesde editie van de SVH Meestertour plaats, voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijdens deze exclusieve tour b...

Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees
Van 22 tot en met 24 september 2025 vindt de 12e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Het is dé horecavakbeurs voor ambitieu...

Opnieuw een recordaantal gouden medailles bij Wijnkeuring van de Lage Landen 2025
Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2025 is dit jaar een recordaantal van 45 gouden medailles toegekend. De medailles en bijhorende ereprijzen zijn...

Restaurant Suus in hotel De Plesman vernieuwt: nieuwe chef, nieuw menu
Restaurant Suus, dat sinds dit voorjaar huist in het historische pand van hotel de Plesman, introduceert een vernieuwde menukaart vol frisse smaken, c...

Heineken Hoek krijgt nieuw bistroconcept
Heineken Hoek slaat een nieuwe koers in. Het voormalige steakhouse op de eerste verdieping maakt plaats voor een huiskamerbistro voor iedereen. Heinek...

Mario Ridder opent nieuw fine dining restaurant Azurite in Delft
Patron cuisinier en sterrenchef Mario Ridder, al jaren een vaste naam aan de culinaire top, start zijn meest persoonlijke project tot nu toe. Op 2 sep...

Buurtcafé Runners in Den Haag maakt doorstart en opent Brasserie Runners
Op 6 september opent in Den Haag een nieuwe hotspot waar goed eten, gastvrijheid en dagelijkse gezelligheid samenkomen: Brasserie Runners. Klinkt de n...

SVH Meestertour brengt bezoek aan sterrenrestaurants in Rotterdam en Voorburg
Op maandag 15 september 2025 vindt de zesde editie van de SVH Meestertour plaats, voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijdens deze exclusieve tour...

Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van augustus
De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinn...

Luc Kusters zoekt overnamekandidaat voor voormalig Bolenius*-pand en benoemt Jet Loos als keukenchef
Ondernemer Luc Kusters zoekt een kandidaat voor de exploitatie van de voormalige locatie van zijn restaurant aan de Amsterdamse Zuidas. Sterrenrestaur...

The Old Jazz zet nieuwe koers in met chef-kok Marc Plat en ervaren kracht Romano Keus
Restaurant The Old Jazz, onderdeel van de Vigo Family en gevestigd aan de Aert van der Goesstraat, kondigt met trots de komst aan van chef-kok Marc Pl...

Sterrenchef Wouter van Laarhoven heeft interieur van Alma getransformeerd
Sterrenrestaurant Alma in Oisterwijk heeft een complete interieurvernieuwing ondergaan. Chef-eigenaar Wouter van Laarhoven heeft het interieur van res...

Internationaal wijnevent Argentina Reloaded strijkt neer in Amsterdam
Na meer dan 15 succesvolle edities in wereldsteden als Parijs, Londen, New York en Buenos Aires, arriveert het internationaal geroemde project Argenti...

Nigel Eccles verlaat sterrenrestaurant Daalder en keert terug naar oude leermeester
Chef-kok Nigel Eccles maakt een opvallende stap in zijn culinaire carrière: hij verruilt het met een Michelinster bekroonde Restaurant Daalder...

Sterrenrestaurant De Gieser Wildeman is overgenomen door nieuwe eigenaar
Restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos heeft een nieuwe eigenaar: chef-kok Marco van der Wijngaard (33). De voormalig chef van Michelin restauran...

"Als we de ketting van het terras halen, zitten we meteen vol”
Ondernemen op Texel… In het hart van De Koog runt Daniëlle Vilten (48), samen met haar man Arjen Langendam, al ruim zes jaar met hart en z...

Nieuwe vakwedstrijd Le Couple d’Or op BBB Maastricht
Tijdens BBB Maastricht op 7 oktober 2025 vindt Le Couple d’Or plaats: dé gastronomische teamwedstrijd voor chefs, maîtres en commis...

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Café Vertigo opent in het iconische Vondelparkpaviljoen
Café Vertigo opent haar deuren in het iconische Vondelparkpaviljoen: een plek met geschiedenis, midden in het hart van het Vondelpark en missch...

Bier en desserts: Dé finale van het diner
In de gastronomische wereld treedt bier als begeleider van gerechten steeds meer op de voorgrond. Als jij je dessertkaart wilt verrijken en je gasten...

Thematische paviljoens op Gastvrij Rotterdam belichten horecatrends
Tijdens Gastvrij Rotterdam, van 22 tot en met 24 september 2025, vormen de themapaviljoens opnieuw een onderscheidend onderdeel van de beursvloer. Elk...