Je hebt gezocht op: wijn

Sterrenchef Wouter van Laarhoven heeft interieur van Alma getransformeerd
26 augustus 2025Nieuws

Sterrenchef Wouter van Laarhoven heeft interieur van Alma getransformeerd

Sterrenrestaurant Alma in Oisterwijk heeft een complete interieurvernieuwing ondergaan. Chef-eigenaar Wouter van Laarhoven heeft het interieur van res...

Internationaal wijnevent Argentina Reloaded strijkt neer in Amsterdam
26 augustus 2025Nieuws

Internationaal wijnevent Argentina Reloaded strijkt neer in Amsterdam

Na meer dan 15 succesvolle edities in wereldsteden als Parijs, Londen, New York en Buenos Aires, arriveert het internationaal geroemde project Argenti...

Nigel Eccles verlaat sterrenrestaurant Daalder en keert terug naar oude leermeester
20 augustus 2025Nieuws

Nigel Eccles verlaat sterrenrestaurant Daalder en keert terug naar oude leermeester

Chef-kok Nigel Eccles maakt een opvallende stap in zijn culinaire carrière: hij verruilt het met een Michelinster bekroonde Restaurant Daalder...

Sterrenrestaurant De Gieser Wildeman is overgenomen door nieuwe eigenaar
18 augustus 2025Nieuws

Sterrenrestaurant De Gieser Wildeman is overgenomen door nieuwe eigenaar

Restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos heeft een nieuwe eigenaar: chef-kok Marco van der Wijngaard (33). De voormalig chef van Michelin restauran...

"Als we de ketting van het terras halen, zitten we meteen vol”
18 augustus 2025Nieuws

"Als we de ketting van het terras halen, zitten we meteen vol”

Ondernemen op Texel… In het hart van De Koog runt Daniëlle Vilten (48), samen met haar man Arjen Langendam, al ruim zes jaar met hart en z...

Nieuwe vakwedstrijd Le Couple d’Or op BBB Maastricht
14 augustus 2025Nieuws

Nieuwe vakwedstrijd Le Couple d’Or op BBB Maastricht

Tijdens BBB Maastricht op 7 oktober 2025 vindt Le Couple d’Or plaats: dé gastronomische teamwedstrijd voor chefs, maîtres en commis...

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
5 augustus 2025Nieuws

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen

In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Café Vertigo opent in het iconische Vondelparkpaviljoen
29 juli 2025Nieuws

Café Vertigo opent in het iconische Vondelparkpaviljoen

Café Vertigo opent haar deuren in het iconische Vondelparkpaviljoen: een plek met geschiedenis, midden in het hart van het Vondelpark en missch...

Bier en desserts: Dé finale van het diner
29 juli 2025Nieuws

Bier en desserts: Dé finale van het diner

In de gastronomische wereld treedt bier als begeleider van gerechten steeds meer op de voorgrond. Als jij je dessertkaart wilt verrijken en je gasten...

Thematische paviljoens op Gastvrij Rotterdam belichten horecatrends
28 juli 2025Nieuws

Thematische paviljoens op Gastvrij Rotterdam belichten horecatrends

Tijdens Gastvrij Rotterdam, van 22 tot en met 24 september 2025, vormen de themapaviljoens opnieuw een onderscheidend onderdeel van de beursvloer. Elk...

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland
23 juli 2025Nieuws

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

Nippen aan kennis met het bierwoordenboek
22 juli 2025Nieuws

Nippen aan kennis met het bierwoordenboek

In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...

Koepelcafé heropent haar deuren: “We zijn nooit écht weggeweest”
22 juli 2025Nieuws

Koepelcafé heropent haar deuren: “We zijn nooit écht weggeweest”

Het geliefde Koepelcafé verwelkomt gasten opnieuw in het hart van Amsterdam, in een van de meest iconische panden van de stad. Sinds de opening...

Geen toeristeneten, maar een avond uit: "Stilstaan is achteruitgang"
16 juli 2025Nieuws

Geen toeristeneten, maar een avond uit: "Stilstaan is achteruitgang"

Giethoorn… Een bijzondere locatie voor horecaondernemers, met haar vaarten, bruggetjes en authentieke sfeer. De omgeving vraagt om een aanpak d...

Wekelijks diefstal bij 1 op de 10 horecaondernemers
16 juli 2025Nieuws

Wekelijks diefstal bij 1 op de 10 horecaondernemers

Na een avondje stappen of een middag op het terras, nemen sommige gasten meer mee naar huis dan alleen herinneringen. Van bierglazen en servetten...

Soenil Bahadoer heeft zijn nieuwste restaurant GEM. officieel geopend
15 juli 2025Nieuws

Soenil Bahadoer heeft zijn nieuwste restaurant GEM. officieel geopend

Na ruim 30 jaar en twee Michelinsterren in Nuenen is voor Soenil Bahadoer en zijn verloofde Annu Bachu het nieuwe hoofdstuk in Gemert van start gegaan...

Deze dagen bieden jou in augustus extra omzetmomenten!
8 juli 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou in augustus extra omzetmomenten!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Wolves Hospitality Group brengt The Marlin Bar naar Oud-Zuid
2 juli 2025Nieuws

Wolves Hospitality Group brengt The Marlin Bar naar Oud-Zuid

In het iconische hoekpand aan de Van Baerlestraat 120 opende op 14 juni The Marlin Bar – een stijlvolle brasserie waar land en zee elkaar ontmoe...

Sterrenregen: Hét maandelijkse Michelinnieuwsoverzicht
1 juli 2025Nieuws

Sterrenregen: Hét maandelijkse Michelinnieuwsoverzicht

De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinn...

Venus & Adonis herintroduceert zichzelf na 10 jaar met nieuw concept ‘Bistronomie d’Amsterdam’
1 juli 2025Nieuws

Venus & Adonis herintroduceert zichzelf na 10 jaar met nieuw concept ‘Bistronomie d’Amsterdam’

Restaurant Venus & Adonis aan de Prinsengracht 274 viert haar tienjarig bestaan met een nieuwe naam: V&A Bar & Bistro....

Sem Beks van De Librije*** geslaagd voor SVH Meesterproef
30 juni 2025Nieuws

Sem Beks van De Librije*** geslaagd voor SVH Meesterproef

Op vrijdag 27 juni is Sem Beks (32), hoofd-sommelier bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Beks is...

Ook sterrenrestaurant Fitzgerald sluit de deuren
26 juni 2025Nieuws

Ook sterrenrestaurant Fitzgerald sluit de deuren

Na tien jaar komt er een einde aan restaurant Fitzgerald*, een van de culinaire iconen van Rotterdam. Het team maakte de sluiting donderdagochtend 26...

Ron en Lindsay Lemmens sluiten sterrenrestaurant Flavours en openen Bistro
23 juni 2025Nieuws

Ron en Lindsay Lemmens sluiten sterrenrestaurant Flavours en openen Bistro

Ron en Lindsay Lemmens sluiten per 27 juli 2025 de deuren van hun restaurant Flavours* in Weert. Per oktober 2025 begint het paar een nieuw hoofdstuk...

Mediterrane eet-en drinkbar Bar Picar opent in Rotterdam
20 juni 2025Nieuws

Mediterrane eet-en drinkbar Bar Picar opent in Rotterdam

Ergens tussen borrel en diner in, tussen vroeg en laat, tussen even snel en veel te gezellig, dat is het nieuwe Bar Picar. Vandaag opent de mediterran...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
6 juni 2025Nieuws

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen

In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
5 juni 2025Nieuws

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer

Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant
2 juni 2025Nieuws

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant

Op vrijdag 27 juni 2025 opent het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen. Met sl...

Nieuwe horecagroep opent Rosso op Amsterdamse Zuidas
2 juni 2025Nieuws

Nieuwe horecagroep opent Rosso op Amsterdamse Zuidas

Midden op de Zuidas is Rosso geopend: een verfijnde, toegankelijke pizzabar met een uitgesproken Italiaanse ziel. Voor een snelle lunch, een gezellige...

Wouter van Laarhoven gaat voor restyling Alma Oisterwijk* en stopt met Alma Bistro
23 mei 2025Nieuws

Wouter van Laarhoven gaat voor restyling Alma Oisterwijk* en stopt met Alma Bistro

Restaurant Alma* in Oisterwijk krijgt aankomende zomer een make-over. Het sterrenrestaurant van Wouter van Laarhoven introduceert tevens een aanvullen...

Alma Bistro Breda gaat met Malou Hagenaars verder onder de naam Amí Bistro
23 mei 2025Nieuws

Alma Bistro Breda gaat met Malou Hagenaars verder onder de naam Amí Bistro

Alma Bistro in Breda gaat per 1 juni 2025 verder onder de naam Amí Bistro. De samenwerking met Alma Oisterwijk is beëindigd en de bistro w...

Arjan Speelman** is de 154ste SVH Meesterkok
22 mei 2025Nieuws

Arjan Speelman** is de 154ste SVH Meesterkok

Op woensdag 21 mei is Arjan Speelman (47), chef-kok van Ciel Bleu Restaurant** (Hotel Okura Amsterdam), geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok...

Gyojasang brengt authentieke Koreaanse smaken naar eerste Nederlandse vestiging
16 mei 2025Nieuws

Gyojasang brengt authentieke Koreaanse smaken naar eerste Nederlandse vestiging

Vandaag opent Gyojasang haar eerste Nederlandse vestiging aan de Amstelstraat in Amsterdam, op de locatie waar voorheen Wagamama zat. Dit concept, dat...

Saskia Smeenk van Restaurant Daalder* is de Champagne Sommelier van 2025
13 mei 2025Nieuws

Saskia Smeenk van Restaurant Daalder* is de Champagne Sommelier van 2025

Tijdens de spannende finale op 12 mei in De L’Europe Amsterdam is Saskia Smeenk van Restaurant Daalder* (Amsterdam) uitgeroepen tot winnaar van...

Restaurant Wolfslaar* viert 25-jarig jubileum
25 april 2025Nieuws

Restaurant Wolfslaar* viert 25-jarig jubileum

Restaurant Wolfslaar, gevestigd op het historische Landgoed Wolfslaar in Breda, viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 2000 door...

In de laatste dagen van april voegt Michelin 8 restaurants toe aan gids
23 april 2025Nieuws

In de laatste dagen van april voegt Michelin 8 restaurants toe aan gids

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben drie restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijge...

Kopke viert 12,5 jaar koning Willem-Alexander met eerbetoon
22 april 2025Nieuws

Kopke viert 12,5 jaar koning Willem-Alexander met eerbetoon

Koningsdag 2025 krijgt een extra feestelijk tintje; het is dit jaar het koperen jubileum van koning Willem-Alexander. Op 30 oktober is het precies 12,...

Brasserie Monsees neemt restaurant Vlaar in ’s-Graveland over
22 april 2025Nieuws

Brasserie Monsees neemt restaurant Vlaar in ’s-Graveland over

Restaurant Vlaar in ’s-Graveland krijgt per 1 mei nieuwe eigenaren. Liliane en Arlo Vlaar dragen dan na 16 jaar het stokje over aan Loes en Sand...

Esmée Poulen en Kritthaphong Kerdsomjit winnen Bokkedoorns Award
17 april 2025Nieuws

Esmée Poulen en Kritthaphong Kerdsomjit winnen Bokkedoorns Award

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 15 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels dertiende masterclass en wedstrijd voor koks en gas...

Restaurant NORRA is de nieuwe fine-dining-hotspot in Bilthoven
16 april 2025Nieuws

Restaurant NORRA is de nieuwe fine-dining-hotspot in Bilthoven

Bilthoven is een nieuw fine-dining-restaurant rijker. Gastvrouw Lieke Nicole-Creemers heeft op 2 april 2025 haar Restaurant NORRA geopend aan het Emma...

Meer dan een alternatief: decaf als verrijking van je kaart
15 april 2025Nieuws

Meer dan een alternatief: decaf als verrijking van je kaart

Waar een paar jaar geleden een decaf cappuccino nog met opgetrokken wenkbrauwen werd besteld, is dat inmiddels wel anders. Caffeïnevrije koffie e...