U heeft gezocht op : wageningen

26 september 2019 Den Haag
Haagse horeca helpt mensen die het moeilijk hebben

Tijdens World Food Day, op 16 oktober 2019, is de officiële opening van een gloednieuw project in Den Haag: Vers & Vrij. Het project ondersteunt huishoudens die (tijdelijk) in zwaar weer zitten met een dagelijkse maaltijd, aangeboden door horecagelegenheden, scholen en andere instellingen i...

24 september 2019 Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

13 september 2019 Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

12 september 2019 Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

22 augustus 2019 Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

7 juni 2019 Culinair Bocuse d'Or
Vijfde finalist Bocuse d’Or Nederland bekend

Het hoge woord is eruit: de vijfde finalist voor de finale van Bocuse d’Or Nederland is SVH Meesterkok Menno Post, restaurant Olivijn* in Haarlem. Post krijgt een wildcard van het bestuur van Bocuse d’Or. Vorige week plaatsten vier finalisten zich tijdens de voorronde die werd gehouden i...

10 april 2019 Culinair Bocuse d'Or
10 kandidaten geselecteerd voor voorronde Bocuse d’Or Nederland

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft 10 kandidaten geselecteerd voor de voorronde van de kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland. Deze kandidaten zijn op basis van werkervaring, wedstrijdervaring en motivatie geselecteerd uit een totaal van 16 aanmeldingen. De voorronde vindt plaats o...

7 februari 2019 Interview Longread
Interview: "We zijn ten prooi gevallen aan smaakvervlakking"

Michiel Korthals is filosoof en auteur van het boek ‘Goed eten’ en hoogleraar Filosofie bij de University of Gastronomic Science (Slow Food University) in Pollenzo (Italië). In dit boek behandelt hij de filosofie van voeding (en landbouw). Hij signaleert een structurele vervreemding...

5 februari 2019 Bocuse d'Or
Inschrijving voorronde Bocuse d’Or Nederland geopend

De inschrijving voor de voorrondes van de meest prestigieuze kookwedstrijd is geopend. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal 10 kandidaten daadwerkelijk hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de voorronde in het Innovation Center van FrieslandCampina in Wagenin...

4 februari 2019 Amsterdam Events
Food Tech Event met krekels, algae en 3D-food printing

Op donderdag 24 januari 2019 trakteerde Epicenter Amsterdam, the house of digital innovation, haar gasten op een toekomstgericht food tech event. Bezoekers kregen een voorproefje van de nieuwste technologieën om 'plantaardig vlees' te produceren, 3D-food printing, krekelburgers, algae c...

22 januari 2019 Duurzaamheid Biologisch
Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

Op dinsdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproduct...

3 januari 2019 Duurzaamheid
Horeca speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast

Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken, bij negen ho...

30 november 2018 Bier Achtergronden
Hersenen merken niet dat bier alcoholvrij is

Bier zonder alcohol. Het wordt nog steeds omgeven door een zweem van lacherigheid en wantrouwen. Het zou niet zo lekker zijn als 'normaal' bier en velen drinken daarom maar cola als ze alcoholvrij willen stappen. Maar er is nieuws! Uit onderzoek blijkt dat je je van bier zonder alcohol net z...

27 september 2018 Events
Kookwedstrijden BBB Maastricht: van orgaanvlees tot duurzame vis

Horecavakbeurs BBB Maastricht organiseert maandag 8 t/m woensdag 10 oktober verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer en om mooie prijzen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thema...

27 september 2018
Restaurant De Kromme Dissel al vijftig jaar een culinair begrip

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum bestaat 50 jaar en hoopt dit jaar voor de 48eachtereenvolgende keer een Michelinster in de wacht te slepen. Ook inspirator en chef-kok Tonny Berentsen heeft dit jaar zijn 50e verjaardag gevierd en is al ruim 27 jaar in dienst, waarvan 18 jaar als chef-kok. Same...

26 september 2018 Awards Culinair
Alice Waters wint Johannes van Damprijs 2017

De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam maken vandaag bekend dat Alice Waters de winnaar is van de Johannes van Damprijs 2017. De prijs wordt tijdens de Kookboekenweek op vrijdag 16 november 2018 uitgereikt in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. De Johannes van Damprijs is ...

9 juli 2018 Achtergronden Culinair
Brasserie Le Monde toegetreden tot Euro-Toques Nederland

Met twee herauten op prachtige Friese paarden werden alle gasten met trompetgeschal welkom geheten op de inauguratie van Brasserie Le Monde, onderdeel van Hotel De Wereld in Wageningen. Het droeg extra bij aan het historische gevoel dat deze locatie toch al oproept. Hoewel het hele pand door stylist...

7 maart 2018 Onderwijs
Leid jij een nieuwe generatie vakgenoten op?

Heb jij passie voor het horeca- en hospitalityvak? Vind je het leuk om anderen iets te leren? Met een diploma van de hbo-opleiding Docent Consumptieve techniek mag je lesgeven in het beroepsonderwijs. Leer hoe jij een nieuwe generatie vakgenoten helpt het beste uit zichzelf te halen! Kom naar de ope...

11 december 2017 Chefs Michelin
Deze restaurants verloren een ster

Vanochtend is in het DeLaMar theater in Amsterdam de Michelingids voor 2018 gepresenteerd. het werd onder andere een feest voor Inter Scaldes, The White Room en The Duchess. Toch zijn er ook een aantal teleurstellingen. Zo gingen Restaurant Da Vinci in Maasbracht en Restaurant Bord'Eau in Amster...

15 november 2017 Chefs
Nieuwe eigenaar restaurant Hartenstein

Dennis Richter Uitdenbogaardt, t/m 31 augustus 2017 directeur van Hotel de Wereld en chef-kok van sterrerestaurant O Mundo in Wageningen, wordt de nieuwe eigenaar van Restaurant Hartenstein in Oosterbeek. Hij neemt de locatie per 01 januari 2018 over van Laurie Theijse. Richter Uitdenbogaardt wil...

15 november 2017 Faillissement
Hotel de Wereld en restaurant O Mundo maken doorstart

Landgoed Warnsborn neemt Hotel de Wereld en Restaurant O Mundo over van de Jaap Venendaal groep. Dat heeft curator Marike Boersen dinsdagavond bekend gemaakt. Vorige week werd bekend dat Jaap Venendaal Groep failliet is gegaan. Het bekende hotel met Michelin-restaurant maakte onderdeel uit van deze ...

8 november 2017 Faillissement
Jaap Venendaal Groep (Hotel de Wereld en restaurant O Mundo) Failliet

De hotels en restaurants van de Jaap Venendaal Groep zijn failliet. Dat schrijft De gelderlander. Onder de Jaap Venendaal Groep vallen onder meer Hotel de Wereld en restaurant O Mundo in Wageningen. Naast het beroemde hotel in Wageningen vallen ook het hotel Hof van Wageningen, Hotel PTC+ in Ede ...

20 oktober 2017 Vlees
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

3 oktober 2017 Food Achtergronden
Steeds meer duurzaam voedsel in de horeca

De trend om steeds duurzamer te eten zet onverminderd door. Voor het zevende jaar op rij is een forse toename te zien van de consumptie van duurzame producten. In 2016 hebben consumenten voor 3,8 miljard euro dier...

1 september 2017 Personalia Chefs
Nieuwe chef-kok en maître restaurant O Mundo

Per 1 september wordt de scepter in de keuken van Michelinster restaurant O Mundo in Wageningen overgedragen door Chef-kok Dennis Richter Uitdenbogaardt aan Souschef Jonathan Veldhuizen. Dennis, die in totaal dertien jaar in dienst was bij O Mundo, zegt toe te zijn aan iets nieuws. Hij werkte zichze...

11 augustus 2017 Opening Restaurant
Slakken en saté in nieuwe bistro in Ede

Als je het hebt over de Franse keuken, dan heb je het over Bistro Twaalf 14. Het vernieuwde, blauwe pand aan de achterkant van het politiebureau op de Stationsweg 12-14 in Ede, serveert op en top Franse gerechten. Of toch niet helemaal? Bistro Twaalf 14 is nieuw in Ede. Alhoewel ‘nieuw&rsqu...

19 juli 2017 Personalia Chefs
Nieuwe Executive Chef voor Hilton Royal Parc Soestduinen

Hilton Royal Parc Soestduinen verwelkomt Joey Schaap als de nieuwe Executive Chef in de keukenbrigade. Na zijn jarenlange ervaring als sous-chef in tal van verschillende keukens, keert hij na 3 jaar terug naar de vertrouwde keuken binnen het hotel waar hij zo’n 3 jaar werkzaam is geweest. In t...

29 mei 2017 Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

22 mei 2017 Food Achtergronden
Voedselverspilling in Nederland neemt nauwelijks af

Een derde van het voedsel in Nederland belandt regelrecht in de afvalbak. Ondanks de doelstelling van de overheid om twintig procent minder te verspillen tussen 2009 en 2015, wordt er geen vooruitgang geboekt. Nog geen procent van deze doelstelling is waargemaakt. Dat meldt De Monitor (KRO-NCRV) zon...

17 mei 2017 Food
Staatssecretaris Van Dam lanceert ‘European Agri&Food Startup of the Year Challenge’

Nederland wordt gastland voor de ‘European Agri&Food Startup of the Year Challenge’, die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt. Europa’s beste agri&food startups - die in eerdere nationale voorrondes gewonnen hebben - nemen het in de challenge tegen elkaar op voor een...

2 mei 2017
Nacht van de Fooi zoekt deelnemers 

Op zaterdag 20 mei 2017 staan deelnemende horecabedrijven in veertien steden hun fooi af aan kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, Groningen, Den Haag, Tilburg, Nijmegen, Eindhoven, Breda, Den Bosch, Delft, Leiden en Maastricht kunnen horecaon...

5 april 2017 Awards Culinair Bocuse d'Or
Inschrijving Bocuse d'Or geopend

Vanaf vandaag is het voor koks mogelijk om zich in te schrijven voor de voorrondes van de Nederlandse finale van de prestigieuze culinaire wedstrijd Bocuse d'Or. Het aantal deelnemers dat mag meedoen aan deze voorrondes is uitgebreid naar 16 koks. De Bocuse d'Or is er voor alle koks die een ...

6 maart 2017 Events
Wageningse horecaondernemers laten Bevrijdingsfestival voor wat het is

Enkele Wageningse horecaondernemers aan de Markt willen niet verder met stichting Wageningen45, dat het bevrijdingsfestival in de stad organiseert. De horecaondernemers geven aan - met bijkomende kosten - zo'n 15.000 euro te moeten betalen voor een taplocatie op het plein. Eik van der Kolk, ...

26 januari 2017 Culinair
Nederlands team eindigt als elfde bij Bocuse d'Or

De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar. Als winnaar van de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam in 2015 en de 7e plek in Boedapest op de Europese finale is deze plaats een bevesti...

17 november 2016
Onderzoek: hoe schoon zijn toiletten in de horeca?

De hygiëne in openbare toiletten in de horeca is ten opzichte van 2015 met 3 procent gestegen naar 36 procent. Deze schone toiletten krijgen de beoordeling ‘goed’ als het gaat om het aantal aangetroffen bacteriën. Dat blijkt uit het door vakblad Service Management georganise...

14 oktober 2016 Food Awards
Q-Point wint de Food Valley Award 2016

Gisteren is in het Congrescentrum Papendal in Arnhem de winnaar van de Food Valley Award 2016 bekendgemaakt. Q-Point heeft een aanpak ontwikkeld om voedselverspilling in de horeca- en gastvrijheidsbranche te verminderen, en is de trotse winnaar van deze prestigieuze prijs. De jury is onder de ind...

1 augustus 2016 Personeel
Jorrit Kiewik nieuwe directeur Youth Food Movement

Jorrit Kiewik is per 1 augustus 2016 de nieuwe directeur van Youth Food Movement Nederland (YFM). Jorrit volgt daarmee Joszi Smeets op, die de afgelopen twee jaar YFM aan voerde. Jorrit heeft het YFM netwerk het afgelopen jaar intensief leren kennen. Hij ging in oktober 2015 mee naar We Feed The ...

1 juni 2016
Restaurants moeten meer groenten op het bord leggen

Dat groente gezond is weten we allemaal, maar toch eet de gemiddelde Nederlander er lang niet genoeg van. Minder dan 5% van onze bevolking eet de aanbevolen 250 gram groente per dag*. Omdat we daarbij ook steeds vaker uit eten gaan rees de vraag: kan een restaurant bijdragen aan de verhoging van d...

30 mei 2016
Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. 581 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden stonden deze dag hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the world’. Amsterdam, Breda, Den Ha...

24 mei 2016
28 mei Nacht van de Fooi

Zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. De hele dag door is het mogelijk om uit te gaan en ondertussen iets bij te dragen a...

19 mei 2016
HEERLIJK10Daagse bijna van start

Morgen begint de HEERLIJK10Daagse voor de negende keer. Tot en met 29 mei lunchen deelnemers voor 22,50 euro en dineren zij voor 27,50 euro prinsHEERLIJK in de beste restaurants op Hollands grondgebied. Voor tien euro extra eet men zelfs op sterrenniveau en voor twintig euro extra op tweesterrenni...

6 april 2016
Chefs leren bij op Food Professional Day

Vakschool Rijn IJssel in Wageningen organiseerde eergisteren de Food Professional Day. Het thema was dit jaar groenten, aardappelen en peulvruchten. Bauke van Lenteren van Rijk Zwaan vertelde de aanwezige chefs en leerlingen over de kansen die groenteveredeling hen kan bieden. Inspiratie "Ons ...

19 februari 2016
McDonald's reageert op campagne Wakker Dier

Fastfoodketen McDonald's reageert op de campagne die Wakker Dier deze week is gestart. De dierenorganisatie stelt namelijk dat de kipnuggets van de keten afkomstig zijn van plofkippen. Reactie McDonald's: "McDonald’s gebruikt reguliere kip van vaste en gecertificeerde leveranciers, die tijden...

14 januari 2016
Food Professional Day 2016

In gesprek over aardappelen, groenten en peulvruchten. Dat vindt plaats op maandag 4 april 2016 bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het veelzijdige programma omvat zowel plenaire sessies en workshops, als een Dutch Cuisine signature lunch en een infomarkt. De inschrijving is geopend. Inbreng ...

4 november 2015
PostNL focust op foodbezorging

PostNL werkt aan een aantal nieuwe bezorgconcepten, waaronder een foodbox. In samenwerking met de Wageningen Universiteit heeft de postbezorger een box ontwikkeld die bestelde foodproducten lange tijd op de juiste temperatuur kan houden. Thuisbezorgd.nl Vanaf 2020 krijgen consumenten steeds me...

3 november 2015
Dutch Cuisine zet zich in voor duurzaam

Dutch Cuisine bundelt haar krachten met maar liefst 15 partijen in de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie. Deze samenwerking van bedrijfsleven, ngo’s en overheid, waaronder de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu, wil belemmeringen wegnemen om verduurzaming van de v...

20 oktober 2015
Exploitanten Kasteel Broekhuizen gevonden

Addie Roelofsen en Chantal Gerritsen gaan de exploitatie verzorgen van Kasteel "Broekhuizen":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/ondernemer-gezocht-voor-kasteel-broekhuizen-13589/ in Leersum. Het kasteel, dat momenteel een transformatie ondergaat tot luxe boetiekhotel, met 20 grote en klein...

5 oktober 2015
Nederlanders eten minder vlees

Nederlanders aten in 2014 weer minder vlees. Zo blijkt uit een onderzoek van het LEI Wageningen UR, in opdracht van Wakker Dier. Het Landbouw Economisch Instituut berekende het vleesverbruik per hoofd van de bevolking over de jaren 2005 tot en met 2014. Hieruit blijkt dat het sinds 2010 met bijna ...

24 augustus 2015
Wie heeft de meest 'Ideale Hamburger'?

Aanstaande woensdag is het de dag van de Ideale Hamburger bij restaurant Kelly's in Wageningen, in samenwerking met Heijdra Vleesvee. Rond 14.00 uur gaan twaalf gerenommeerde slagers uit Nederland strijden om de eer voor de ideale hamburger van Nederlandse dubbeldoelkoeien. Er zal een vakjury aanw...

10 juli 2015
Oisterwijk meest L(i)oveable gemeente

Welke is de meest ‘L(i)oveable‘ stad/gemeente van Nederland naast de welbekende populaire toeristenbestemmingen? Het internationale online-boekingsportal HOTEL INFO was op zoek naar het antwoord op deze vraag en heeft de Nederlandse internetgebruikers laten beslissen. Meer dan 15,000 gebruiker...

16 juni 2015
Uitslag voorronde Bocuse d’Or

Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam) en Gert van der Heijden (Landgoedhotel Het Rode Koper, Leuvenum) hebben zich tijdens de voorronde voor de Nederlandse finale Bocuse d’Or gekwalificeerd. De jonge talentvolle koks kookten zich gisteren in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen n...

16 juni 2015
Horecabezoeker wil meer groenten

Uit het Duurzaamheidskompas 2014 is gebleken dat Nederlanders een gezondere maaltijd willen. Bijna de helft van de horecabezoekers vindt dat er in de horeca onvoldoende aanbod is van groente en fruit, zo blijkt uit het onderzoeksrapport. Van der Valk Om restaurantbezoekers te helpen meer groe...

9 juni 2015
Programma Food Festival Food Unplugged

Foodfestival Food Unplugged maakte zojuist het programma bekend. Op 26 & 27 juni 2015 wordt er brood gebakken in de pop-up bakkerij, kun je op de fiets langs speciaalboeren en luisteren naar buitencolleges over food door professoren van Universiteit Wageningen. Eten doe je bij een van de bijzondere...

30 mei 2015
Voorronde Bocuse d'Or: deelnemers bekend

De namen van de 8 chefs die op maandag 15 juni in de voorronde van de Bocuse d'Or met elkaar gaan strijden om een plek in de Nederlandse finale, zijn bekend. Deelnemers Tijdens de voorronde in het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen, zullen de volgende 8 chefs hun beste kookcreatie...

29 mei 2015
Update: Bocuse d'Or

Met de voorronde (juni) en de Nederlandse finale (september) in zicht, spraken we vandaag met Fenny Straat, Bocuse d'Or Nederland bestuurslid van het eerste uur. De voorronde, de Nederlandse finale én de mogelijkheid dat Nederland gastland wordt van de Europese finale in 2018 waren onderwerp van g...

27 mei 2015
Acht kandidaten bij voorronde Bocuse d'Or

Voor de voorronde van de nationale Bocuse d'Or finale op 21 september bij Gastvrij Rotterdam hebben acht ambitieuze chefs zich aangemeld. Op 15 juni aanstaande zullen zij hun kookkunsten tonen bij het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen. De opdracht De opdracht bestaat uit het ber...

19 mei 2015
Nieuw Texaans restaurant in Wageningen

Afgelopen vrijdag heeft Kelly’s haar deuren geopend, gevestigd op het 5 Mei Plein 13, tegenover Hotel de Wereld in Wageningen. Het is volgens de ondernemers een uniek restaurant in Nederland; Echt, authentiek eten; vlees van de beste runderen, varkens en kippen klaargemaakt op een traditionele BB...

4 mei 2015
Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

SVH Meesterkoks André van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd vormen samen met SVH Meesterkok Jonnie Boer de jury van de Nederlandse finale Bocuse d’Or 2015. De Nederlandse finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op 21 september. Jonnie Boer Beoordeling De...

27 maart 2015
Wil jij meedoen aan de Bocuse d'Or?

Chefs met ambitie kunnen vanaf dit jaar meedoen aan de voorrondes waarbij kandidaten geselecteerd worden voor de Nederlandse Bocuse d’Or finale. Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland organiseert twee voorrondes. Het doel is om meer koks de kans te geven kennis te maken met de belangrijkste culina...

26 maart 2015
Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport

Edwin van den Heijkant (1977) is benoemd tot executive chef van Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hij volgt Hadi Djajapermana op die in april, na een 40-jarig dienstverband, met pensioen gaat. Edwin van den Heijkant gaat vorm geven aan het onderscheidende food & beverage concept voor het nieuwe Hi...

18 maart 2015 Bocuse d'Or
"Samenwerken is essentieel bij wedstrijdkoken"

De weg naar de Bocuse d’Or wereldfinale in Lyon van het Nederlandse team leest als een avonturenboek. Een kapotte oven tijdens de Europese finale in Lyon, een geblesseerde commis, een op het laatste moment opgetrommelde vervanger en als klap op de vuurpijl een top-10 notering, het beste Nederl...

12 maart 2015
11e editie Nacht van de Fooi

Op zaterdag 30 mei vindt de elfde editie van Nacht van de Fooi plaats. In 14 steden staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is gekozen voor Afri-Can, AquaQuest, Geefeenkoe, Knowledge for Children en Product of Prison. ...

23 februari 2015
Horecatalenten strijden om kampioenschap

Op woensdag 11 maart 2015 van 9.30 tot 17.00 uur strijden studenten van de horecaopleidingen van het Graafschap College, Aventus, Rijn IJssel College Vakschool Wageningen en de ROC van Twente voor de achtste keer om het kampioenschap van Oost Nederland. Het evenement vindt plaats in de Dru-Cultuu...

10 februari 2015
Rotterdam minst romantische bestemming

Het is weer bijna dé dag van de liefde, Valentijnsdag. Op 14 februari is het een must je geliefde te verrassen met een bloemetje, een leuke kaart of wellicht een heerlijke dag (en nacht) weg in eigen land. Maar naar welke stad moet je je geliefde meenemen als je niet overladen wilt worden met lie...

23 januari 2015
Meer groenten in Nederlandse horeca

Groente is hot! Zo bleek ook weer tijdens de Horecava 2015. Stichting Variatie in de Keuken deed onderzoek naar het gebruik van groente in de keuken. Restauranthouders blijken steeds meer het belang in te zien van het serveren van meer groente. Maar liefst 70% gaf aan dat zij interesse hebben om d...

17 december 2014
Horeca Wageningen in handen Jaap Venendaal

De Wageningse horecagelegenheden Hotel de Wereld, Restaurant OMundo, Drinks and Bites en Koekoekpizza-pannenkoek in Wageningen zijn vanaf vandaag volledig in handen van de Jaap Venendaal Groep. Venendaal nam de ondernemingen op 1 september 2013 over van Addie Roelofsen waarna een samenwerking werd...

19 november 2014
Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag. Utr...

18 november 2014
Nominaties Horecava Innovation Award bekend

Het gaat goed op innovatief gebied in de horeca. Maar liefst 151 innovaties werden ingestuurd om kans te maken op de felbegeerde Horecava Innovation Award 2015 (HIA). Zoveel zijn het er in jaren niet geweest (110 in 2013; 118 in 2014). Een deskundige jury nomineerde 16 innovaties. Maandag 12 januar...

13 oktober 2014
Algensnacks van Royaan

Royaan, fabrikant van premium snackmerken als Van Dobben en Kwekkeboom, gaat samenwerken met The Algae Factory. Gezamenlijk zal er worden gekeken naar nieuwe mogelijkheden voor snacks op basis van duurzame en gezonde grondstoffen zoals algen, die in de toekomstige voedingsbehoeften van consumenten...

18 september 2014
Damn Food Waste in Zwolle

Nederland verspilt nog steeds te veel voedsel en daarom vindt op zaterdag 20 september Damn Food Waste plaats op het Grote Kerkplein in Zwolle. Daarbij worden meer dan duizend gratis lunches uitgedeeld aan bezoekers. De lunch is gemaakt van voedsel dat anders weggegooid zou worden en iedereen die t...

7 juli 2014
Groupon in zee met restaurant O Mundo

Groupon start deze week haar samenwerking met Michelinster-restaurant O Mundo in Wageningen. Dit is de 21e samenwerking met een sterrenrestaurant voor Groupon. In de afgelopen twee en een half jaar heeft Groupon al meer dan 80.000 couverts voor sterrenrestaurants verkocht. Het bedrijf werkte al s...

3 juli 2014
De Lindehof naar finale VariatieChef

Restaurant De Lindehof is door naar de finale van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek kwalificeren zich met een groenterijk gerecht dat bestaat uit een compositie van rendang en een soto-soep. Strijd om finaleplaats Gisteren vond de tweede regio...

24 juni 2014
Discosoep in Groningen

Op zaterdag 28 juni krijgt Damn Food Waste, waarbij vorig jaar ruim 6000 bordjes eten werden uitgedeeld op het Museumplein, een vervolg in Groningen. In het Noorderplantsoen in Groningen zal tussen 12:00 en 16:00 gratis lunch zijn voor iedereen die langskomt. Live gazpacho YFM (Youth Food Move...

19 juni 2014
Betaalbaar eten in Wageningen

Restaurant EatCetera is een nieuwe weg in geslagen. Addie Roelofsen, voormalig patron cuisinier en bekend van Hotel de Wereld en Restaurant O Mundo, is vanaf september 2013 verantwoordelijk voor het eten en drinken van de Jaap Venendaal Groep. Driegangenmenu Samen met de keukenbrigade van Res...

23 mei 2014
Jaap Venendaal denkt vooruit

De Jaap Venendaal Groep zit achter Hotel de Wereld, Hotel de Wageningsche Berg, Landgoed Avegoor, Hof van Wageningen, Hotel PTC+, Hotel Frerikshof, het te bouwen Hotel Ede naast Cinemec, Restaurant O Mundo, DrinksandBites, Koekoekpizzapannenkoek, Restaurant Belmonte, Brasserie 96, Trattoria&GrillD...

12 mei 2014
Doneert u uw fooi?

Aankomende zaterdag kan men uitgaan voor het goede doel. Op 17 mei staan Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen en Zwolle geheel in het teken van de tiende Nacht van de Fooi. In Tilburg kan je al donderdag 15 mei ter...

26 maart 2014
Vernieuwd restaurant in Ede

Het toonaangevende restaurant in de regio Ede Wageningen, Het oude Politiebureau, is compleet gerestyled. Het restaurant is gevestigd in Ede, Hoofdstad van de Smaak van 2014. Naast de nieuwe look van het restaurant is er ook een nieuwe menukaart met al la carte gerechten, maar ook een menu dat ie...

6 maart 2014
10e Nacht van de Fooi komt eraan

Dit jaar vindt de tiende editie van Nacht van de Fooi plaats. Op zaterdag 17 mei staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Motto In de steden Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmeg...

17 oktober 2013

Voor het eerst is onderzocht hoe groot het aandeel voedselverspilling is in de partycateringbranche. Het blijkt dat gemiddeld per partij 30 procent voedsel wordt weggegooid. Forse besparingen zijn mogelijk, maar de maatschappelijke relevantie is nog veel belangrijker. Dat concludeert het Nederland...

13 september 2013
Kokmeijer promoot branche bij leerling

Leerlingen van RSG Wolfsbos en Rijn IJssel Vakschool Wageningen wisten zich tijdens de SVH Horeca Roadshow te onderscheiden. Zij wonnen een workshop waarvoor SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, Hotel Okura Amsterdam open stelde. "Branche promotie is belangrijk voor de instroom in het horeca onderwijs"...

21 augustus 2013
Foodboosters op menu DNA-restaurant

Ondernemer Salem Samhoud en chef-kok Moshik Roth openen in Amsterdam op 31 oktober &samhoud foodlab, het eerste restaurant ter wereld dat geëxtraheerd natuurlijk DNA in gerechten verwerkt. Op het menu staan 'boosters' die geest en lijf helpen met concentratie, veroudering tegengaan, en meer energ...

26 juli 2013
Terras EatTalië haalt Italiaanse kok

Salvatore Rossi is speciaal vanuit Italië naar Wageningen gekomen om bij Terras EatTalië echte Italiaanse pizza’s te bereiden. De eigengemaakte houtoven wordt dagelijks rond 14.00 uur aangestoken, zodat de verse pizza’s tussen 17.00 tot 21.00 uur verkrijgbaar zijn. Echt momentje uit Ro...

22 juli 2013
Moshik Roth opent DNA-restaurant

In oktober vindt in Amsterdam een grote innovatie op het gebied van gastronomie plaats. &samhoud foodlab van Moshik Roth en Salem Samhoud zal als eerste restaurant ter wereld natuurlijk DNA verwerken in de te serveren gerechten. Door het toevoegen van geëxtraheerd natuurlijk DNA zullen lichaamsei...

18 januari 2013
Studenten ontwerpen krijtglas

Zeven mbo-studenten hebben met ‘krijtglas’ de prijs voor het meest innovatieve en duurzame product gewonnen. Het voetje van het wijnglas is geverfd van krijtglas zodat er op geschreven kan worden. Veertig miniondernemingen Studenten van het mbo en hbo uit regio Arnhem, Nijmegen, Wageningen ...

3 december 2012
Kanshebbers Innovation Award bekend

De nominaties voor de 13e Horecava Innovation Award zijn bekend. De jury heeft uit ruim 110 inzendingen zestien genomineerden benoemd die kans maken op een award. Categorieën De nominaties zijn verdeeld over vier categorieën: Food & Beverage, Interior & Design, Equipment & Services en Concept...

28 september 2012
Eerste mbo vakwedstrijd Barista

Tijdens het GildenEvent12 vindt de eerste landelijk Barista vakwedstrijd voor mbo-studenten plaats. Drie studententeams van Rijn IJssel Vakschool Wageningen doen mee. Enthousiasmeren voor koffie Deze wedstrijd vindt plaats tijdens het GildenEvent12 in Ede. De wedstrijd is georganiseerd op initi...

18 september 2012
Mark van Gaal haalt titel Meesterijsbereider binnen

Mark van Gaal (44) van IJs en Spijs in Haps is geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereider. Van Gaal maakte indruk met zijn 'Look-Ei-Like'. IJsvirus In 2006 startte Van Gaal, na het behalen van de benodigde diploma’s van het IJscentrum Wageningen en SVH, samen met zijn vrouw Jade IJs en Spijs in...

1 juni 2012
Nieuwe sommelier voor Bridges

Restaurant Bridges van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam heeft een nieuwe sommelier. Jasper van den Hoogen neemt het stokje over van sommelier Hans Tuin. Wijnkelder Tuin ruilt Nederland in voor Zwitserland. De wijnkelder van het restaurant heeft al indruk gemaakt op Van den Hoogen: "De w...

28 mei 2012
Rijn IJssel Vakschool wint kookwedstrijd

Twee keer prijs voor de Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het Brabants Asperge Genootschap organiseerde met Sligro Food Group Nederland en The Greenery een kookwedstrijd. De winnaars Vijf ROC's en twee vakscholen deden mee aan de kookwedstrijd. De eerste prijs, de Sligro wisselbokaal, inclusief...

12 april 2012
Kookboek moet ons aan de insecten helpen

Binnenkort wordt een nieuw boek over koken met insecten gepresenteerd. 'Het Insectenkookboek' zet een nieuwe stap voor de introductie en gewenning aan insecten op ons bord. Het boek is gemaakt door een drietal specialisten van Wageningen University en Rijn IJssel Vakschool Wageningen Huidige ...

18 januari 2012
EatCetera breidt uit in Ede

Vanaf maart dit jaar wordt er een tweede ‘Restaurant EatCetera’ geopend in Ede. Het wordt gevestigd in het pas geopende Hostel/Hotel PTC+ en krijgt een prachtige ambiance. EatCetera in hotel en congrescentrum Hof van Wageningen bestaat nu 3 jaar. In die periode zijn er meer dan 45.000 gasten o...

5 oktober 2011
Winnaar Gouden Gard 2011 bekend

Op 4 oktober vonden de vakwedstrijden om de Gouden Gard en Talentenprijs plaats bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen. Henrik Wullems van leerbedrijf Patisserie Chocolaterie Jarreau won de Gouden Gard met zijn thema Early Spring. Inspelen op behoefte Wullems ging er ook vando...

20 april 2011
Masterclass vlees door Robert Kranenborg

De Gilden Academie heeft een primeur. Op 18 mei verzorgen televisie- en SVH Meesterkok Robert Kranenborg en docent Ingmar van Bostelen samen met Slagerijen Kaldenberg en de Rijn IJssel Vakschool Wageningen de Masterclass 'Science for creative cooks'. Het centrale thema is vlees en vleesbereiding. ...

23 november 2010
Infinium ziet het licht!

Sam Adams uit Boston (veruit de grootste Amerikaanse Craft brouwerij) en Weihenstephan (de oudste brouwerij ter wereld) hebben gezamenlijk de grenzen van het brouwen verkend. Het resultaat is nu bekend: INFINIUM luidt de naam van het gerstenat dat dankzij de samenwerking tot stand kwam. Hoewel in ze...

1 juni 2010
Culitop/Genietgala feestelijk van start

Dinsdag 1 juni vond de eerste editie van de Culitop/ Genietgala plaats. Locatie van handelen; het concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Onder toeziend oog van Thérèse Boer, Cas Spijkers en maître-sabreur Raimond Zuure sabreren Stef Rietbergen, directeur van De Gelderlander en het hoofd van he...

1 april 2010
Rijn IJssel vriend van het Koksgilde

Paul Fagel, president van het Koksgilde en Carel Rink, sectordirecteur van Rijn IJssel Vakschool Wageningen hebben onlangs een zogeheten 'Vriendschaps-overeenkomst' gesloten. Rijn IJssel biedt een breed scala aan training- en opleidingsmogelijkheden voor vakmensen. Vooral de liaison met Wageningen U...

22 februari 2010
Studenten naar Italië voor kookwedstrijd

Studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen nemen komend weekeinde deel aan de internationale wedstrijden om de Golden Trophy of Italian Catering. Dit is op uitnodiging van het Italiaanse ministerie van Onderwijs en het toeristenbureau uit de stad Brescia. De insteek van deze wedstrijd is: koken ...

30 december 2009
Nederlander eet meeste biovarken van Europa

Nederlanders eten het meeste biologische varkensvlees van heel Europa. De markt voor biovarkensboeren in binnen- en buitenland ziet er dan ook goed uit, als de boeren tenminste op de kostprijs van het vlees blijven letten. Dat blijkt uit een onderzoek van landbouweconomisch instituut LEI van de Wage...

24 november 2009
Geen derde driesterrenrestaurant

Michelin brengt dinsdag de Michelin gids Nederland 2010 uit. Een derde driesterrenzaak, waar in de wandelgangen veel over werd gefluisterd en op werd gehoopt, biedt de nieuwe gids niet. Nederland krijgt er wel twaalf nieuwe sterren bij. Elf nieuwe restaurants met één ster telt de Michelin gids voo...

13 augustus 2009
Hotel- en restaurantgasten houden van bloemen

In de horeca worden bloemen gewaardeerd. Gasten van restaurants die bloemen op hun tafels hebben staan gaan ervan uit dat zij door de restauranthouder in de watten worden gelegd. Voor de hotellobby wordt de Anthurium als meest geschikte bloem bevonden door onderzoekers van de Wageningen Universiteit...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: