Brasserie Le Monde toegetreden tot Euro-Toques Nederland

9 juli 2018 | Thijs Jacobs

Met twee herauten op prachtige Friese paarden werden alle gasten met trompetgeschal welkom geheten op de inauguratie van Brasserie Le Monde, onderdeel van Hotel De Wereld in Wageningen. Het droeg extra bij aan het historische gevoel dat deze locatie toch al oproept. Hoewel het hele pand door stylisten onder handen is genomen, is de Capitulatiekamer nog grotendeels in de oude stijl is gebleven. Wanneer je deze ruimte betreedt is gemakkelijk een voorstelling te maken van hoe het er op 5 mei 1945 uit moet hebben gezien toen, in bijzijn van prins Bernhard, de capitulatie werd getekend.

Op 5 juli jl. werd er een ander heuglijk feit gevierd, namelijk de opening en toetreding van Brasserie Le Monde tot Euro-Toques Nederland. Burgemeester Van Rumund roemde de positieve  betrokkenheid van De Wereld bij de lokale gemeenschap. In alles proberen zij duurzaam, en volgens de MVO gedachte te werken.

Duurzame horeca

Wiebe de Vries, bedrijfsleider, verwoordt het als volgt: “Ons streven is om duurzame horeca de gewoonste zaak van (Hotel) de wereld te laten worden. Bij de keuze van leveranciers en producten wordt door het team van Brasserie Le Monde in de directe Gelderse omgeving gezocht naar duurzame, biologische en fairtrade mogelijkheden.”

Wat sluit beter aan bij de Code van eer van Euro-Toques dan deze doelstelling? Kortom, alle reden om weer zeer tevreden te zijn met een nieuw lid, aldus Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: