Brasserie Le Monde toegetreden tot Euro-Toques Nederland

9 juli 2018 | Thijs Jacobs

Met twee herauten op prachtige Friese paarden werden alle gasten met trompetgeschal welkom geheten op de inauguratie van Brasserie Le Monde, onderdeel van Hotel De Wereld in Wageningen. Het droeg extra bij aan het historische gevoel dat deze locatie toch al oproept. Hoewel het hele pand door stylisten onder handen is genomen, is de Capitulatiekamer nog grotendeels in de oude stijl is gebleven. Wanneer je deze ruimte betreedt is gemakkelijk een voorstelling te maken van hoe het er op 5 mei 1945 uit moet hebben gezien toen, in bijzijn van prins Bernhard, de capitulatie werd getekend.

Op 5 juli jl. werd er een ander heuglijk feit gevierd, namelijk de opening en toetreding van Brasserie Le Monde tot Euro-Toques Nederland. Burgemeester Van Rumund roemde de positieve  betrokkenheid van De Wereld bij de lokale gemeenschap. In alles proberen zij duurzaam, en volgens de MVO gedachte te werken.

Duurzame horeca

Wiebe de Vries, bedrijfsleider, verwoordt het als volgt: “Ons streven is om duurzame horeca de gewoonste zaak van (Hotel) de wereld te laten worden. Bij de keuze van leveranciers en producten wordt door het team van Brasserie Le Monde in de directe Gelderse omgeving gezocht naar duurzame, biologische en fairtrade mogelijkheden.”

Wat sluit beter aan bij de Code van eer van Euro-Toques dan deze doelstelling? Kortom, alle reden om weer zeer tevreden te zijn met een nieuw lid, aldus Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: