10 kandidaten geselecteerd voor voorronde Bocuse d’Or Nederland

10 april 2019 | Yonne van Geene

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft 10 kandidaten geselecteerd voor de voorronde van de kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland. Deze kandidaten zijn op basis van werkervaring, wedstrijdervaring en motivatie geselecteerd uit een totaal van 16 aanmeldingen. De voorronde vindt plaats op maandag 27 mei in het Innovatiecentrum van Bocuse d’Or NL partner; FrieslandCampina, in Wageningen. 
 
Deelname aan de voorronde is de eerste stap in wat een mooie, maar lange reis kan zijn. De beste kandidaten van de voorronde plaatsen zich voor de Nederlandse finale, die gehouden wordt op maandag 23 september tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. De winnaar van die finale wordt met zijn commis de Nederlandse deelnemer aan de Europse finale in 2020 in Talinn (Estland). Doel is een plek bij de 11 beste landen, waarmee het team zich dan kwalificeert voor de wereldfinale in januari 2021 in Lyon. Deelname aan de Bocuse d’Or is topsport: het wordt niet voor niets de Olympische spelen van het koken genoemd.

De 10 kandidaten:

Yornie van Dijk
Niels Greefhorst
Erwin Heeffer
Daan Kappert
Robert van de Kolk
John Spruit
Micha van der Veen
Kees Visser
Rob Wijnen
Marco van der Wijngaard

Nieuwe voorzitter

"Het is een sterk deelnemersveld", aldus de nieuwe voorzitter SVH Meesterkok Soenil Bahadoer (De Lindehof ). "Een goede voorbereiding is een must. Er ziten een aantal gerenommeerde wedstrijdchefs bij en een aantal zeer gemotiveerde debutanten die op hoog niveau werken. Nieuw is dat er zzp-ers onder de deelnemers zijn die veel tijd kunnen steken in de voorbereidingen en trainingen. Vooral die drive zal een rol spelen in het eindresultaat."

Voorronde

De voorronde wordt gehouden op maandag 27 mei in het Innovatiecentrum van FrieslandCampina in Wageningen. De deelnemers mogen onderdelen van de gerechten thuis voorbereiden. In ieder geval moeten in de gerechten producten van de partners van Bocuse gebruikt worden. De wedstrijdopdrachten voor de voorronde en de Nederlandse finale worden daarom uitgevoerd met producten van de partners van Bocuse d’Or Nederland. De opdracht wordt in de week van 15 april bekend gemaakt.

Over Bocuse d’Or

De grote wereldfinale om de Bocuse d’Or vindt elke twee jaar in januari plaats en wordt gehouden in de Franse stad Lyon. In totaal gaan teams uit 24 landen van over de hele wereld de strijd aan. In het tussenliggende jaar vinden over de hele wereld op alle continenten de voorrondes plaats, zoals de Bocuse d’Or Europe in Europa, de Copa Azteca voor Zuid Amerika en de Bocuse d’Or Asia voor de landen in Azië. Tijdens de voorrondes op de verschillende continenten moeten de deelnemende landenteams zich kwalificeren voor een plaats bij de wereldfinale in Lyon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: