10 kandidaten geselecteerd voor voorronde Bocuse d’Or Nederland

10 april 2019 | Yonne van Geene

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft 10 kandidaten geselecteerd voor de voorronde van de kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland. Deze kandidaten zijn op basis van werkervaring, wedstrijdervaring en motivatie geselecteerd uit een totaal van 16 aanmeldingen. De voorronde vindt plaats op maandag 27 mei in het Innovatiecentrum van Bocuse d’Or NL partner; FrieslandCampina, in Wageningen. 
 
Deelname aan de voorronde is de eerste stap in wat een mooie, maar lange reis kan zijn. De beste kandidaten van de voorronde plaatsen zich voor de Nederlandse finale, die gehouden wordt op maandag 23 september tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. De winnaar van die finale wordt met zijn commis de Nederlandse deelnemer aan de Europse finale in 2020 in Talinn (Estland). Doel is een plek bij de 11 beste landen, waarmee het team zich dan kwalificeert voor de wereldfinale in januari 2021 in Lyon. Deelname aan de Bocuse d’Or is topsport: het wordt niet voor niets de Olympische spelen van het koken genoemd.

De 10 kandidaten:

Yornie van Dijk
Niels Greefhorst
Erwin Heeffer
Daan Kappert
Robert van de Kolk
John Spruit
Micha van der Veen
Kees Visser
Rob Wijnen
Marco van der Wijngaard

Nieuwe voorzitter

"Het is een sterk deelnemersveld", aldus de nieuwe voorzitter SVH Meesterkok Soenil Bahadoer (De Lindehof ). "Een goede voorbereiding is een must. Er ziten een aantal gerenommeerde wedstrijdchefs bij en een aantal zeer gemotiveerde debutanten die op hoog niveau werken. Nieuw is dat er zzp-ers onder de deelnemers zijn die veel tijd kunnen steken in de voorbereidingen en trainingen. Vooral die drive zal een rol spelen in het eindresultaat."

Voorronde

De voorronde wordt gehouden op maandag 27 mei in het Innovatiecentrum van FrieslandCampina in Wageningen. De deelnemers mogen onderdelen van de gerechten thuis voorbereiden. In ieder geval moeten in de gerechten producten van de partners van Bocuse gebruikt worden. De wedstrijdopdrachten voor de voorronde en de Nederlandse finale worden daarom uitgevoerd met producten van de partners van Bocuse d’Or Nederland. De opdracht wordt in de week van 15 april bekend gemaakt.

Over Bocuse d’Or

De grote wereldfinale om de Bocuse d’Or vindt elke twee jaar in januari plaats en wordt gehouden in de Franse stad Lyon. In totaal gaan teams uit 24 landen van over de hele wereld de strijd aan. In het tussenliggende jaar vinden over de hele wereld op alle continenten de voorrondes plaats, zoals de Bocuse d’Or Europe in Europa, de Copa Azteca voor Zuid Amerika en de Bocuse d’Or Asia voor de landen in Azië. Tijdens de voorrondes op de verschillende continenten moeten de deelnemende landenteams zich kwalificeren voor een plaats bij de wereldfinale in Lyon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: