10 kandidaten geselecteerd voor voorronde Bocuse d’Or Nederland

10 april 2019 | Yonne van Geene

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft 10 kandidaten geselecteerd voor de voorronde van de kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland. Deze kandidaten zijn op basis van werkervaring, wedstrijdervaring en motivatie geselecteerd uit een totaal van 16 aanmeldingen. De voorronde vindt plaats op maandag 27 mei in het Innovatiecentrum van Bocuse d’Or NL partner; FrieslandCampina, in Wageningen. 
 
Deelname aan de voorronde is de eerste stap in wat een mooie, maar lange reis kan zijn. De beste kandidaten van de voorronde plaatsen zich voor de Nederlandse finale, die gehouden wordt op maandag 23 september tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. De winnaar van die finale wordt met zijn commis de Nederlandse deelnemer aan de Europse finale in 2020 in Talinn (Estland). Doel is een plek bij de 11 beste landen, waarmee het team zich dan kwalificeert voor de wereldfinale in januari 2021 in Lyon. Deelname aan de Bocuse d’Or is topsport: het wordt niet voor niets de Olympische spelen van het koken genoemd.

De 10 kandidaten:

Yornie van Dijk
Niels Greefhorst
Erwin Heeffer
Daan Kappert
Robert van de Kolk
John Spruit
Micha van der Veen
Kees Visser
Rob Wijnen
Marco van der Wijngaard

Nieuwe voorzitter

"Het is een sterk deelnemersveld", aldus de nieuwe voorzitter SVH Meesterkok Soenil Bahadoer (De Lindehof ). "Een goede voorbereiding is een must. Er ziten een aantal gerenommeerde wedstrijdchefs bij en een aantal zeer gemotiveerde debutanten die op hoog niveau werken. Nieuw is dat er zzp-ers onder de deelnemers zijn die veel tijd kunnen steken in de voorbereidingen en trainingen. Vooral die drive zal een rol spelen in het eindresultaat."

Voorronde

De voorronde wordt gehouden op maandag 27 mei in het Innovatiecentrum van FrieslandCampina in Wageningen. De deelnemers mogen onderdelen van de gerechten thuis voorbereiden. In ieder geval moeten in de gerechten producten van de partners van Bocuse gebruikt worden. De wedstrijdopdrachten voor de voorronde en de Nederlandse finale worden daarom uitgevoerd met producten van de partners van Bocuse d’Or Nederland. De opdracht wordt in de week van 15 april bekend gemaakt.

Over Bocuse d’Or

De grote wereldfinale om de Bocuse d’Or vindt elke twee jaar in januari plaats en wordt gehouden in de Franse stad Lyon. In totaal gaan teams uit 24 landen van over de hele wereld de strijd aan. In het tussenliggende jaar vinden over de hele wereld op alle continenten de voorrondes plaats, zoals de Bocuse d’Or Europe in Europa, de Copa Azteca voor Zuid Amerika en de Bocuse d’Or Asia voor de landen in Azië. Tijdens de voorrondes op de verschillende continenten moeten de deelnemende landenteams zich kwalificeren voor een plaats bij de wereldfinale in Lyon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: