Kookwedstrijden BBB Maastricht: van orgaanvlees tot duurzame vis

27 september 2018 | David Bakker

Horecavakbeurs BBB Maastricht organiseert maandag 8 t/m woensdag 10 oktober verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer en om mooie prijzen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thematische ingrediënten. De kookwedstrijden kunnen door de aanwezigen tot in het kleinste detail worden gevolgd door de camera’s die alles vastleggen en de beelden live tonen op grote beeldschermen. Klik hier om je in te schrijven

Tijdens Cooking Mania gaan steeds vier koks, desgewenst met een souschef, leerlingkok of assistent, de strijd met elkaar aan. Zij hebben de taak om ter plaatse een voor- en hoofdgerecht met Limburgse streekproducten te bereiden voor 4 juryleden en 3 gastentafels.  De gerechten worden beoordeeld op verschillende elementen, zoals smaak, originaliteit en presentatie. Daarnaast wordt er iedere dag door Ecolab een hygiëneprijs uitgereikt aan de kok die het schoonst werkt volgens de HACCP code.

Deelnemende restaurants zijn: De Karpendonkse Hoeve (Eindhoven), MOOD (Rotterdam), Restobar Diels (Wageningen), Ria Joosten (Neer), Restaurant U (Genk), Brasserie Puur (Steenbergen), Puur Smaeck (Hilversum) en Rantrée, BrandsØn en Mes Amis (Maastricht)

Programma Cooking Mania

Op de openingsdag vinden de VanDrie kookwedstrijden plaats, waarbij koks uitgedaagd worden te koken uit de black box gevuld met orgaanvlees (ochtend) en kalfsvlees (middag). Bovendien geeft Huub Oudshoorn die middag een demonstratie over mogelijke bereidingen, combinaties en toepassingen met kalfsvlees en organen. Op dinsdag 9 oktober wordt er gekookt met vis van FishXL en geeft Mark van Loon van Brasserie Puur Steenbergen een demo met zwaardvis.

Op woensdag 10 oktober staat de kookwedstrijd met Limburgse streekproducten op het programma, georganiseerd door Hanos. Centraal Beheer organiseert aansluitend een wedstrijd met biologische producten. Cooking Mania 2018 wordt vervolgens afgesloten met twee presentaties: Thomas Luttikhold van Wastewatchers komt praten over het verminderen van afval en Wim Eussen van Abdij Rolduc geeft een presentatie over Limburgs Bier.

BBB Maastricht vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. Openingstijden 11.00 – 18.00 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: