Restaurant De Kromme Dissel al vijftig jaar een culinair begrip

27 september 2018 | David Bakker
Restaurant De Kromme Dissel al vijftig jaar een culinair begrip<

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum bestaat 50 jaar en hoopt dit jaar voor de 48eachtereenvolgende keer een Michelinster in de wacht te slepen. Ook inspirator en chef-kok Tonny Berentsen heeft dit jaar zijn 50e verjaardag gevierd en is al ruim 27 jaar in dienst, waarvan 18 jaar als chef-kok. Samen met souschef Sierk Buwalda en junior souschef Tom Lamers weet hij al die jaren het topniveau te behouden.

Op 1 oktober 1968 opent toenmalig Bilderberg directeur Guus Knijnenburg het nieuwe specialiteiten-restaurant De Kromme Dissel, naast Bilderberg Hotel Klein Zwitserland. Samen met architect M. Koolhaas weet hij er een bijzondere locatie van te maken, gebouwd in 17e-eeuwse stijl en uit authentieke materialen opgetrokken. Sfeervol, authentiek, precisie in smaken en service, dat valt ook Michelin op. Al in 1971 behaalde de toenmalige Chef-kok Bert Willemsen de Michelin-ster. Na hem waren achtereenvolgens Klaas Jan van Kammen, opnieuw Bert Willemsen, Angelique Schmeinck en de afgelopen 18 jaar chef-kok Tonny Berentsen en zijn team verantwoordelijk voor deze topprestatie.

Klassieke Franse basis

Het team kookt vanuit een klassiek Franse basis, steeds aangepast aan de tijd, geïnspireerd door teamwork, creativiteit en de prachtige ingrediënten die de vier seizoenen leveren. In de Saksische boerderij aan de rand van het bos in Heelsum branden zeventig kaarsen per avond. De chef brengt de kaart en dan begint het feest voor de zintuigen, waar gasten uit alle windstreken al 50 jaar van genieten, en wat Michelin al 47 jaar waardeert met een ster.

“Zolang ik leef wordt er hier in de Dissel al gekookt. Ik ben ontzettend trots dat ik al 27 jaar onderdeel ben van mijn favoriete restaurant!”, aldus chef-kok Tonny Berentsen, die het ‘geheim’ van het succes wijt aan de bevlogenheid van het gehele team, de moderne kooktechnieken en het naastgelegen bos als leverancier van lekkers. “Onze gasten kunnen hier in alle rust genieten van de smaak en kwaliteit die zij gewend zijn, bijvoorbeeld met een zevengangenmenu dat inspeelt op het seizoen.”

Jubileumamuses

Voor het 50-jarig jubileum serveert het team speciale jubileumamuses, gebaseerd op klassiekers uit het verleden en de winnende amuse van de amusewedstrijd eerder dit jaar, die werd gewonnen door Roëlle Veltmaat uit Wageningen. De signaturen van 50 jaar De Kromme Dissel worden op ludieke wijze gepresenteerd waarbij diverse herinneringen aan het verleden de revue passeren. En na afloop krijgen de gasten een heerlijke traktatie mee naar huis, of mee naar de buren, waar overnacht kan worden in Hotel Klein Zwitserland, dat exact op 1 april haar 50-jarig jubileum vierde.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: