Inschrijving voorronde Bocuse d’Or Nederland geopend

5 februari 2019 | David Bakker

De inschrijving voor de voorrondes van de meest prestigieuze kookwedstrijd is geopend. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal 10 kandidaten daadwerkelijk hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de voorronde in het Innovation Center van FrieslandCampina in Wageningen. De datum voor de voorronde is nog niet vastgelegd, maar wordt gehouden op maandag 27 mei, 3 of 17 juni 2019. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 31 maart 2019 via het aanmeldingsformulier

De best presterende kandidaten in de voorronde gaan door naar de Nederlandse finale die op maandag 23 september 2019 tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam wordt gehouden. De winnaar van de Nederlandse finale plaatst zich voor de Europese finale in Tallinn (Estland) in 2020.

Nederlandse finale

De deelnemers aan de Nederlandse finale moeten tijdens de wedstrijd laten zien dat ze alle technieken beheersen, dat ze tegen spanning kunnen, dat ze creatief zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en gevoel hebben voor presentatie. De Nederlandse vakjury die bestaat uit toonaangevende sterrenchefs en SVH Meesterkoks beoordeelt de prestaties en wijst de best presterende kandidaten aan. De wedstrijdopdracht wordt vastgesteld door het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Dit jaar wordt er verplicht gewerkt met producten van partners van Bocuse d’Or Nederland: Debic, Jan van As, Makro Nederland, Van Drie Groep, Koppert Cress, Delisalm en CHEF.

Bocuse d’Or

Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen support van Bocuse d’Or Nederland.

De wereldfinale van deze culinaire wedstrijd vindt om de twee jaar plaats in Lyon en is in 1987 gecreëerd door de in 2018 overleden Paul Bocuse. In Lyon gaan 24 landen vanuit de 5 continenten de strijd met elkaar aan. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Elke twee jaar gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen in de Europese en Wereldfinale.

Bocuse d’Or internationaal is een zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks. De voorronde wordt na 2015 nu voor de derde keer afgetrapt bij FrieslandCampina, al jarenlang partner van Bocuse d’Or Nederland met het merk Debic.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: