U heeft gezocht op : utrecht

7 april 2021 Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

29 maart 2021 Michelin
Alle Michelinsterren in één overzicht

Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met één of meerdere sterren. Eerst worden de driesterren restaurants vermeld. Vervolgens de tweesterren restaurants en tot slot de restuarants die een ster ...

24 maart 2021 Achtergronden Corona
Utrechtse horecaproef gaat door, maar in afgeslankte vorm

De eerder aangekondigde proef in de Utrechtse horeca kan doorgaan, zo meldt een woordvoerder van de gemeente Utrecht tegenover RTV Utrecht. Het gebeurt wel in afgeslankte vorm, vanwege de negatieve ontwikkeling met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus. Onderzoek naar effecten In ...

21 maart 2021 Interview
't Wapen van Odijk bestrijdt de crisis

Irene Okkerman en Martijn van der Gun zijn de eigenaren van restaurant ’T wapen van Odijk. Tijdens de coronacrisis doen zij er alles aan om open te kunnen blijven en eten te serveren aan hun gasten. Irene vertelt over haar ervaringen in deze moeilijke tijd. Het is ongeveer een jaar geleden ...

5 maart 2021
Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

5 maart 2021 Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

4 maart 2021 Food
Utrechtse Lijnmarkt blijft in trek: ook speciaalzaak Strovaii opent haar deuren

De Utrechtse Lijnmarkt blijft onverminderd populair onder eigenaren van speciaalzaken. Medio maart opent traiteur en streekwinkel Strovaii haar deuren aan Lijnmarkt 27. Het is de zoveelste foodspeciaalzaak die een winkelruimte huurt in de straat. Utrechter Rob van de Bergh, kok en eigenaar van Strov ...

12 februari 2021 Achtergronden Corona
Ministerie zet streep door pilot heropening Utrechtse horeca

Het ministerie van Economische Zaken heeft laten weten dat het geen groen licht geeft voor de Utrechtse proef waarbij drie horecabedrijven zouden worden heropend. Een woordvoerder verklaarde dat experimenten met restaurants niet nodig zijn. Het voorstel kwam uit de koker van de Utrechtse horeca en d ...

11 februari 2021 Economie
Buitenplaats Slangevegt in handen van de Axivate Horeca Group

De Axivate Horeca Group heeft per januari 2021 de exploitatie van Buitenplaats Slangevegt (gevestigd in het monumentale pand Slangevegt) in Breukelen overgenomen. Buitenplaats Slangevegt behoudt dezelfde horecafunctie, met vergader-, feest- en borrelruimtes, private dining en een restaurant met een ...

11 februari 2021 Achtergronden Corona
Utrechtse pilot voor heropening horeca

Utrecht zet een extra tandje bij als het gaat om het verlichten van de gevolgen van de coronacrisis voor inwoners. Ook worden er – binnen de coronaregels – experimenten voorbereid die een voorbeeld kunnen zijn voor de ‘intelligente heropening’ van onder andere horeca in heel ...

11 februari 2021 Food Fastservice
Franse taco-keten betreedt de Nederlandse markt

De Franse keten O’Tacos groeit exponentieel. Het bedrijf is in 5 jaar tijd gegroeid van 10 naar 300 locaties, voornamelijk in Frankrijk en België. O’Tacos is gestoeld op de Franse taco variant, die zeker niet verward mag worden met de Mexicaanse taco, en richt zich op een multi-cult ...

1 februari 2021 Events Achtergronden
The Lemon Tree wint Hollands Best Delivery 2021

The Lemon Tree uit Deventer is de trotse winnaar van Hollands Best Delivery 2021. Chefkok Valentijn Bergers en zijn brigade pakte iedereen in met hun ‘Grand 25’, een chique box met hapjes, die mensen thuis in een handomdraai een echte restaurantbeleving in coronatijd biedt. De juryleden ...

13 januari 2021 Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

7 januari 2021 Economie Achtergronden
Grieks restaurant Rhodos in Utrecht sluit definitief

Het Utrechtse restaurant Rhodos, gelegen aan de Oudegracht, zal per 1 februari de deuren sluiten. Omdat het restaurant buiten alle financiële compensaties viel, zien de eigenaren geen mogelijkheden meer om geopend te blijven, zo melden ze op Facebook (zie de post hieronder). Eerder gaf de fa ...

30 december 2020 Financieel Digitaal Ondernemen
De snelle opmars van digitaal betalen in het restaurant

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afgelopen maanden dan ook razendsnel. En ontdekken restauranthouders nu ook alle bijkomende voordelen van digitale betaaloplossingen. Digitaal betalen ...

29 december 2020 Ondernemen Longread Digitaal Ondernemen
De voordelen van loyaliteitsprogramma's in het restaurant

Loyaliteitsprogramma's zijn van alle tijden. Van het plakje worst bij de slager tot de zegeltjes bij de supermarkt en het sparen via de Starbucks-app voor gratis extra espressoshots in de Caffe Latte. Loyaliteitsprogramma lonen, ook in de horeca. In dit artikel lees je hoe en waarom. in 2017 ...

24 december 2020 Achtergronden
Dit zijn de 10 meest gelezen artikelen van 2020

2020 was een veelbewogen jaar. Een jaar waarin we op onze website en via de nieuwsbrieven jullie - als restaurantondernemers - zo veel mogelijk nieuwsfeiten, adviezen, interviews en opiniestukken hebben aangeboden. Allemaal om de kennis op peil te houden, een goede bron van informatievoorziening te ...

23 december 2020 Interview Longread
Interview Eus Peters: "Retail en horeca hebben elkaar hard nodig"

Eus Peters is directeur van de Raad Nederlandse Detailhandel en heeft een verleden bij Koninklijke Horeca Nederland. Op dit moment heeft de horeca het zwaar, heel zwaar. Wat kan de horeca leren van de retail en andersom en waarom zijn de winkels bijvoorbeeld lange tijd geopend gebleven tijdens de tw ...

23 november 2020 Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

9 oktober 2020 Interview Longread
Henk en Chrissie Westbroek openen restaurant in 'New Orleans stijl'

Na 25 jaar vindt Henk Westbroek, de oprichter van het ooit zo iconische rockcafé Stairway to Heaven, aan de Mariaplaats in Utrecht, het wel genoeg. Hij draagt het stokje over aan dochter Chrissie, die er samen met haar partner Dani een hotspot in de stijl van New Orleans van gaat maken. Henk: ...

29 september 2020 Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiend restaurant is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van een ...

22 september 2020
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h ...

21 september 2020 Wet- en regelgeving Corona
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter." ...

18 september 2020 KHN Corona
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen ...

18 september 2020 KHN Corona
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

11 september 2020 Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je marges beschermen bij dalende omzet?

Nu de inkomsten onzeker zijn, is kostenbeheersing belangrijker dan ooit. Foodcost weegt zwaar op de winst. “Gek genoeg bleef deze hoge kostenpost lang buiten schot”, zegt Carl Jacobs van Apicbase. 30 jaar geleden deed American Airlines een verrassende ontdekking. Ze stelden vast dat d ...

9 september 2020 Michelin
Erik van Loo en Peter Gast koken samen in Utrecht

Er gebeurt veel in Utrecht. Nadat bekend werd gemaakt dat Leon Mazairac de nieuw chef-kok wordt van Karel V en Vito Reekers (de voorganger van Mazairac) zijn eigen restaurant opent in de Domstad, berichtte DUIC dat sterrenchefs Erik van Loo en Peter Gast op 9, 10 en 11 oktober zullen koken in Hotel ...

8 september 2020 Gastronomie
Chef-kok Vito Reekers opent restaurant in Utrecht

Vito Reekers, sinds 2013 chef de cuisine bij restaurant Karel 5, opent in het najaar van 2020 een eigen restaurant in Utrecht. De 35-jarige chef-kok neemt zijn intrek in het voormalig Polman’s Huis, een monumentaal gebouw dat na jaren van renovatie eind oktober de deuren zal heropenen. In het ...

8 september 2020 Financieel Nice 'n Easy
De snelle opmars van digitaal betalen in de horeca

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afgelopen maanden dan ook razendsnel. En ontdekken restauranthouders nu ook alle bijkomende voordelen van digitale betaaloplossingen. Digitaal betalen ...

7 september 2020 Personeel Gastronomie
Leon Mazairac wordt chef-kok bij Karel V in Utrecht

Leon Mazairac wordt de nieuwe chef-kok van Restaurant Karel 5, het befaamde restaurant van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Mazairac maakte eerder furore als chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Podium in Utrecht, op de plek waar nu restaurant Simple zit. Na verschillende avonturen in het buitenl ...

3 september 2020 Michelin Ondernemen
RIJKS introduceert Make-Away

In december introduceert Joris Bijdendijk van RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, een nieuwe formule: RIJKS® Make-Away. Deze formule volgt het succesvolle Take-Away concept op, dat het team in maart lanceerde. De RIJKS® Make-Away box bestaat uit vier gerechten, amuse, brood, ...

29 augustus 2020 Achtergronden Gastronomie
In memoriam: Jon Sistermans

Hij was zijn tijd ver vooruit, werkte met passie en was een strenge - doch rechtvaardige - leermeester. Vakgenoten omschrijven de overleden sterrenchef Jon Sistermans (75) op deze wijze. Zijn twee restaurants in de Mariënhof, Amersfoort, kregen een Michelinster en in Amsterdam runde hij samen m ...

14 augustus 2020
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z ...

13 augustus 2020
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

21 juli 2020 Economie
Oud Reuchlin & Boelen nu onderdeel van marktleider in wijnproductie

Oud Reuchlin & Boelen (ORB) wordt door een voorgenomen fusie tussen het Franse moederbedrijf InVivo Wine en het eveneens Franse Vinadeis onderdeel van de marktleider op het gebied van wijnproductie. Hierdoor ontwikkelt ORB zich van wijnimporteur tot wijnproducent en -distributeur. ORB neemt h ...

13 juli 2020
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

15 juni 2020 Economie Corona
Economische impact van corona kleiner in stedelijke regio's

In elke Nederlandse regio zal de economie dit jaar krimpen, maar de mate waarin verschilt flink per gebied. Waarschijnlijk zullen de grootstedelijke regio’s in het westen de crisis beter doorstaan dan de regio’s aan de randen van het land. Zo blijft de krimp relatief beperkt in en rondom ...

4 juni 2020
Swijnenburg opent twee restaurants

Swijnenburg | meet & celebrate opent deze zomer twee tijdelijke restaurants op bijzondere locaties, die normaal gesproken alleen geopend zijn voor besloten evenementen. Op landgoed Buitenplaats Sparrendaal (Driebergen) opent pop-up restaurant Bentinck haar deuren en bij Kasteel Amerongen (Ame ...

4 juni 2020 Interview Longread Corona
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

1 juni 2020 Corona
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka ...

1 juni 2020 Corona
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti ...

18 mei 2020 Food
Poké Perfect lanceert als eerste in Nederland warme poké bowls

Vier jaar geleden liet Poké Perfect ons land voor het eerst kennis maken met de poké bowl. Al snel bleek het healthy fast-food concept een ongekend succes en binnen korte tijd openden er locaties in Amsterdam, Utrecht en Den Bosch. "We vinden het belangrijk om regelmatig te vernie ...

8 mei 2020 Corona
Overzicht veiligheidsregio's Nederland

Een veiligheidsregio is een gebied waarin wordt samenwerkt door verschillende besturen en diensten ten aanzien van taken op het terrein van brandweerzorg, rampenbeheersing, crisisbeheersing, geneeskundige hulpverlening en handhaving van de openbare orde en veiligheid. De coronamaatregelen die gel ...

24 april 2020 Food
De foodtrends tijdens Koningsdag: dit bestelt Nederland

Waar Nederlanders in 2017 en 2018 nog een gezond maaltje bestelden tijdens Koningsdag, zijn hamburgers en snacks in 2019 populairder geworden op de jaarlijkse feestdag. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data* van Deliveroo van de Koningsdagen van de afgelopen jaren ...

15 april 2020 Corona
Deliveroo breidt uit naar Hoofddorp

Vanaf vandaag is Deliveroo ook in Hoofddorp beschikbaar. Wie vanaf nu een maaltijd van zijn favoriete restaurant in Hoofddorp wil laten bezorgen, kan daarvoor bij Deliveroo terecht. Vanwege de huidige situatie, en op verzoek van restaurants, heeft het bedrijf besloten deze uitbreiding niet uit te st ...

8 april 2020 Corona
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z ...

13 maart 2020 Gastronomie
Jonathan Zandbergen wordt de 150ste SVH Meesterkok

Op donderdag 12 maart jl. is?Jonathan Zandbergen, executive chef van Restaurant Merlet?in?Schoorl,?geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Jonathan mag na zijn inauguratie, de titel SVH Meesterkok als 150ste chef voeren. Prestatie op meesterlijk niveau SVH Meesterkoks?Dennis Kuiper ...

11 maart 2020
Meneer Potter en NODA openen hun deuren in de Bibliotheek Neude [FOTO'S]

Uteregse gezelligheid en een gezonde dosis positiviteit, dat is waar het bij Meneer Potter om draait. Dit huiselijke stadscafé opent 13 maart zijn deuren in het voormalige Postkantoor op de begane grond van de Centrale Bibliotheek. Je loopt er binnen alsof het je buurman is en slijt er gemakk ...

9 maart 2020
Vegetarische bezorgmaaltijden steeds populairder 

Nationale Week Zonder Vlees of niet, uit cijfers van maaltijd platform Deliveroo blijkt dat we steeds vaker onze eetlust stillen met vegetarische gerechten. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rond ...

6 maart 2020 Onderwijs Achtergronden
Enquête dierplaagbeheersing in de horeca

Het Centre for Sustainable Animal Stewardship (een samenwerkingsverband tussen Universiteit Utrecht en Wageningen University & Research) doet onderzoek naar de omgang met ratten en muizen in dierplagen. Hiervoor zijn de onderzoekers op zoek naar opdrachtgevers van plaagdierbeheersers binnen de h ...

10 februari 2020
Nieuw geopend: all day breakfast bij Froh

Vandaag te vroeg gewekt, of juist te laat gewekt? Geeft niks, bij het Utrechtse Froh word je weer opgewekt. Vanaf ’s ochtends vroeg tot diep in de middag serveert Froh heerlijk ontbijt, zowel klassiek als modern, zoet of hartig, simpel of uitgebreid. Daarnaast is het een ideale plek voor een g ...

3 februari 2020 Achtergronden Gastronomie
Ries en Lilian Verburgt dragen toprestaurant De Schans Montfoort over 

Eigenaren Ries en Lilian Verburgt dragen hun restaurant De Schans in Montfoort per 1 maart 2020 over aan hun medewerkers Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw. De nieuwe eigenaren gaan een wat laagdrempeliger menuconcept voeren en geven de zaak in de zomer van 2020 een restyling. Ries en Lilian Verburgt ...

21 januari 2020 Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, ( ...

20 januari 2020 Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope ...

17 januari 2020 Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke ...

17 januari 2020 Interview
Reportage: Bagels & More, IJsselstein [video]

Bagels & More is een kleine lunchroom gevestigd in de historische binnenstad van IJsselstein. Evren en Salim openden op 18 april 2019 de deuren. In de zes maanden hiervoor hebben zij de verbouwing grotendeels zelf verricht. De lunchroom is gezellig ingericht en voor de deur bevindt zich een groo ...

16 januari 2020 Fastservice
LandgoedKeuken Utrecht zet duurzame missie voort met biologische take-away

LandgoedKeuken Utrecht is gestart met een volledig biologische take-away. De gerechten en producten zijn er nu al 100% biologisch. Ook de ‘to go’, zoals broodjes, salades en quiches, worden dagelijks vers gemaakt met biologische producten van het eigen landgoed, uit de regio en van het s ...

15 januari 2020
Mireille van den Berg maakt Lekkerste Lunchgerecht Catering

Mireille maakt Het Lekkerste Lunchgerecht in de categorie Catering. Zij won tijdens de Horecava met haar ‘Caribean Party’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mireille werkt bij Bistrot in Utrecht Centraal. De vakjury prees het winnende lunchgerecht met name door het enorme smaakpallet e ...

14 januari 2020 Interview
MOAK Pancakes verkoopt pannenkoeken van honderd euro. Een succesverhaal

Een modern pannenkoekenrestaurant dat hiphop muziek draait, waar je mooie foto’s kan maken én waar je merchandise kan kopen? Dit alles kan bij MOAK Pancakes in Amsterdam. Sten en Sammy begonnen in 2016 op de De Clerqstraat en hebben recent hun derde vestiging op de Ferdinand Bolstraat g ...

14 januari 2020
In maart  openen NODA en Meneer Potter aan de Utrechtse Neude

De bruisende Neude is een begrip en niet alleen in het Utrechtse. Dit charmante plein in de Domstad staat garant voor bedrijvigheid, toch bleef het voormalige postkantoor een tijd akelig donker. Tot nu. Vanaf vrijdag 13 maart 2020 krijgt het imposante gebouw opnieuw een publieke functie en openen - ...

13 januari 2020 Michelin
Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Holland) Ciel Bleu - Amsterdam (Noord-Holland) &Moshik - Amsterdam (Noord-Holland) Spectrum - Amsterdam (Noord-Holland) De Kromme Watergang - Breskens ( ...

13 januari 2020 Achtergronden KHN
Staatssecretaris Blokhuis en KHN presenteren e-learning verantwoord alcohol schenken 

Samen met staatssecretaris Blokhuis (VWS) presenteerde Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vandaag – tijdens de nieuwjaarsreceptie van KHN op de Horecava – de e-learning ‘verantwoord alcohol schenken’. In deze gratis e-learning leren horecamedewerkers meer over de regels voor ...

10 januari 2020 Video Interview
"Achter elk glas zit een verhaal"

Bij Guusjes is een warm en gezellig restaurant gelegen in de vogelenbuurt in Utrecht. Het is een ontmoetingsplek waar jong en oud samenkomen om te genieten van een bakje koffie, een heerlijk lunch, een borrel of een diner. Het restaurant heeft een gevarieerde lunchkaart. Zo is er de bekende club ...

9 januari 2020 Wet- en regelgeving Hotel & Recht
Horecaondernemers liggen wakker van WAB

Uit onderzoek van payrollorganisatie Persoonality blijkt dat ondanks dat meer dan 80% van de horecaondernemers weet dat de ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ 1 januari 2020 van kracht gaat, meer dan de helft niet weet wat de impact gaat zijn op de bedrijfsvoering en bedrijfskosten. Geschat wor ...

6 januari 2020 Video
Een kijkje in het betoverende Grand Café Groeneveld in Baarn [video]

Patrick Eilert is bedrijfsmanager van het mooie Grand Café Groeneveld gevestigd in Baarn. Het café ligt op een prachtige locatie in Baarn, het is gevestigd in het oude koetshuis van Kasteel Groeneveld. Gasten drinken er biologisch bier en treffen er zelfgekweekte eetbare bloemen in de ...

6 januari 2020 Interview Longread
Plantaardig eten en lekker bier: bij Oproer Brouwerij vind je het

Een gezellige plek waar je milieubewust kunt eten onder het genot van een biertje. Dat is Oproer Brouwerij in Utrecht. Toen de twee bierbrouwers Mark Strooker en Bart-Jan Hoeijmakers de handen ineensloegen, ontstond er een unieke plek waar bier en plantaardig eten samenkomen. De naam Oproer staat ...

2 januari 2020 Financieel Longread
Je horecazaak financieren zonder banken en beleggers

Decennialang was de vertrouwde bank de eerste instantie waar je aan dacht wanneer je om financiering verlegen zat. Tijdens de crisis kwam daar de klad in, niet alleen vanwege het verslechterde imago van de banken, maar ook omdat zij hun vingers niet wilden branden aan het MKB en de horeca in het bij ...

23 december 2019 Interview Longread
Interview Rick Gresnigt, Restaurant Simple Utrecht

Restaurant Simple in Utrecht is geen vegetarisch restaurant, maar een restaurant waar groenten de hoofdrol, of in ieder geval een belangrijke bijrol, hebben. Want, laten we eerlijk zijn, is de gemiddelde Nederlander wel klaar voor een volledig vegetarisch fine dining restaurant? Rick Gresnigt (28 ...

12 december 2019 Wet- en regelgeving
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof ...

25 november 2019
Entree Awards voor de dertiende keer uitgereikt

Gisteravond zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt. De dertien horeca-vakprijzen gingen onder meer naar de Best Bartender (Andrei Talapanescu), Best Hotel Design (Supernova in Rotterdam) en Best Restaurant Concept (Graphite in Amsterdam). De oprichters van horecagroep De Drie Wijzen u ...

21 november 2019 Gastronomie
Download: de Vega-Special van De RestaurantKrant

De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groenten niet te stuiten, de grootte van de stukken vlees op het bord wordt gemiddeld toch echt wat kleiner binnen bepaalde segmenten en steeds vaker verwe ...

13 november 2019 Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien ...

1 november 2019
Bestellingen vegan maaltijden in 12 maanden met 450% gestegen

De trend van vegan eten zet onverminderd door in Nederland. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met wat ze eten en kiezen daarbij voor een vegetarische of zelfs veganistische lifestyle. Ter gelegenheid van World Vegan Day, op vrijdag 1 november, brengt maaltijdplatform Deliveroo daarom deze trend i ...

16 oktober 2019 Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint ...

15 oktober 2019 Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i ...

14 oktober 2019
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St ...

2 oktober 2019 Economie
Investeringsmaatschappij koopt Loetje

Investeringsmaatschappij Waterland neemt een belang in biefstukkenrestaurant Loetje. Vorig jaar nam Waterland ook al Debuut Horeca over. Hiermee creëert Waterland een restaurantgroep met meer dan vijftig locaties. Het doel is om de positie uit te breiden en versnelde groei te realiseren op nie ...

30 september 2019
Inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden 2020 geopend

Vandaag gaat de inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden, die plaats hebben op de Horecava van 2020, weer open. Middels een inspiratietour door Utrecht heeft Stichting De Lekkerste Wedstrijden dit moment onder de aandacht gebracht. Deelnemers aan deze tour hebben een programma vol inspiratie en k ...

25 september 2019
Genomineerden Entree Awards 2019 bekend

De genomineerden van de Entree Awards 2019, een initiatief van horecavakblad Entree Magazine, zijn bekend. De genomineerden (zie onder) behoren tot de vijftig beste nieuwe horecabedrijven van Nederland en laten zien welke trends we komend tijd kunnen verwachten. De nominaties voor de Entree Awar ...

17 september 2019 Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een ...

17 september 2019 Gastronomie
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa ...

12 september 2019 Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening ...

29 augustus 2019
Inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden geopend

Vandaag gaat de inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden, die plaats hebben op de Horecava van 2020, weer open. Middels een inspiratietour door Utrecht heeft Stichting De Lekkerste Wedstrijden dit moment onder de aandacht gebracht. Deelnemers aan deze tour hebben een programma vol inspiratie en k ...

9 augustus 2019
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w ...

7 augustus 2019 Food
Nu ook een vegan groente hotdog te koop bij de HEMA

Vanaf deze week ligt dé groente hotdog bij HEMA. Dit icoon van de toekomst is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-innovator &samhoud food. HEMA zet hiermee een belangrijke stap in de trend om lekkere en duurzamere alternatieven te bieden voor vlees. De hotdog is ...

6 augustus 2019
Restaurantervaring in oud fort Nieuwegein [foto's]

Recentelijk opende Restaurant Céline in Fort Jutphaas in Nieuwegein haar deuren. Deze stoere en ruige locatie, die staatingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, werd getransformeerd naar een comfortabel en warm restaurant. Hier wordt vol passie gekookt met Frans en Scandinavische inv ...

11 juli 2019
Healthy food restaurantketen eazie opent in Hilversum

In 2018 bezochten maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders de healthy food restaurantketen eazie voor haar populaire wokmeals, poké bowls, salades, wraps en unieke Asian flavours. Een nieuw restaurant in Hilversum mocht dit jaar zeker niet uitblijven. Op woensdag 3 juli opende eazie dan ook haar ...

5 juli 2019
Fotoreportage: De nieuwe STAN&CO in Amsterdam ziet er zo uit

STAN&CO Amsterdam heeft haar deuren geopend in Capital C. In de voormalige Amsterdamse Diamantbeurs schittert nu een sfeervol bar-restaurant met een smakelijke menukaart. Hier bestel je wat je wilt en wanneer je wilt. Een steak for breakfast, cocktail bij de lunch of een brioche egg benedict ...

1 juli 2019
De Beren opent deze maand een filiaal in Veenendaal

Op dinsdag 2 juli vanaf 10.30 uur viert De Beren Restaurants voor de 41ste keer feest met de opening van alweer een nieuwe vestiging. Dit keer opent de restaurantketen een filiaal op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei: het dorpse Veenendaal. Aan de Rondweg-West 250A genieten g ...

28 juni 2019
Eazie uitgeroepen tot beste Fastservice formule

Healthy food restaurantketen eazie mag zichzelf de titel ‘Beste Fastservice formule van Nederland’ toe-eigenen. Volgens het GfK Out of Home Formule Rapport 2019 dat gisteren verscheen, is eazie de grote winnaar in de categorie ‘Fastservice’. Uit een grootschalig onlineonderzo ...

28 juni 2019 Wet- en regelgeving Achtergronden
Chinezen verdacht van enorme fraude in restaurants

Aankomende week staan vier Chinezen uit Rotterdam en Schiedam, in leeftijd variërend van 38 tot 63 jaar, voor de rechtbank. Ze worden verdacht van grootschalige belastingfraude, waarbij ze hun Oosterse restaurants gebruikten als 'dekmantel'. De mannen hebben vijf jaar lang de inkomst ...

26 juni 2019 Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo ...

17 juni 2019
Familiezaak KARAF Food & Drinks opent haar deuren

Utrecht heeft er een nieuwe horecagelegenheid bij: KARAF Food & Drinks aan de Korte Jansstraat. Na meerdere succesvolle restaurants, beginnen eigenaren Fatma en Mustafa Kara deze nieuwe zaak met terras op een prachtige locatie in de Domstad. Voor Utrechtse horecaliefhebbers is KARAF geen onbe ...

14 juni 2019
Onderzoek: aantal nieuwe foodfestivals drastisch gedaald

Het aantal festivals is in twee jaar tijd met ruim 10% teruggelopen. Dat blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam naar het festivallandschap in Nederland. Verantwoordelijk lector Harry van Vliet (Crossmedia): "De daling in het aantal muziekfestivals was al zichtbaar in 2017, maar de ...

3 juni 2019 Achtergronden Gastronomie
Aantal all-you-can-eat restaurants verdrievoudigd

Het aantal wereldrestaurants in Nederland is de afgelopen drie jaar bijna verdrievoudigd. We telden er 25 in 2016, 71 in 2019. Als daar de 35 Live-Cooking formules van Van der Valk bij worden opgeteld, zijn er al meer dan 100 van deze 'all you can eat' formules. Dit becijfert Van Spronsen &a ...

3 juni 2019
Deliveroo bezorgt maaltijden met waterfiets

Ter ere van World Bicycle Day (vandaag, 3 juni) bezorgen riders van Deliveroo eten op het water vanaf een waterfiets. Met deze ludieke actie wil Deliveroo laten zien dat je werkelijk op elke plek, en dus ook op het water, eten kunt bestellen. De bezorgers van Deliveroo rijden dagelijks door de strat ...

8 mei 2019
BierTalent biedt innovatieve bieropleiding voor de horeca

Een brede variatie aan bier op de menukaart is niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. De consument is gewend aan een ruime keuze en steeds veeleisender. De nieuwe opleiding BierTalent biedt horecaondernemers een betaalbare en flexibele manier om bierkennis én enthousiasme van de m ...

19 april 2019 Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V ...

18 april 2019 Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e ...

22 maart 2019
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: