U heeft gezocht op : noma

7 september 2019 Interview Longread
Interview oprichters Social Deal: ''Van lege tafels naar meer winst''

Rens van de Berg en Bart Oosterholt zijn de oprichters van Social Deal, het platform waar consumenten met korting de beste deals voor vrijetijdsbestedingen kunnen scoren. En ja, de horeca is een zeer grote doelgroep voor Social Deal. Rens: “We bestaan nu zo’n achteneenhalf jaar en zijn i...

26 juni 2019 Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

22 januari 2019 Awards
Opvallend: eerdere winnaars 'Worlds 50 Best Restaurants' niet meer welkom

World's 50 Best Restaurants, misschien wel dé belangrijkste prijsuitreiking in de restaurantwereld, heeft een opvallende wijziging doorgevoerd in de spelregels. Na een storm van kritiek heeft de organisatie besloten om eerdere winnaars niet meer toe te laten tot de competitie. Het wer...

16 januari 2018 trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

21 juli 2017 Amsterdam Chefs
Beste vrouwelijke chef van Latijns-Amerika komt koken in RIJKS

Begin oktober kookt Kamilla Seidler drie dagen lang samen met Joris Bijdendijk in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Seidlers restaurant Gustu is de afgelopen jaren twee keer verkozen tot Bolivia's beste restaurant. Kamilla Seidler, opgeleid aan de Hotel & Restaurant school in haa...

5 juli 2017 Video Achtergronden
Video: chefs werken samen met kunstenaars

In oktober 2017 vindt de jubileumeditie van Steinbeisser's Experimentele Gastronomie plaats in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid hebben de organisatoren de veelgeprezen chefs Kristian Baumann (van Noma's nieuwe restaurant 108 in Kopenhagen...

5 mei 2017 Personalia Chefs Mensen
Marten Verelst nieuwe chef-kok de KASerne 

Marten Verelst is maandag aan de slag gegaan als chef-kok in hotel-restaurant de KASerne, dat in juni vorig jaar is gestart in Willemspoort in Den Bosch. Hij is de opvolger van Rob van der Veeken die de KASerne heeft verrruild voor restaurant De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven. "Rob van der ...

26 april 2017 Food Achtergronden
NPO 3 komt in mei met Foodweken

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier ...

3 maart 2017 Achtergronden Culinair
Gambiaanse afwasser wordt eigenaar van restaurant Noma

Het restaurant Noma in Kopenhagen wordt door velen beschouwd als het beste restaurant ter wereld. Eind februari gaat de zaak dicht, waarna de zaak later weer zal heropenen op een nader te bepalen nieuwe locatie. Met de verhuizing in het vooruitzicht heeft eigenaar Redzepi een grote verrassing in ...

21 december 2016 Awards Restaurant
Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. Hattrick voor het culinaire Koningskoppel? ...

7 oktober 2016 Awards
Deli XL wint Digital Transformers Award 2016

Gisteren won Anouk Beeren, Manager E-commerce van horecagroothandel Deli XL de Digital Transformers Award 2016 vanwege de ongebreidelde inzet en energie waarmee zij het foodservice bedrijf verder bracht in e-commerce. Anouk mag zich ‘beste digitale change-maker van Nederland 2016’ (ref. ...

14 juni 2016
Librije bij beste 50 restaurants ter wereld

Het Italiaanse restaurant Osteria Francescana van chef Massimo Bottura is gisteravond uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant van 2016. De Librije schiet tijdens de bekendmaking in New York, vanaf plaatst 71, terug de top 50 in. De Nederlandse chef Richard Ekkebus behaalt met zijn in Hong...

31 maart 2016
Trailer fooddocu Ants on a Shrimp

Cinema Delicatessen brengt de fooddocumentaire Ants on a Shrimp op 1 september uit in de bioscopen. Japan, januari 2015: één van de beste restaurants ter wereld, het in Kopenhagen gevestigde NOMA met zijn beroemde en charismatische chef-kok René Redzepi, verhuist voor een periode van vijf weken...

10 maart 2016
Video: een blik achter de schermen bij Noma

Het Deense Noma, in de hoofdstad Kopenhagen, is het beste restaurant ter wereld. De legendarische zaak speelt de hoofdrol in de documentaire ‘Noma, My Perfect Storm’ die medio dit jaar verschijnt. Culinair avontuur René Redzepi is de chef van het restaurant en neemt de kijker in deze doc...

25 februari 2016
Primeur: 3 sterrenzaken in Scandinavië

Voor het eerst zijn Scandinavische restaurants bekroond met drie sterren. Michelin heeft drie sterren gegeven aan restaurant Geranium in Kopenhagen en Maaemo in Oslo. Denemarken Geranium is het eerste en enige restaurant in de Deense hoofdstad met drie sterren. Het Deense restaurant Noma werd e...

22 oktober 2015
Restaurant zonder personeel in Amsterdam

Een 3D-printer staat er nog net niet, maar in het restaurant Foodsy mogen gasten werkelijk alles zelf doen. Het nieuwe horeca-initiatief zal het eerste restaurant zijn dat volledig zonder personeel draait. Op donderdag 5 november opent sterrenkok en Edwin Sander in Amsterdam de deuren van zijn con...

15 oktober 2015
GIN Neo Bistro & Wines opent deuren

Na een korte proefperiode opent Jin Hu deze week zijn GIN Neo Bistro & Wines aan de Westerstraat 264 in Amsterdam. De trend van gastronomisch eten in een ongedwongen sfeer is al langer geleden ingezet in de Nederlandse horeca. Chef Jin Hu doet hier naar eigen zeggen nog een schepje bovenop; geïnsp...

15 september 2015
Toprestaurant Noma gaat sluiten

René Redzepi eigenaar en chef van het Deense restaurant "Noma":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=noma&x=zoeken, vertelt aan "The New York Times":http://www.nytimes.com/2015/09/16/dining/noma-rene-redzepi-urban-farm.html?_r=0 dat hij het toprestaurant wil sluiten zodat hij een stadsboerderij kan b...

29 juli 2015
Restaurant Noma gaat naar Sydney

Het Deense toprestaurant Noma heeft aangekondigd dat het een tijdelijk restaurant in Sydney opent. Vanaf begin volgend jaar zal het restaurant in Kopenhagen voor tien weken gesloten zijn en verhuist chefkok René Redzepi met zijn hele team - "van afwasser tot algemeen directeur" - naar de haven v...

2 juli 2015
De Kromme Watergang: Zinderend Zeeuws

Over één zaak is tweesterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Slijkplaat direct duidelijk: je moet je als sterrenzaak onderscheiden. Een totaal nieuw smaakbelevingsconcept moet De Kromme Watergang vanaf september neerzetten als the place to be voor unieke smaakerv...

2 juni 2015
Dit zijn de 5 beste restaurants ter wereld

In Londen zijn gisteren in de Guildhall de '100 beste restaurants ter wereld' verkozen. Tijdens het gala kwamen de volgende 5 restaurants als beste uit de bus: Foto: Een tonggerecht met vijf verschillende sauzen van 'Beste restaurant ter wereld' El Celler de Can Roca 1. El Celler de Can Roca ...

17 februari 2015
Redzepi kookt op grote hoogte in Japan

Rene Redzepi, chef en mede-eigenaar van het wereldvermaarde restaurant Noma, vetrok naar de culinaire hoofdstad van de wereld (Tokyo). Waarom? Om vijf weken lang te koken. In totaal gingen er 2.800 diners de pass over. O ja, dat Tokyo de hoofdstad van de wereld is, hebben wij niet bedacht, maar Mi...

26 augustus 2014
Wijninstituut VS verzamelt info na aardbeving

Het California Wine Institute, de belangenvereniging van Californische wijnhuizen, is momenteel bezig met het verzamelen van informatie over de gevolgen van de aardbeving met een kracht van 6.1 op de schaal van Richter die vroeg in de ochtend op zondag 24 augustus plaatsvond, net ten zuiden van de...

11 juni 2014
In De Wulf beste restaurant Europa

Het restaurant In de Wulf (België) is het restaurant van chef-kok Kobe Desramaults, en is uitgeroepen tot het beste restaurant van Europa. Recensenten van Opinionated About Dining hebben dit besloten. Website Opinionated About Dining is een gespecialiseerde culinaire website. Meer dan 4300 re...

29 april 2014
Redzepi weer de beste

Topkok René Redzepi van het Deense restaurant Noma is door het Britse Restaurant Magazine verkozen tot het beste restaurant ter wereld. In 2010, 2011 en 2012 voerde Noma de lijst ook al aan van de 50 beste restaurants ter wereld ook al aan. Niet in 2013 In 2013 mocht El Celler de Can Roca in ...

12 maart 2014
Restaurants Ferran Adrià pakken ster

De nieuwe, laagdrempelige restaurants uit de koker van Ferran Adrià hebben beide een Michelinster gekregen. Dat blijkt bij de bekendmaking van de MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2014. Restaurant Tickets en 41º hebben een etoile te pakken. In Kopenhagen blijft Noma, meermaals uitgeroepen t...

12 februari 2014
Jos Grootscholten: "Groot succes"

Sterrenchef Jos Grootscholten van restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel kookte samen met 45 deelnemers een door hem samengesteld viergangenmenu. Deze succesvolle, eerste masterclass was de aftrap van een drietal masterclasses die in het voorjaar verzorgd worden door Grootscholten in de Kook...

29 april 2013
El Celler de Can Roca beste restaurant

El Celler de Can Roca in het Spaanse Girona is het beste restaurant ter wereld. Tenminste, volgens de top-50 die het Britse blad Restaurant Magazine jaarlijks opstelt en die door El País is gelekt. Hiermee is er een einde gekomen aan de hegemonie die Noma drie jaar lang genoot. Het restaurant van...

2 april 2013
Interview: Tamara de Borst

“De winnaar van Topchef: De 12 Provincies is… Tamara!” Toen Jonnie Boer haar naam noemde, kon Tamara de Borst twee woorden uitkramen: “Focking hell!” Een directe uitspraak die goed bij deze nuchtere vrouw past. Haar sleutelwoord is eenvoud, wat is terug te vinden in haar manier van denken ...

14 maart 2013
Noma blijft op twee sterren steken

Restaurant Noma in Kopenhagen blijft ook dit jaar steken op twee sterren. De aanvoerder van de The World's 50 Best Restaurants weet de inspecteurs van de rode gids weer niet tot drie sterren te verleiden. Zoveel werd duidelijk bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids Main Cities of Europe, ...

13 maart 2013
Duo start culinair butlerbureau Liaison

Sommelier Martijn Lenselink en reisexpert Baret Dokmecian zijn een 'culinaire conciërge' genaamd Liaison Culinary Adventures gestart. Het bedrijf voorziet in internationale culinaire reizen. Eten in meerdere topzaken tijdens één reis? Lenselink en Dokmecian kunnen mensen met hun adviezen en tip...

11 maart 2013
Restaurantgids Lekker verkocht

Lekker is overgegaan naar een nieuwe uitgever. Sanoma ziet geen brood meer in een jaarlijkse culinaire gids. Koper is Pijper Media uit Groningen. Hoofdredacteur Makkie Mulder gaat niet mee. Zij gaat zich geheel toeleggen op het culinaire magazine Delicious. De bestanden van de gids en de namen van...

11 maart 2013
Noma-baas opent restaurant in Bolivia

Mede-eigenaar van restaurant Noma in Kopenhagen, Claus Meyer, opent een restaurant in Bolivia. Het land staat niet te boek als gastronomisch. De doortastende ondernemer wil er het niveau opkrikken. Niet voor de locals In de hoofdstad La Paz opent restaurant Gustu. Een diner voor twee personen ko...

8 maart 2013
Waarschuwing Noma om zieke gasten

De Deense voedsel- en wareninspectie heeft restaurant Noma in Kopenhagen een officiële waarschuwing gegeven. 63 gasten werden onlangs ziek na een restaurantbezoek. Het zou er slecht zijn gesteld met de hygiene. Boosdoeners Uit een inspectierapport blijkt dat behalve gasten ook vier personeels...

16 november 2012
Restaurant Noma renoveert keuken

Chef-eigenaar van Noma René Redzepi vertrouwt de renovatie van de keuken toe aan het Belgische bedrijf Maes Inox. Volgend jaar wordt de hele keuken van het beste restaurant ter wereld gerenoveerd. Keuken aan de beurt Aan de opdracht gingen maanden van onderhandelingen vooraf. “Restaurant Noma...

23 oktober 2012
Volop inspiratie voor de foodbranche

Serendipiteit, anders ondernemen, durven te vragen, 'nose to tail' en nieuwe culinaire stromingen stonden centraal tijdens de Food Inspiration Days 2012. Dit alles overgoten met een dikke inspiratie-saus. Hans Steenbergen FLOSS Tijdens zijn openingsverhaal haalde Hans Steenbergen een aantal...

22 augustus 2012
Boskikkers op menu restaurant Noma

Serveerde René Redzepi eerst levende garnaaltjes op ijs, daarna aardappelpuree met zwarte mieren, de volgende stap in het beroemde restaurant zijn kleine boskikkertjes. Bijzonder? De tweesterrenchef uit Kopenhagen is nog maar net terug van zijn pop-up restaurantavontuur in Londen tijdens de Oly...

5 augustus 2012
Reisbureau biedt Noma-reis aan

Rotterdams reisbureau Buitenlandsche Zaken biedt sinds kort een culinaire reis aan naar het beste restaurant van de wereld; Noma in Kopenhagen. Jaar bezig geweest Het arrangement naar Kopenhagen bestaat uit een vlucht, een hotelovernachting en een diner van twintig gangen. De overnachting is in...

4 juli 2012
Geen hommeles huwelijk Sergio Herman

Het lijkt dé trend van deze zomer te zijn. Sterrenkoppels waarvan de relatie op de klippen loopt. Nieuwste melding is dat er een breuk zou zijn tussen Sergio Herman en Ellemieke Vermolen. Familielid In weekblad Privé wordt een familielid van de presentatrice aan het woord gelaten die vertelt d...

1 mei 2012
Noma opnieuw beste restaurant ter wereld

Noma is opnieuw uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. De top-3 van de lijst met 's werelds 50 beste restaurants is ongewijzigd ten opzichte van 2011. El Celler De Can Roca uit Girona en Mugaritz uit San Sebastian stonden ook dit jaar weer op twee en drie achter het restaurant van René Red...

23 april 2012
Thomas Keller krijgt award voor loopbaan

De Amerikaanse chef-kok Thomas Keller heeft de Lifetime Achievement award gewonnen. De prijs wordt uitgereikt in het kader van The World’s Best 50 Restaurants. Beste restaurant in 2003 en 2004 De nieuwe lijst voor 2012 wordt op 30 april bekend gemaakt in Londen. In 2003 en 2004 werd het resta...

11 april 2012
Elena Arzak beste vrouwelijke chef

De Spaanse Elena Arzak is uitgeroepen tot beste vrouwelijke chef-kok van de wereld. Arzak volgt Anne Sophie Pic op die vorig jaar de titel kreeg. Vooruitloper Voluit heet de prijs de Veuve Clicquot World’s Best Female Chef award en wordt uitgereikt in het kader van The World's Best 50 Restaura...

15 december 2011
Noma lanceert reisgids Kopenhagen

Nu de Deense hoofdstad Kopenhagen een bedevaartsoord is voor alle culi's op aarde heeft het beste restaurant ter wereld een eigen reisgids op de markt gebracht. Ook voor de 'insiders' en 'locals' staan er genoeg verrassingen over de stad in, zo vertelt restaurantmanager Peter Kreiner. Ontdek ...

4 oktober 2011
Brigade Noma krijgt grill-les

De Nederlandse chef-kok Leo Elenbaas, patron-cuisinier van Restaurant Pure Passie in 's-Gravenzande, heeft de keuken-brigade van restaurant Noma kennis laten maken met de Big Green Egg. De demo vond plaats op verzoek van Noma. Zij wilden graag alles leren over de mogelijkheden van het 'groene ei'....

26 augustus 2011
Levende garnalen, hoe origineel

Een aantal Belgische restaurants heeft een nieuwe delicatesse op het menu staan: garnalen die levend worden bereid of geserveerd. Hierover schrijft de Telegraaf de week. Echt origineel zijn de Belgische chefs toch niet. Allemaal achter Noma aan! Het is duidelijk waarvan de kookgoden bij onze zui...

1 augustus 2011
De moegestreden bulldog: elBulli is dicht

Wanneer je ieder jaar naar het schijnt een half miljoen euro moet toegeven op de exploitatie van je restaurant en je gek wordt van de prestatiedruk dan moet je op een gegeven moment de strijd staken. De bulldog is inmiddels moegestreden. Ferran Adrià serveerde afgelopen weekeinde het allerlaatste m...

20 juli 2011
Chique! werkt aan culinair niveau Alphen

Onlangs maakten restaurant-eigenaren Roy en Michelle Monfils de vernieuwing van de brigade van hun Restaurant Chique! in Alphen a/d Rijn bekend. Hoog tijd om eens nader kennis te maken en te vragen naar de plannen en ambities tijdens een demonstratie moleculair koken en een perslunch. Transfers N...

19 april 2011
Noma wederom beste restaurant ter wereld

Restaurant Noma van chef-kok René Redzepi (33) in Kopenhagen is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Op de tweede plek staat El Celler de Can Roca in Girona. Mugaritz in San Sebastián, Osteria Francescana in Modena, en The Fat Duck in Bray maken de top-5 compl...

27 april 2010
Nederlandse restaurants bij top 50 wereld

Nederland heeft dit jaar twee restaurants op de ranglijst van de top 50 beste restaurants van de wereld staan. Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis staat op de negentiende plaats en De Librije in Zwolle komt nieuw binnen op nummer 37. Een panel van 800 culinaire recensenten en chef-koks hebben de lijst sa...

14 januari 2010
Restaurantgids Lekker schrapt alle lezersmeningen

Lezers kunnen geen reactie meer op de website van restaurantgids Lekker achterlaten. Zestz peilde de meningen bij Iens en SpecialBite. ‘Reacties voegen juist waarde toe.’ Voortaan toont de website uitsluitend nog de in restaurantgids Lekker gepubliceerde recensies. ‘Door veel anonieme of o...

16 december 2009
Thuis uit eten

Een aantal restaurants, waarvan verschillende met Michelinsterren, verspreid door Nederland, biedt sinds een tweetal weken de gelegenheid om gerechten met verse topingrediënten thuis klaar te maken. Met recepten en filmpjes op internet zien de klanten hoe de maaltijd moet worden klaargemaakt. Het c...

3 december 2009
Brasserie Witteveen Amsterdam heropend

De bekende brasserie Witteveen aan de Amsterdamse Ceintuurbaan is na een grondige verbouwing heropend. Supperclub-eigenaar Bert van der Leden kocht het bedrijf eerder dit jaar en startte een grondige verbouwing. Het nieuwe interieur is laagdrempelig, maar met allure. Nadat de uitbaters van Wittev...

29 oktober 2009
'Top-10 Lekker 2010 gelekt'

De restaurantgids Lekker 2010 wordt maandag 9 november gepresenteerd. Nu al zijn de belangrijkste tien restaurants en hun posities mogelijk bekend geworden bij kokswereld.nl en koksforum.nl. Sergio Herman's Oud Sluis wordt na de GaultMillau waarschijnlijk ook in Lekker 2010 verkozen als beste restau...

19 oktober 2009
Nieuwe Lekker telt 74 nieuwe adressen

Over een kleine maand komt de nieuwe editie van restaurantgids Lekker uit. Editie 32 van deze gids van moet naar zeggen uitgeverij Sanoma een gedenkwaardig nummer worden. Niet alleen omdat er talloze verschuivingen aan de top van de Nederlandse restaurantwereld zijn, maar ook omdat restaurateurs aan...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: